Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

NOAPTEA MUZEELOR la Muzeul Judeţean Vâlcea

Cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, dar şi în contextul Zilelor Râmnicului, în data de 21 mai a.c., de la orele 18:00 la 24:00, accesul vizitatorilor va fi liber la Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Casa Simian şi Casa Memorială Anton Pann.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internaţional iniţiat de către Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) sunt principalii susţinători ai Nopţii Europene a Muzeelor. Peste 4000 de muzee din Europa s-au alăturat acestui popular şi longeviv eveniment cultural.

“Ediția din acest an aduce publicului din România circuite muzeale organizate în mai multe orașe (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare), integrează ca demers expozițional de eveniment unitar o multitudine de spații culturale alternative (galerii de artă, biblioteci, spații non-formale și creative) și generează o serie de evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și interactivă, derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecții, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & quest-uri”, se precizează în comunicatul Rețelei Naționale a Muzeelor din România.