Acasă Arhiva URBAN RAMANE SA FACA CURATENIE IN RAMNIC

URBAN RAMANE SA FACA CURATENIE IN RAMNIC

       ” „Războiul gunoiului” partea a II-a / Doru Florescu este optimist:  ” directorul general al SC Urban SA, Doru Florescu, a declarat că firma Rosal a depus contestație După termenul legal prevăzut, iar la licitația din luna decembrie 2005, de la Primăria Râmnicului, aceiași firmă Rosal nu a prezentat certificat fiscal întocmit conform legii ” avocații lui Prigoană încearcă să-l intimideze pe viceprimarul Constantin Monceanu pentru a prelua prin forță contractul de salubrizare a Râmnicului

 

        Cu toate că n-au trecut decât trei săptămâni de la pronunțarea sentinței Curții de Apel Pitești, oamenii lui Silviu Prigoană de la firma Rosal Grup București, insistă asupra autorităților administrației publice locale din Râmnicu Vâlcea să semneze contractul de salubrizare a municipiului. Așa s-a ajuns la situația ca viceprimarul Constantin Monceanu să aibă o discuție joi, cu avocații lui Prigoană, timp de opt ore pentru punerea în aplicare a sentinței judecă torești. Totuși, trebuie să menționăm că victoria lui Silviu Prigoană s-a datorat în mare parte, neprezentării la proces a juriștilor de la Primăria Râmnicului. Implicarea directorului Direcției Juridice a Primăriei, Nicolae Mesea s-a rezumat la trimiterea actelor în instanță și cam atât. Cu două săptămâni în urmă, Primăria a înaintat la Înalta Curte de Casație și Justiție o contestație pentru anularea deciziei, termenul fiind stabilit pentru data de 24 noiembrie. În urma celor 8 ore de discuții, au mai rămas de lămurit problemele legate de calculul redevenței și de unele clauze privind rezilierea unilaterală. Chiar dacă Silviu Prigoană are în buzunar o hotărâre judecă torească definitivă, Constantin Monceanu a declarat că nu va semna nici un act fără acordul Consiliului Local. Raportul și proiectul de hotărâre va fi prezentat consilierilor municipali în cadrul ședinței extraordinare care va avea loc la începutul acestei săptămâni. Edilul interimar mizează și pe faptul că firma Rosal s-a prezentat la licitație cu un certificat expirat, care-l scoate din cursă fără drept de apel.

        Referindu-se la acest caz, într-o emisiune televizată la Antena 1, directorul general al SC Urban SA, Doru Florescu, a declarat că firma Rosal vrea să preia contractul de salubrizare a Râmnicului profitând de faptul că legislația privind licitațiile din acest domeniu este ambiguă și incompletă. „Nu pot să înțeleg cum o instanță de judecată poate să decidă un câștigă tor sau altul al unei licitații. Oricum, vreau să vă spun că firma Rosal a depus această contestație După termenul legal prevăzut, iar la licitația din luna decembrie 2005, de la Primăria Râmnicului, aceiași firmă Rosal nu a prezentat certificat fiscal întocmit conform legii”.

Andrei Bacalu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.