Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OMAGIU: 14 ani de la dispariţia vâlceanului DEM RĂDULESCU

S-a născut pe 30 septembrie 193a, la Râmnicu Vâlcea, iar la 69 de ani s-a stins din viaţă. Nenorocirea s-a produs chiar la data de 17 septembrie a anului 2000, atunci când România şi-a luat adio de la unul dintre cei mai mari actori ai săi.

Aşadar, azi, 17 septembrie 2014, s-au împlinit 14 ani de la dispariţia actorului Dem Rădulescu, un artist ce, de-a lungul carierei sale, a fost cap de afiş la toate emisiunile televizate sau la piesele de teatru.

După ce a terminat liceul la Râmnicu Vâlcea, „Bibanul”, a făcut sport de performanţă, dar şi actorie. A făcut box şi a reuşit să câştige „o stea de aur” la un campionat de amatori din Vâlcea, luptând la categoria semi-mijlocie. Cariera în actorie şi-a început-o în anul 1956, atunci când câştigat premiul I pentru interpretarea „Banditului Rijikov” în piesa Steaguri pe turnuri.

La Râmnicu Vâlcea, unul dintre cele mai importante bulevarde din oraş îi poartă numele, Bulevardul Dem Rădulescu, în aşa fel vâlcenii arătându-şi preţuirea pentru marele actor vâlcean.