Acasă Cultură Lumina Sfântă de la Ierualim va fi adusă la VÂLCEA în această...

Lumina Sfântă de la Ierualim va fi adusă la VÂLCEA în această seară

O delegație de preoți vâlceni a plecat deja către București pentru a aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim la Vâlcea, astfel încât enoriașii din tot județul să poată lua lumina sfântă.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă pe Aeroportul Henri Coandă în după amiaza zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016. De acolo, aceasta va fi transportată cu avioane de mici dimensiuni de pe Otopeni la Sibiu, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Timişoara, Bacău şi Suceava.

Înalt PreaSfinția Sa Varsanufie, episcopul Râmnicului a decis să trimită preoții la București oentru a lua Lumina Sfântă, după cum s-a stabilit în forurile înalte alte bisericii. Episcopul Varsanufie va oficia slujba de Înviere la catedrala episcopală din Râmnicu Vâlcea.

”Delegaţia Patriarhiei Române, condusă de PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va ajunge pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, cu Lumina Sfântă, sâmbătă în jurul orei 18.30, cu un avion închiriat de instituţie. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de la ora 24.00, de către Patriarhul Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării vor trimite delegaţi la Aeroportul Otopeni (salonul oficial) pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi apoi preoţilor şi credincioşilor.

Totodată, de pe Otopeni, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania, Banat, Moldova şi Bucovina cu trei avioane de mici dimensiuni”, se mai spune în comunicatul Patriarhiei Române.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.