Acasă Arhiva „Vețeleanu e sluga insolentă a primarului”

„Vețeleanu e sluga insolentă a primarului”

Ca de obicei, din ultima conferințăde presăa deputatului liberal Emilian Frâncu nu au lipsit afirmațiile pline de invective la adresa principalilor săi adversari politici. Transformat peste noapte într-un ecologist convins, parlamentarul l-a acuzat pe primarul Râmnicului, Mircea Gutău, că distruge toate spațiile verzi din municipiu, fărăremușcă ri. Supărat că democratul Eusebiu Vețeleanu a avut „curajul” sădeclare, public, care au fost realizările reale ale liberalului Constantin Monceanu, pe vremea cât a fost primar interimar al Râmnicului, Emilian Frâncu a spus: „Eusebiu Vețeleanu este o slugăinsolentăa primarului Mircea Gutău. El e plătit din bani publici nu ca săfacă propagandăde partid, ci ca să-l reprezinte pe primar. Nici de asta nu e în stare. Degeaba vorbește acum Sluga Vețeleanu nu a făcut decât săexecute ordinele lui Monceanu pe vremea cât era primar. Dacă săracul Monceanu nu ar fi muncit, anul trecut, „Ziua Imnului Național” ar fi fost un fiasco” – crede deputatul liberal.

Nu a lipsit nici seria jignirilor pe care Frâncu le proferează, de fiecare dată, la adresa primarului municipiului Mircea Gutău. De data aceasta, însă , ele au depășit cu mult limita bunului-simț. „De fiecare datăcând Gutău face „pârț”, vin două televiziuni și 60 de jurnaliști lângă el” – a zis el rânjind. Mai mult decât atât, deputatul este de părere că Mircea Gutău face parte din categoria celor care nu suportă, sub nicio formă , critica, uitând săprecizeze, însă , că și el se încadreazăperfect tipologiei descrise. „Când este certat, Gutău ar trebui să-și plece capul. Cu toate acestea, tot iese la luptă, gata oricând de atac” – a mai adăugat Frâncu. Ultima declarație a deputatului, frizează, fărădubii, însă și logica: „Eu sunt poate cel mai bun prieten al primarului Mircea Gutău, însă el nici nu-și dăseama. Când va redeveni un umil fabricat de covrigi, tot eu o să-i fiu singurul prieten” – a zis șeful liberalilor vâlceni.

 

Frâncu-i prea fudul

 

Ca săarate câte probleme a rezolvat el, în folosul cetățenilor care l-au trimis în Parlamentul României, Emilian Frâncu, a prezentat presei o sintezăa activității parlamentare din 2004 și până -n prezent. Deputatul a ținut morțiș sădemonstreze că este cel mai prolific parlamentar vâlcean, autoprezentându-se ca un arbore falnic în umbra că ruia nu mai poate crește nimic. „60% din interpelările deputatului social-democrat, Aurel Vlădoiu, sunt copiate de la mine. Cred că ar trebui să-și schimbe consilierii, ca sănu-l mai inducă în eroare” – a conchis el. Așa cum era de așteptat, Emilian Frâncu l-a atacat și pe președintele țării, Traian Băsescu, despre care a afirmat că face politică de spețăjoasăși că , în ultima vreme, spune numai minciuni.

În ultima parte a conferinței sale de presă, liderul PNL Vâlcea a precizat că se declarănemulțumit că o parte a presei locale, i-a fost favorabilăfostului consilier liberal, Gabriela Ene. În opinia sa, ea nu ar fi trebuit săsolicite Consiliului Local să rămână ales independent. Faptul în sine l-a enervat teribil pe Emilian Frâncu: „Era foarte clar că nu mai putea rămâne în partid, în condițiile în care a votat altfel decât grupul de consilieri din care făcea parte. I-am spus că ar fi cel mai bine să-și dea demisia din PNL și din Consiliu. Am promis că dacă procedeazăastfel, o săaibăsusținerea mea pentru funcția de inspector-șef adjunct. În primăinstanțăa fost de acord, dar, După ce a discutat cu Gutău, care probabil i-a sucit mințile, a decis săsolicite rămânerea sa în Consiliu, ca și ales independent” – a opinat Emilian Frâncu. El a declarat că datoritădeciziei de ultim moment a ex-liberalei Gabriela Ene, hotărâre ce nu convine câtuși de puțin deputatului, președintele PNL Vâlcea a mărturisit că ea nu va se mai putea bucura, în continuare, de sprijinul său pentru funcția pe care o deține la Inspectoratul Școlar Județean. „De acum încolo, se descurcă cum poate ” – a conchis Frâncu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.