Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Fiii satului Bocşa” a ajuns la a V-a ediţie în Măciuca

În ritm de muzică populară, savurând produse tradiționale și în spirit de armonie și voie bună, sătenii din comuna Măciuca şi-au dat cu toţii întâlnire, sâmbăta, în data de 16 iulie 2016. Această iniţiativă a luat fiinţă cu cinci ani în urmă, şi are ca scop de a aduna toţi fii „risipiţi” de la casa părintească în toate colţurile ţării. Dorul de locurile natale, de oamenii lângă care au copilărit îi determină pe cei plecaţi pentru un trai mai bun, să se întoarcă de fiecare dată cu emoţie în suflet, la locul pe care îl pot numi cu adevărat, acasă.

„Cu cinci ani în urmă un grup de fii ai satului a iniţiat această întâlnire în ideea revederii pe meleagurile natale. Satul nostru îşi cheamă fiii risipiţi în toate colţurile ţării la casa părintească.(…)

Revederea cu fiii satului va fi un eveniment cu semnificaţie emoţională de retrăire a unor clipe de neuitat din anii copilăriei şi adolescenţei. Dorul de locurile natale, de oamenii în mijlocul cărora am crescut, de fraţi, de surori, nu ne va părăsi nicio clipă deşi parcă din ce în ce mai rar te întorci în locurile mirifice ale copilăriei. Nu ai cum să uiţi satul, strigătul clopotului bisericii chemând pe oameni la slujbă în zilele de sărbătoare.

Veniţi dragi consăteni să staţi în tinda casei părinteşti, să admiraţi Valea Bocşei, să vă bucuraţi de soarele ce răsare dinspre Drăgăşani şi este mereu luminos; vântul parcă îţi şopteşte poveştile de odinioară ale bunicilor.” acesta a fost îndemnul primit de locuitori pentru a se alătura acestei frumoase serbări.

Iniţiatorii evenimentului din acest an au fost primarul comunei Măciuca Mugurel Marcoianu, prof. Catană Viorica (Neghina), Bădescu Gheroghe, fraţii Niţu, şi Cosiliului Local Măciuca.

La acest eveniment au fost invitaţi si toţi fermierii, apicultorii si viticultorii din comuna Măciuca pentru a-şi expune produsele tradiţionale.