Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INEDIT: Teatru în autobuz la Râmnicu Vâlcea! Festivalul de teatru Versus va sparge tiparele

Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă, odată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann, de noi spectacole în care s-au investit zeci de ore de repetiții.
În decursul acestei vacanțe, la Teatrul Anton Pann dramaturgia românească și spectacolele pentru cei mici au avut prioritate. Patru premiere sunt aproape de finalizare, iar cei de aici se pregătesc pentru organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producții de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, și nu numai. Versus- Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfășura la Teatrul Anton Pann, în perioada 18-25 septembrie.
„Festivalul se va întinde pe durata a şapte zile, iar intrarea va fi liberă la toate spectacolele. Acest festival de teatru este realizat cu sprijinul Uniter, Asociaţia ATARAXIA, preşedinte Mateea Marin, şi este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Vor fi 16 spectacole realizate atât de teatre de stat, cât şi particulare, iar selecţia a fost făcută de regizorul Ştefan Iordănescu. Va fi o nebunie superbă şi este o strategie a noastră de atragere a publicului pentru a facilita accesul la actul cultural.
Vrem să spargem tiparele şi în acest sens ne-am gândit să jucăm o piesă de teatru chiar într-un autobuz ETA. Astfel, duminică 22 septembrie, începând cu orele 11.00, cei care îşi vor achiziţiona bilet de autobuz vor putea urmări şi piesa de teatru „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec. Avem mai multe surprize, nu vreau să le dezvălui acum pe toate, însă, vă mai spun că luni, 23 septembrie, se va juca o piesă de teatru, care a avut premiera la New York”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă directorul Teatrului Anton Pann, Octavian Costin.