Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Obiecte care au aparţinut familiei Ceauşescu, scoase la licitaţie

Obiecte personale, cadouri diplomatice şi trofee de vânătoare care au aparţinut familiei Ceauşescu vor fi scoase la vânzare la licitaţia “Epoca de aur” de Casa Artmark, pe 19 aprilie.

“Licitația „Epoca de aur” invită publicul să-și amintească. Să-și amintească de gustul primului Ci-Co, de mândria primului costumul de Șoim al Patriei, de prima zi în care au purtat uniforma școlară, de aventurile din „Haiducii lui Șaptecai”, de independența primul pachet de țigări Tractor, de visul unui loz în plic câștigător sau chiar de încurajatorul Iliuță Pronosport. Este o licitație care își propune să redea o imagine realistă a vieții cotidiene a poporului în paralel cu cea a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. Obiecte personale, cadouri diplomatice, trofee de vânătoare sau fotografii invită publicul în intimitatea cuplului dictatorial” descriu organizatorii pe site-ul artimark.ro licitaţia.

Printre loturile scoase la vânzare se numără port-arma din piele de caprioară pentru o puşcă cu două ţevi cu care Nicolae Ceauseşcu mergea la vânatoare. Lotul, care are certificat de autenticitate RA-APPS, este pus în vânzare la preţul de pornire de 250 de euro. Un alt obiect care a aparţinut fostului dictator este suportul pentru ustensile de birou, realizat din coarne de cerb, pus în vânzare la preţul de pornire de 180 de euro.

În licitaţia actuală, publicul poate admira două perechi de pantofi marca românească Guban, pe care Elena Ceauşescu i-a comandat după modelele din revistele „Quelle” şi „Neckermann” din Germania. Cele două perechi de pantofi sunt puse în vânzare la 400 – 500 de euro.

Expoziţia cu loturile scoase la vânzare poate fi vizitată până pe 19 aprilie, la sediul Artmark, de la Palatul Cesianu-Racoviţa, unde va avea loc şi licitaţia.