Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BIBLIOTECA VÂLCEA: Lansare „Şuşani, istorii familiale locale”

Marţi, 13 octombrie, de la ora 17:00, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea, va avea loc lansarea cărţii „Şuşani, istorii familiale locale”, autor Mihai Călugăriţoiu. Lucrarea este apărută la Editura Fortuna, în 2015.

Cu această ocazie vor susţine intervenţii Nicolae Dinescu, Teodor Firescu, Ioan St. Lazăr, Ion Soare, Gheorghe Nicolăescu, Georgeta Prunescu.

Lucrarea monografică “Șușani, istorii familiale locale”, semnată de Mihai Călugărițoiu, a fost scrisă de autor după ce, împreună cu Gheorghe Nicolăescu, a publicat “File din istoria comunei Șușani”, lucrări care sunt o oglindă a istoriei locurilor aflate pe valea pârâului Beica, între dealurile Milovanu și Sârbeana, comună situată în sudul județului Vâlea, la hotarul cu județul Olt.

Prezenta lucrare se deschide cu o prefață semnată de istoricul Eugen Petrescu în care sunt enumerate personalitățile marcante ale județului Vâlcea, punând accent pe importanța acestei cărți care ”contribuie la valorizarea și eternizarea istoriei noastre în întregul ei, ea fiind un “inventar” de locuri, nume și fapte, la care fiecare generație este obligată să contribuie, să adauge și să continue zidirea de neam “.

Cartea are un aparat științific , bibliografic, limbaj și stil ce ne confirmă faptul că autorul cunoaște antropologia filozofică a personalităților.