Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Mentorat de carieră Opening Opportunities – versiunea 3.0 la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”

În luna octombrie, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea se va desfăşura versiunea 3.0 a programului Opening Opportunities.

Luni, 10 octombrie 2016, începând cu ora 12.00 sunt invitaţi să participe elevi de la liceele din judeţul Vâlcea la evenimentul Opening Opportunities, un proiect educațional de mentorat de carieră pentru elevi de liceu, creat de Asociația TechSoup în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și programul Biblionet România.

Elevii au ocazia să afle de la oameni care lucrează in industria IT la Microsoft România ce înseamnă o carieră în IT, care sunt cerințele, pașii, cât de tehnic sau netehnic poți fi, ce abilități și trasee de carieră pot fi cultivate ca să ajungi în această industrie.

Proiectul își propune să completeze informațiile de orientare în carieră pe care elevii la primesc în școală și bibliotecă, cu informații și experiențe profesionale direct de la oamenii care lucrează și performează în industria IT în România. De asemenea, își propune să ajute traseul lor academic cu informații despre activități extracurriculare care le pot dezvolta competențele, cu detalii despre oportunități antreprenoriale și de voluntariat în IT, certificări internaționale IT, informații despre piața muncii în această industrie din România.

Mentoratul de carieră va fi orientat spre antreprenoriat și experiențe în IT, certificare abilități în IT, abilități de prezentare și comunicare publică, abilități necesare pentru un software engineer (extinderea portofoliului de limbi străine cunoscute și pasiune pentru tehnologie), pași recomandați pentru un traseu academic și profesional pentru a lucra în IT în România.