Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ZIUA CEA MARE

          N-ar mai fi foarte multe de spus. Poate doar că măbucur că primarul Mircea Gutău a fost pus în libertate. Eu și râmnicenii care încă nu am fost orbiți de ura și refulările unor politicieni și ziariști locali. De unde atâta urăînsă , de unde nici un gram de prezumție de nevinovăție, de unde atacuri atât de dure de la niște jurnaliști care au scris toată viața comunicate de presăsau După ele? Ce-i drept, sunt și jurnaliști care au cerut alături de noi judecarea dreaptăa primarului Gutău și a viceprimarului Dicu, dar cu ei în libertate. Noi nu ne-am pronunțat nicio o secundăasupra vinovăției sau a nevinovăției vreunuia dintre ei. Am militat doar pentru respectarea drepturilor omului, iar scriptele juridice spun că măsura arestării este excepția de la regulă, în timp ce regula După care se ghideazămagistrații este judecarea în stare de libertate.

          Puțini, ce-i drept, au fost jurnaliștii vâlceni care au gândit ca și noi. Dar câți dintre ei, oare, din întreaga presăscrisă, audio-video au instrumentat vreodatăun caz, care sădevinăo anchetăjurnalistică cu reverberații locale, regionale, naționale și, de câteva ori, chiar depășind granițele României? Cu certitudine cei care știu ce înseamnă o sursă, care știu ce înseamnă documentarea, care știu ce înseamnă hărțuirea de că tre procurori și în sălile de judecată, care știu ce înseamnă amenințarea la telefon, direct, voalat, care știu ce-i puterea politică și câte instrumente are ea pentru a te face sătaci, aceia, și nu toți, au păstrat un echilibru în scriitura lor despre făcă tura pusăla cale din umbrăprimarului Mircea Gutău.

          Aflarea veștii eliberării primarului a creat în rândurile politicienilor vâlceni o stare de confuzie generală. Cei care l-au împroșcat cu noroi pe primar au trecut, pe rând, prin teamă, spaimă, angoase, însă , După cum se vede, în niciun caz, nu au remușcă ri. Îațele politicii autohtone și-au băgat capul în nisip, aidoma struțului, și nu au curajul să-l înfrunte direct pe omul care, pe nedrept, a petrecut 4 luni de zile în arest. În schimb, până acum 2 zile nu avea nimeni loc de ei pe ecranele televizoarelor, fluturând, isterici, hârtii că rora nici măcar nu le înțelegeau sensul. Unde mai sunt acum Emilian Frâncu, Ion Nicolae, Gigi Matei și ultimul, cu voia dvs. ziaristul care a primit un șut în posterior de la democrația americană(pentru că nu s-ar fi acomodat) Silviu Popescu? Primarul a venit acasăvineri searăîn jurul orei 23.00. Ei bine, este deja luni și niciunul din cei nominalizați nu a mai ieșit public săaibăvreo atitudine pro sau contra primarului. Sau, mărog, săspunăceva. Oare și-or fi înghițit limba? Ori le-a mâncat-o pisica?

          Văe frică , domnilor? Acum nu mai sunteți bărbați viteji, care se bat cu pumnul în piept că dețin adevărul absolut? Unde văe bărbăția? Adevărul este că nici nu știu la ce să măaștept de la un individ că ruia, așa cum spunea, la vârsta de 40 ani îi făcea maică -sa baie în cadă. Mărefer aici la deputatul Emilian Frâncu. Adevărul nu e nici pe departe atât de distrugător când ajunge la lumină, iar toate cele întâmplate în aceste luni s-ar putea săse întoarcă ca un bumerang împotriva lor.

          Dar uite că vremea judecă ții a venit și pentru Emilian Frâncu, cel că ruia îi râdea mustața de necazul primarului Gutău. Acum, Mandea Liberalul are probleme mari în sânul organizației pe care timp de doi ani de zile a terorizat-o. Oamenii nu-l mai vor pe Frâncu la șefia PNL, iar deputatul Petre Ungureanu i-a spus-o franc în Față , în cadru organizat. Deputatul Ungureanu, care de câteva zile a aderat la platforma „Stolojan-Stoica” i-a reproșat lui Mandea stilul dictatorial în care a condus partidul, precum și faptul că și-a văzut nestingherit de interesele lui și ale firmelor lui. Așadar, iatăcă cel care sapăgroapa altuia, riscă săcadăsingur în ea.

până una alta, cu siguranțăcă odatăcu întoarcerea primarului acasăși în fruntea Primăriei, viața politică localăse va anima și vom asista la adevărate bătălii duse pe fronturi văzute și nevăzute. Deocamdată, primarul Gutău nu a câștigat războiul, dar a câștigat o bătălie extrem de valoroasă. Este liber și poate demonstra râmnicenilor că este nevinovat. Zvonurile care dădeau ca sigure deschiderea de că tre DNA a altor dosare primarului Gutău sunt doar gogorițe, aruncate pe piațăde oameni care știu ce vor.

Magda Tolea