Acasă Arhiva Va face pușcă rie în România

Va face pușcă rie în România

” Valentin Ceaușescu, fostul polițist de la furturi auto

” el a fost judecat și condamnat pentru înșelăciune și luare de mităși trebuie săexecute o pedeapsăprivativăde libertate de 5 ani în România ” în data de 7 decembrie 2005, Ceaușescu a fost arestat în Anglia, După care a fost eliberat pe cauțiune ”  Ministerul Justiției a aprobat extrădarea fostului ofițer, acesta urmând săexecute o pedeapsăde cinci ani de închisoare în România începând cu data de 5 iunie a.c.

 

Scandalul declanșat la Poliția Municipiului Rm. Vâlcea la sfârșitul anului 2000 și începutul lui 2001 de faptul că șeful Compartimentului Furturi Auto, Valentin Ceaușescu, a cerut și primit mităpentru „rezolvarea” unor dosare a pus pe jar întreg Inspectoratul de Poliție județean. Ceaușescu a plecat din Poliție cu tinicheaua de coadă, iar de atunci despre fostul polițist s-a mai aflat că a plecat în Anglia pentru a scă pa de rigorile legii, pe care el o aplicase până atunci împotriva altora. 

Judecat în lipsă

Procesul fostului polițist a durat mai bine de 3 ani, parcurgând toate etapele, ultima condamnare fiind datăde Înalta Curte de Casație și Justiție București. Procurorii DNA au stabilit că Valentin Ceaușescu a pretins de nenumărate ori sume de bani și bunuri, în valoare de peste 100 de milioane de lei, de la cei pe care-i cerceta pentru comiterea unor fapte penale. Acesta le promitea că , dacă aduc bani și bunuri, ei vor fi exonerați de orice răspundere, iar situația lor se va rezolva. În timpul derulării procesului, Valentin Ceaușescu a hotărât săplece în Anglia, în speranța că situația lui juridică se va simplifica sau că autoritățile române îi vor pierde urma.

Mităîn schimbul „bunăvoinței”

Atât Curtea de Apel Pitești, prin sentința penalănr. 21/11.03.2004, cât și Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia din 29.09.2004, l-au condamnat pe fostul polițist la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani. Magistrații au hotărât că Valentin Ceaușescu a înșelat două persoane cercetate pentru furturi auto, pe care le-a lăsat săcreadăcă sumele primite, de 1.000, respectiv 3.300 de lei, vor fi folosite pentru acoperirea prejudiciului. În realitate, polițistul își oprea banii pentru el. De la alți doi cercetați de el, a cerut 500 și 1.000 de lei, pentru a a le „aranja” dosarele în așa fel încât săscape mai ușor de rigorile legii.

Din nou „acasă”

„În data de 14 octombrie 2004, Curtea de apel Pitești a emis un mandat de executare a pedepsei, pe numele lui Valentin Ceaușescu, de 41 ani, din Rm. Vâlcea, pe o perioadă de 5 ani, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune și luare de mită. A fost dat în urmărire generalăpe teritoriul României, iar în data de 2 decembrie 2004, a fost pus sub urmărire internațională. La data de 7 decembrie 2005, fostul polițișt al IJP Vâlcea a fost arestat în Anglia, în vederea extrădării, fiind ulterior pus în libertate pe cauțiune. În data de 22 martie 2007, Ministerul Justiției a aprobat măsura extrădării, din Marea Britanie, a lui Valentin Ceaușescu, urmând ca acesta săfie adus în țară la data de 05 iunie 2007” – se aratăîn comunicatul remis redacției de  IPJ Vâlcea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.