Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Unul în arest celalalt la spital

      ” liderul liberal Emilian Frâncu a propus arestarea fostei conduceri a Primăriei Râmnicului pentru furtul vanelor de la alimentarea cu apă din Goranu ” primarul Mircia Gutău îl va da în judecatăpe „bolnavul” liberal

 

        De aproximativ o lună de zile, între liberalii vâlceni și primarul Mircia Gutău se duce un război deschis, acuzele venind dintr-o parte și alta. Problema oamenilor lui Emilian Frâncu este, așa cum acesta susține, lipsa de comunicare cu șeful Râmnicului, fapt stipulat în înțelegerea județeană dintre PNL și PD.

        În arest cu Sabău, Gutău și Tudor

        În cursul săptămânii trecute, liderul liberal „înțepa” elegant: „Mi-am manifestat, în ultima vreme, opinii ca râmnicean, nu l-am atacat pe primarul Gutău. Sufăr, însă , când văd că orașul aratăca un șantier, iar domnul Gutău spune că se consultă cu muncitorii în acest sens. Ar trebui săse consulte cu specialiștii, nu?” La începutul acestei săptămâni, însă , președintele PNL a folosit un limbaj violento-acuzator la adresa primarului Gutău: „Vămai spun încă o datăcă sunt prieten cu Gutău și Alianța nu are probleme la Vâlcea, ci doar îmi exprim unele păreri de cetățean. Astfel, consider că fosta conducere a Primăriei, de-acum 2 3 ani, trebuie arestată pentru furtul vanelor de la Goranu. Sabău, Gutău și celălalt viceprimar ar trebui anchetați și arestați, dar nu băgați la pușcă rie, pentru că știți cum e în România”. Apoi, Frâncu s-a referit și la locurile de parcare din oraș: „Când aud că primarul Gutău face parcări , mă gândesc la lucruri serioase. Din păcate, dăcu bidineaua pe niște borduri și gata parcarea.”

        8 voturi liberale în Consiliul Local

        Încă de la ședința lunii mai a Consiliului Local s-a observat răceala dintre „aliați”, în cadrul respectiv consilierul Ion Nicolae fiind de-a dreptul Gică -contra pentru mai toată ordinea de zi. „În ședința Consiliului Local de săptămâna trecutănu puteam accepta proiectele înaintate de primarul Gutău, deoarece cuprindeau multe neajunsuri și ilegalități. De exemplu, pentru un investitor care deține peste 60 ha teren în zona Cetățuia, trebuia săfacă Primăria, cadou, toate utilitățile. Noi am simțit capcana și am fost împotrivă. La fel și la Fețeni, unde nu existăun plan geo. Degeaba spune că e vorba de interesul râmnicenilor, devreme ce terenul respectiv nu e sigur”, a declarat Nicolae. În acest moment, prin revenirea la „dragostea dintâi” a lui Gică Păsat, PNL are 8 consilieri în CL, fapt ce-i oferăo oarecare influență.

        Gutău: „Liberalii voteazăpe interes”

        Încă de la începutul răspunsului său, primarul Râmnicului face o afirmație de toată lauda pentru un duel în plină desfășurare: „Chiar acum vin din oraș și râmnicenii pe care i-am întâlnit mi-au spus sănu-i răspund lui Frâncu, că e bolnav. Și eu, După ce m-am uitat la televizor, cred că e bolnav”. Referindu-se la acuzele privind complicitatea la furtul vanelor de la alimentarea cu apăde la Fețeni, Mircea Gutău afirmără spicat că e „( ) singurul primar din țară care a câștigat un proces cu această firmă, deși unii lideri ai fostei și actualei puteri mi-au recomandat s-o las mai moale”. Apoi Continuă : „Eu eram în perioada la care face referire Frâncu doar viceprimar, nu ordonatorul de credite, care era primarul Sabău. Vorbește aiurea!” Gutău nu scapăprilejul și-i răspunde și consilierului Ion Nicolae: „În ședința Consiliului Local de săptămâna trecutăera vorba de aprobarea unui PUZ, nu de avizarea unei construcții, pentru strămutarea a patru familii din Goranu și a câtorva care domiciliază lângă groapa de gunoi. S-a cerut aprobarea PUZ-ului respectiv pentru viitor, de aceea a fost vorba de aproximativ 6 ha de teren. Aș vrea să-i întreb și eu ceva pe consilierii liberali: de ce nu au votat împotrivăși-n privința blocului de locuințe de pe strada Gabriel Stoianovici, pentru că PUZ-ul era același?În ce privește „cadoul” în utilități pentru un investitor ce deține mult teren în zona Cetățuia, vreau săspun că am amânat acel material câteva luni. Ca primar, însă , sunt obligat săpun pe ordinea de zi solicitările venite din partea cetățenilor. Înainte de ședința respectivă, am discutat cu consilierii PD pentru a vota împotrivăși ei au votat primii așa. Le spun liberalilor ceva: nu le dau lor raportul, ci râmnicenilor care m-au ales primar!”.

Magda Tolea