Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Vina” de a fi român

De când a explodat în presă scandalul din Italia, am urmărit cu atenție toate informațiile despre acest subiect. Sigur că o dozăde subiectivism s-a cuibărit în sufletul meu când am citit cum sunt terfeliți românii. Opinia publică italianăi-a băgat în aceeași oalăși pe românii cinstiți, plecați de acasăsăfacă bani pentru un trai decent, și pe românii răufăcă tori și pe rromii din România, care ne-au făcut de râs peste tot în lume, de parcă ei n-ar avea uscă turile lor. Fraților, România se scrie cu un singur „r”. Nu trebuie săculpabilizăm o națiune de 22 milioane pentru că 2 milioane de minoritari, adică un procent de 10%, n-au fost în stare săse integreze nici în România și, se vede treaba, nici în Europa.

până săne integrăm noi, românii, în marea familie Europeană , cine ne dădea lecții despre cum săne purtăm cu țiganii? Chiar Măria Sa Uniunea Europeană . Ne-a învățat săfacem proiecte de incluziune a rromilor, ne-a dat bani pentru ele, dar rezultatele au întârziat săapară. Acum, când țiganii (apropos în România s-a dat și o lege precum că termenul de „țigan” este discriminatoriu și trebuie să-i numim rromi) au invadat Europa, cu cutumele lor, mizeria și proasta creștere, europenii s-au ofuscat. Îiganii i-au furat și pe ei, le-au dat în cap, i-au omorât, așa cum fac de sute de ani în România. Sigur că ne întrebăm cu toții cine e de vină? A culpabiliza acum pe cineva, mi se pare pierdere de timp.

Nu statul român e vinovat că țiganii nu au educație, pentru că mai bine își trimit copii la furat decât la școală, că sunt leneși, că nu au caracter, că nu respecta nicio lege etc. Îiganii au fost discriminați pozitiv și pe vremea cealaltăși s-au obișnuit așa doar pentru a nu părea noi rasiști. Din păcate, au devenit agresivi întâi în România și acum și în străinătate. Din cei aproximativ 2 milioane de țigani care trăiesc la noi în țară nici 1% nu plătesc vreun impozit, dar beneficiazăde spitale, școli, justiție și nu pățesc nimic. Și se mai și plâng că sunt săraci, în timp ce cei mai mari că mătari sunt țiganii! La fel, cei mai temuți traficanți de droguri și de carne vie sunt tot ei.

Ceea ce fac acum unii politicieni italieni, este purădemagogie, dar, pe fondul unei nemulțumiri în rândul populației, discursurile împotriva românilor au prins. Mai mult decât atât, odatăcu decretul semnat de președintele Giorgio Napolitano, care permite expulzarea cetățenilor comunitari dacă aceștia sunt considerați o amenințare la adresa siguranței publice, italienii au prins curaj și au început să-și facă singuri dreptate. În aceste zile, au fost atacați violent mai mulți cetățeni români, doar pentru vina de a fi de aceeași naționalitate cu criminalul Mailat. Degeaba îndeamnăacum la calm primarul Romei. Răul a fost deja făcut, și se pare că lucrurile au scă pat de sub control aidoma unui bumerang.

Dincolo de substratul politic al situației, problema rămâne. Cetățeanul român, și european în același timp, Nicolae Romulus Mailat a tâlhărit-o și omorât-o pe femeia de 47 ani. Este oare România exportatoare de hoți, tâlhari și criminali? Oricât de mult îmi iubesc țara, trebuie sărecunosc că așa e. Am fost astăvarăîn Italia, am vizitat mai multe locuri, printre care și Roma. Trebuie săvăspun că prin toate orașele pe care le-am vizitat am întâlnit cerșetori români. La fiecare colț de stradă, se afla câte un românaș mai oacheș cu mâna întinsă. Mi-a fost rușine. Din păcate, am exportat mizeria de acasăîn Europa.

Cu toate acestea, sunt mândrăcă sunt cetățean român și măîncă pățânez săcred că reacția autorităților române va fi aceea de a-i apăra pe românii care-și văd de treabăși muncesc cinstit în Italia sau în alte țări europene. Declarația președintelui Traian Băsescu de duminică seara vine în sprijinul românilor cinstiți, care trebuie săse simtă apărați de statul român. De asemenea, președintele a mai spus că românilor nu trebuie săle fie rușine.

Fiecare neam are uscă turile sale. Nu trebuie săuităm că România nu a făcut un scandal internațional atunci când cetățeni italieni omorau, tâlhăreau sau violau cetățeni români în România.