Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Programul manifestărilor prilejuite de Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al Tipografilor bisericești

Cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, organizează în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2016, o serie de manifestări în cadrul Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al Tipografilor bisericeşti, care se vor desfăşura şi la noi în judeţ.

Manifestările spirituale se vor desfășura, la nivel naţional, după următorul program:

Luni, 26 septembrie 2016:
• la ora 12.30, în Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va întâmpina delegația Patriarhiei Antiohiei, condusă de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, și delegaţia Patriarhiei Georgiei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi.
• la ora 16.00, la Mănăstirea Antim din Bucureşti, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, vor oficia slujba de sfințire a Altarului bisericii și a picturii clopotniței, precum şi binecuvântarea lucrărilor executate la noul muzeu de la Mănăstirea Antim. Cu acest prilej, vor fi duse în pelerinaj la Mănăstirea Antim Moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din Bucureşti.
• la ora 18.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Marţi, 27 septembrie 2016:
• la ora 9.30, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie împreună cu Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, alături de ierarhii antiohieni, georgieni şi români.
• la ora 19.10, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, va avea loc primirea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegațiile Patriarhiei Antiohiei și Patriarhiei Georgiei.

Miercuri, 28 septembrie 2016:
• de la ora 8.45, la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegaţiile Patriarhiei Antiohiei şi Patriarhiei Georgiei, vor participa la slujba de târnosire a noii biserici, Sfânta Liturghie şi proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Stânişoara, precum şi a Sfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Turnu, canonizaţi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa de lucru din 25 februarie 2016.

Vineri, 30 septembrie 2016:
• de la ora 9.30, în Catedrala Patriarhală, la împlinirea a 9 ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu ierarhi ai Sfântului Sinod, va oficia Sfânta Liturghie, în prezenţa delegaţiilor Patriarhiei Antiohiei şi Patriarhiei Georgiei.

Sâmbătă, 1 octombrie 2016:
• de la ora 10.00, la Mănăstirea Snagov, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, vor oficia slujba de sfințire a locului destinat construirii și amenajării unui nou paraclis şi a unui muzeu.