Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Film documentar KineDok la Vâlcea

Azi ne vedem la film? Următorul film documentar pe care Centrul EUROPE DIRECT ni-l propunem se numește ROBOȚELUL DE AUR.

KineDok powered by One World Romania funcționează ca o platformă de distribuție alternativă de film documentar în medii informale. Alături de cineaști, protagoniști și de experți din domeniu, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate. Joi, 15 septembrie, a avut loc prima proiecție din Râmnicu Vâlcea, oraș recent alăturat programului. Aici proiecțiile au loc în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea și sunt organizate de Centrul Europe Direct Vâlcea.

”Roboţelul de aur” este povestea Stelutei Dută, o boxeriţă de 32 de ani, multiplă campioană europeană şi mondială. Crescută într-un orfelinat şi ducând o viaţă plină de violenţă, la 20 de ani descoperă boxul alături de antrenorul Constantin Voicilaş, care îi este şi tată adoptiv.

La proiecţie vor fi prezenţi pentru o discuţie cu publicul din Râmnicu Vâlcea chiar protagoniştii filmului, Steluţa Duţă şi Constantin Voicilaş. Steluta Duţă este de 13 ori campioană naţională, de 3 ori campioană europeană şi de 3 ori vicecampioană mondială. Constantin Voicilaş este antrenor la CSM Buzău şi tatăl adoptiv al Steluţei, unul dintre antrenorii români care au introdus boxul feminin în România.

Avem toate motivele să ne ducem la vizionarea filmului documentar propus de KineDok, astăzi, 22 septembrie, de la ora 19:00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene Vâlcea.