Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

”Cerere în căsătorie” pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea

Teatrul Anton Pann vă propune pentru această sâmbătă de 23 octombrie, de la ora 19.00 o comedie pe cinste- ”Cerere în căsătorie”, spectacol în care va juca și Anca Dinicu, actrița care a dat viață personajului Gina Felea.

Anca Dinicu este o actriță de succes care s-a făcut atât de ușor remarcată datorită personajului creat de Mihai Bendeac, Gina Felea, din serialul „Băieți de oraș”, care a fost difuzat pe Antena 1. Chiar dacă a jucat în numeroase piese de teatru cu roluri și în cinematografie, personajul Gina Felea a consacrat-o. Acum este actrița Teatrului Anton Pann și în această sâmbătă 23 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Anton Pann va juca în ”Cerere în căsătorie” spectacol în care va interpreta rolul Natașei.

Încă de la început facem precizare că ținând cont de rata incidenței și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, accesul în sala de spectacole se face pe baza certificatul de vaccinare sau dovada că ați trecut prin boală în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Subiectul spectacolului ”Cerere în căsătorie” este despre cum se începea o relație acum mai bine de un secol. Mai exact spus, despre cum se făcea o cerere în căsătorie și, mai ales, despre ce ”dezastru” se putea întâmpla dacă pretendentul se abătea ușor de la subiect. Premiera acestui spectacol a avut loc pe 7 martie 2021. Din cauza pandemiei, situație cu care ne confruntăm și în momentul de față, piesa a avut doar câteva reprezentații, de aceea invitația Teatrului Anton Pann este de a veni și a vă bucura și de acest spectacol.

”Cerere în căsătorie”, scrisă în 1889, este una din primele comedii cehoviene. Tânărul moșier Lomov, 35 de ani, anxios, ipohondru și foarte nepriceput în treburile gospodărești, crescut de o mătușă bogată și foarte autoritară, moștenește întreaga avere după moarte acesteia. Văzând că nu poate să-și poarte de grijă și problemele pe care le are îl depășesc, hotărăște să se însoare cu Natașa. Îmbrăcat festiv se duce la tatăl ei, Ciubocov, să o ceară de soție, acesta omițând să-și informeze fiica despre adevărata intenție a vecinului. Rămas singur cu fata, pretendentul se încurcă în vorbe și o face pe tânără să creadă că scopul vizitei este o ceartă din vechime pentru un teren. Până la urmă veți descoperi dacă povestea lor se va încheia cu o căsătorie sau nu.

Distribuția: Tudor Andronic- Lomov; Anca Dinicu – Natașa; Kostas Mincu – Ciubocov, Regia și scenografia, Dragoș Câmpan.

Și tot sâmbătă, dar de la ora 11.30, actorii păpuțari ai Teatrului Anton Pann îi invită pe cei mici să vadă sau să revadă ”Firul de aur” povestea fetei de morar închisă într-un turn și pusă să toarcă fânul în fire de aur. ”Firul de aur” și ”Cerere în căsătorie” sunt două spectacole care vor avea loc sâmbătă 23 octombrie, primul cu începere de la ora 11.30 iar cel de al doilea de la ora 19.00. Poftiți la teatru, aceasta este invitația Teatrului Anton Pann.