Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zeci de partide au tras pe „dreapta”

” O serie de formațiuni politice nu mai au activitate de luni bune

” în Vâlcea sunt nu mai puțin de 13 partide, dintre care doar 6 au cu adevărat activitate. Proiecte politice și mai puține. Restul, au preferat să rămână în anonimat, desfășurându-și activitatea între pereții sediului ” pentru enumerarea tuturor formațiunilor politice din Vâlcea, este necesar un adevărat efort de memorie. Multe dintre ele au susținut doar câteva conferințe de presăși asta cu foarte mult timp în urmă

 

În acest moment, în România existăun număr însemnat de partide. Acest fapt se datorează, în principal, unei scene politice într-o Continuă transformare, pentru stabilirea unei reale identități. Multe dintre aceste partide, au platforme și programe politice asemănătoare, care nu oferăsoluții eficiente și viabile pentru problemele cu care se confruntă societatea românească . În Vâlcea sunt nu mai puțin de 13 partide, dintre care doar 6 au cu adevărat activitate. Proiecte politice și mai puține. Restul, au preferat să rămână în anonimat, desfășurându-și activitatea între pereții sediului.

Pentru enumerarea tuturor formațiunilor politice din Vâlcea, este necesar un adevărat efort de memorie. Multe dintre ele au susținut doar câteva conferințe de presăși asta cu foarte mult timp în urmă. Toate, însă , promiteau săfacă o politică adevărată, axatăpe interesele comune ale cetățenilor.

Partide, doar cu numele

Partidul Alianța Populară(AP) este condus, la Vâlcea, de Adrian Toader. Cel puțin, așa știm noi. Formațiunea politică mai sus amintitănu a mai organizat nicio întâlnire cu jurnaliștii, de foarte multăvreme și nici pe adresele ziarelor vâlcene nu a mai trimis comunicate de presă. Cu siguranță, peste ceva timp, dacă rămân în același con de umbră, ne va fi dificil, dacă nu imposibil, săne aducem aminte și unde au sediul. În 2004, AP-ul a obținut un scor foarte mic la alegeri și în prezent, în sondajele de opinie, se aflăla categoria „și alte partide”. În urmăcu ceva timp, președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, declara că se încearcă o apropiere între PNL și AP-ul fostului președinte Emil Constantinescu. Din păcate, fuziunea a rămas doar la stadiul declarativ.

Un alt partid care promitea destul de mult, este Forța Democrată(FD) a lui Petre Roman, condusăla Vâlcea de Petre Stăvăroiu. Ca și în cazul AP-ului, membrii FD, au fost puțin vizibili în viața politică și în mass-media. În cele câteva conferințe de presă(nu mai mult de două sau trei), conducerea acestui partid vorbea de posibilitatea unor alianțe politice sau fuziuni, care să-i crească șansele în alegeri. Apoi, nu am mai auzit nimic.

Vizibilitate – zero

Tot în categoria formațiunilor politice despre care presa vâlceanănu a pomenit, în ultima perioadă , mai nimic este PAS (Partidul Alianța Socialistă) – filiala Vâlcea, al că rui șef este Dumitru Dumitriu. Deși este tot un partid de „buzunar”, recunoaștem, este ceva mai cunoscut decât AP și FD. PAS e, din păcate,  un partid destul de rupt de realitățile politice actuale, cu șanse minime de a se bucura de succes în viitoarele alegeri. Partidul Inițiativa Națională(PIN), condus, la Vâlcea de Veronel Rădulescu, pare cel puțin la nivel județean, un partid fad, neimplicat. Conferințe de presăa susținut de foarte puține ori, atât de puține încât în afara lui Veronel Rădulescu ne este foarte greu sămai enumerăm și alți membrii din structurile de conducere vâlcene ale partidului. Nici PNÎCD nu se poate lăuda că stămai bine din punct de vedere al vizibilității. Șeful țărăniștilor vâlceni este Minodor Vasilescu, un politician despre care nu se știe mai nimic. Ultima întâlnire cu presa vâlceanăa fost undeva la sfârșitul anului trecut, iar de atunci liniște Nu se mai știe nimic de existența lor politică .

Reveniri

Lista nu se oprește aici. Partidul Verde – al că rui șef la Vâlcea este Aurel Fârtat, văspune ceva?  Dar UDMR – Vâlcea, condus de un anume Jualiana Pataki, care era cât p-aici săfie și prefectul județului? Probabil nu prea multe. El se pierde printre noianul de partidele și partidulețe, care apar ca ciupercile După ploaie, la inițiativa unor indivizi care s-au cam plictisit acasăși și-au propus să-și încerce norocul și-n politic. Un alt exemplu de partid, care nu prea mișcă nimic în „front”, deși la nivel național a devenit destul de cunoscut, este PNG (Partidul Noua Generație), care în ultima vreme a rărit-o cu conferințele de presă, însă , care probabil, va trece, din nou, la treabă, cât de curând.

Olivia Parvu