Acasă Arhiva Viteza si neatentia fac din nou victime printre valceni

Viteza si neatentia fac din nou victime printre valceni

 „Stop accidentelor Viața are prioritate” ” deși instituțiile abilitate au adoptat o serie de măsuri, climatul de siguranță rutieră se deteriorează pe zi ce trece

 În ultimele zile, polițiștii de la Serviciul Rutier Vâlcea au fost nevoiți să se deplaseze în județ pentru a cerceta nu mai puțin de cinci accidente. Deși instituțiile abilitate au adoptat o serie de măsuri de prevenire a accidentelor, climatul de siguranță rutieră se deteriorează pe zi ce trece. Una dintre campaniile inițiate de Inspectoratul General de al Poliției Rutieră este intitulată „Stop accidentelor – Viața are prioritate!” și se derulează până la sfârșitul acestei luni. Acțiunea vizează reducerea accidentelor de circulație soldate cu morți și răniți grav în rândul conducă torilor auto. La noi în județ se pare că această campanie nu a dat roade, asta pentru că numărul accidentelor de circulație crește pe zi ce trece.

Un tânăr de 17 ani a lovit un bătrân pe trecerea de pietoni

Joi, 20 iulie a.c., I. P., de 17 ani, din Râmnic, în timp ce conducea o Dacie, proprietatea lui Gheorghe P., nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni unui bărbat de aproximativ 50-55 ani. Bătrânul a fost lovit cu partea dreaptă și proiectat pe parbrizul mașinii. În urma impactului, el a fost transportat la Spitalul Județean Vâlcea, unde medicii i-au pus diagnosticul de traumatism cranio – cerebral acut deschis, traumatism toracic și fractură de craniu. Minorul a fugit imediat de la locul accidentului, însă După aproximativ două ore, polițiștii au reușit să-l identifice. Cercetările vor continua pentru a se stabili cauzele și împrejurările în care a fost comis accidentul.

Depășire mortală

Viorel I., de 39 de ani, din București în timp ce conducea o autoutilitară Volskwagen, proprietatea unei societăți comerciale din Capitală, a intrat în depășire și s-a izbit frontal de un autotractor Mercedes. Accidentul s-a produs pe raza orașului că limănești, în punctul Seaca. Șoferul Volskwagen-ului a ignorat panourile de pe marginea drumului ce semnalizau pericolul de accidente și a intrat în depășire. În acel moment, s-a lovit frontal de Mercedes-ul condus regulamentar de  Ion C., de 24 ani, din localitatea Turda, județul Cluj. În urma impactului, Viorel I. a murit pe loc.

Beat pe mijlocul străzii

Un alt accident s-a produs în localitatea Stoenești, vineri, 21 iulie a.c. Marius M., de 34 de ani, din București conducea o Toyota când a acroșat un bărbat cu partea dreaptă a mașinii. Dumitru S., de 53 de ani, din Horezu era sub influența alcoolului și mergea pe mijlocul străzii. În urma impactului, bătrânul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea unde medicii i-au stabilit diagnosticul de fracturi costale și la ambele picioare. Atât șoferului, cât și victimei le-au fost recoltate probe biologice de sânge.

A trecut strada prin loc nepermis

Mai mult, sâmbătă, 22 iulie a.c., în localitatea Mateești, Marin C., de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie 1310, a acroșat o femeie. Aurica P., de 80 ani, din Mateești s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure. Femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Horezu.

Tot sâmbătă, pe raza localității Horezu, Ion. N conducea un Wolskwagen care a acroșat cu partea dreaptă un bărbat ce conducea un ciclomotor. Dan D., de 39 de ani, s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure. În urma coliziunii, bărbatul a suferit un traumatism cranian deschis, fiind transportat la Spitalul Horezu.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.