Acasă Arhiva Zeci de drumuri din Vâlcea, distruse de furia naturii

Zeci de drumuri din Vâlcea, distruse de furia naturii

Autoritățile județene au stabilit prioritățile

„mai multe drumuri județene, comunale, poduri, podețe, punți pietonale, rețele de canalizare și de colectare a apei pluviale au fost practic distruse, necesitând lucrări urgente ” valoare totalăa acestor lucrări depășește 16,5 milioane lei și reprezintăpriorități pentru autoritățile județene vâlcene

La ultima ședințăa Comitetului Județean pentru Situații de UrgențăVâlcea s-a făcut o evaluate, cantitativăși calitativă, a pagubelor produse în infrastructura județului de fenomenele meteorologice din perioada 10 – 13 august 2007. Astfel, mai multe drumuri județene, comunale, poduri, podețe, punți pietonale, rețele de canalizare și de colectare a apei pluviale au fost practic distruse, necesitând lucrări urgente. Valoare acestor lucrări depășește 16,5 milioane lei și reprezintăpriorități pentru autoritățile județene vâlcene. Așadar, cel mai costisitor obiectiv de investiții este refacerea drumului comunal DC 62 Vlădești – Valea Ursului care costăîn jur de 3 milioane RON. De asemenea, din cauza unor alunecă ri de teren constante, drumul județean DJ 351 A Bălcești – Ghioroiu trebuie refăcut, valoarea lucrărilor ridicându-se la 2 milioane RON.

Localitatea Roești se confruntă cu mai multe probleme datorate calamităților naturale. Așadar, drumul sătesc Cuieni și drumul sătesc Bărbărigeni din comunăsunt într-o Continuă degradare pe o porțiune de 500 de metri, respectiv 300 de metri. Autoritățile au luat hotărârea de a reface infrastructura și de a construi rigole. Aceleași măsuri au fost luate și pentru drumul comunal DC Râpa că rămizii care este distrus pe o porțiune de 700 de metri. Pentru localitatea Perișani au fost stabilite mai multe priorități. Acolo, mai multe drumuri sătești, comunale și județene se aflăîntr-o Continuă degradare. Pentru reabilitarea lor, autoritățile au stabilit că este nevoie de o sumătotalăde 290 mii lei. Cele mai multe probleme, se pare că sunt în localitatea Malaia, unde trei drumuri sătești, patru canale de scurgere și o sursăde alimentare cu apăau fost aproape în totalitate distruse. Pentru refacerea lor, autoritățile au nevoie de 1,36 milioane RON. De asemenea, alte drumuri județene, comunale sau sătești ce au fost distruse de furia naturii și necesitălucrări de urgențăsunt în localități ca: Voineasa, Lădești, Stănești, Galicea, Boișoara, Berislăvești, Amărăști, Racovița, Șușani și Horezu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.