Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: festivalenescu.ro

317 tineri artiști din 48 de țări s-au înscris la ediția 2016 a Concursului Enescu

Foto: festivalenescu.ro317 tineri artiști s-au înscris la ediția din 2016 a Concursului Internațional George Enescu, cu aproape 40% mai mult decât la ediția din 2014, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă.

Concurenții sunt din 48 de țări, ceea ce reprezintă o altă creștere, având în vedere că în 2014 au fost 38 de state reprezentate, precizează sursa citată.

Cei mai mulți concurenți s-au înscris din Coreea de Sud — 71, urmată de Japonia — 33, România — 20, China — 19, SUA — 17, Franța — 17, Rusia — 17, Germania — 9, Marea Britanie — 8, Italia — 8, etc. S-au înscris și artiști din Afganistan (1 — pian) și Iran (2 — vioară și pian).

Repartiția candidaților pe secțiuni este următoarea: 139 la vioară, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compoziție.

Înscrierile s-au încheiat pe 1 iunie, iar membrii juriilor vor finaliza preselecția până la data de 30 iunie, la fiecare secțiune urmând să rămână câte 50 de candidați. Câștigătorii altor concursuri din cadrul Federației Internaționale a Concursurilor de interpretare muzicală și semifinaliștii edițiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au înscris conform procedurilor sunt admiși din oficiu, fără a mai trece de preselecție, potrivit regulilor competițiilor de profil.

„Înscrierea unui număr atât de mare de concurenți dovedește o dată în plus corectitudinea deciziei de a separa Concursul de Festivalul Enescu. Am reușit astfel să consolidăm poziția concursului printre competițiile internaționale, să creăm o platformă mai bună pentru promovarea câștigătorilor, iar acest lucru facilitează atragerea mai multor artiști tineri. Având în vedere tema din acest an, considerăm că sunt 317 tineri care, pentru a-și îndeplini visul de viață, au ales să se înscrie în Concursul Enescu din 2016. Este o sursă de inspirație pentru noi toți” a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al competiției, prin comunicatul de presă transmis.