Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INVITAŢIE LA FILARMONICĂ: „Concert vocal-simfonic”

Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea vă invită luni, 16 septembrie, de la ora 19:00 la Sala Lahovari la un CONCERT VOCAL-SIMFONIC. În programul serii veţi audia Simfonia nr. 88 şi „Missa in tempore belli” (Paukenmesse) de Joseph HAYDN în interpretarea Corului Academic „Euphonia” şi a orchestrei simfonice a filarmonicii condusă de dirijorul Ozazio Baronello.

Simfonia nr. 88 este o lucrare foarte potrivită pentru debutul unui concert (poate fi privită ca o uvertură) şi face dovada geniului haydian de la primul până la ultimul acord.

„Missa in tempore belli” („Missa în timp de război”) a fost scrisă în anul când Austria era în război cu Franţa iar Napoleon obţinea victorie după victorie. În august 1976 când Haydn scria Paukenmesse, guvernul austriac ordonase mobilizarea generală a tuturor forţelor armate. Câţiva compozitori chiar sugerau că loviturile de timpani din Agnus Dei reprezintă reacţia lui Haydn la conflictele militare la care compozitorul era martor. Din acest motiv şi Missa a primit subtitlul „Paukenmesse” (Misa timpanilor).

Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.