Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Unii consilieri judeteni sunt 100% pasivi”

    ” „nu trebuie sădau exemple pentru că se știu ei, se vor vedea în ziar și se vor regăsi în postura de consilieri inactivi 100%” ” din punctul meu de vedere, Mircea Gutău, cu notorietatea pe care și-a câștigat-o, este foarte posibil săcâștige și alegerile din 2008 ” însă , nu putem vorbi la ora actualădespre niște calități deosebite ale lui Bogdan Pistol, pentru că el nu a venit cu nimic, a venit gol și partidul l-a făcut om

 

      În cadrul unui interviu acordat bisăptămânalului VOCEA VÂLCII, consilierul județean PNL, Traian Dobrinescu ne-a făcut o serie de declarații referitoare la activitatea colegilor săi din Consiliul Județean (CJ), dar și despre cum vede el viitorul politic partidului din care face parte. De asemenea, el considerăcă primarul Mircea Gutău are cele mai mari șanse de a câștiga alegerile la primăria Râmnicului din 2008, chiar dacă este posibil să-l aibăca și contracandidat pe colegul său de partid, Emilian Frâncu.  

 

      ” Reporter: Domnule Traian Dobrienscu, ce părere aveți de colegii dvs. din Consiliul Județean, care vin la ședințe în ultimele 10 minute și atunci vorbesc la telefon sau citesc ziarul?

      ” Traian Dobrinescu: Sunt două moduri de a-mi exprima părerea. Aș zice că în afara câtorva: Persu, Comănescu, Fârtat, Poenaru, Vieru, doamna Lițăsau doctorul Dubinciuc, în rest liniște. Cum se zicea pe vremuri, este loc de mai bine. Este loc, sigur că da. Și nu este vorba numai de a justifica acea indemnizație de consilier județean, cât este vorba de responsabilitatea  cu care ai fost investit în momentul în care ai depus jurământul. Este trist că nu am auzit vocea multora dintre colegii consilieri. Cu alte cuvinte dacă ar fi ceva mai agitatăședința de consiliu pe probleme care privesc strict necesitățile și activitățile din județ, cred că am reuși sădăm o cu totul altăimagine a acestor ședințe de Consiliu Județean. Sunt consilieri activi, sunt consilieri mai puțin activi, dar sunt și consilieri pasivi 100%. Nu trebuie sădau exemple pentru că se știu ei, se vor vedea în ziar și se vor regăsi în postura de consilieri inactivi 100%.

      ” Rep.: Sunteți unul dintre consilierii județeni care susțineți transformarea RAJDP Vâlcea în societate comercială?

      ” T.D.: Da, pentru că asta înseamnă tot o dovadăde descentralizare. Am ajuns la concluzia, de-a lungul celor 16 ani cât am lucrat în zona privatăși 1 an și jumătate de când am fost și în activitatea publică , că lucrurile sunt mai ferme și mai consistente sau cu alte cuvinte sunt mai bine ținute în mânăatunci când sunt degrevate de sarcinile cu care i-a investit statul. Apare o majorare de responsabilitate în sensul că statul trebuie săse implice mai puțin și din punct de vedere al finanțărilor, dar și din punct de vedere al intervențiilor de orice fel. Așa cum am susținut și externalizarea din Consiliu Județean a Cabanei de la Petrimanu, și îmi pare rău că consilierii PSD-ului și PRM-ului au fost de altăpărere, pentru că se Continuă săse bage bani în ceva care pe care nu poate să-l facă rentabil. Așadar, sunt într-o poziție fermăcu tot ce înseamnă privatizare, scoaterea de sub tutela statului. Concluzia a tot cea am spus până acum este că tot ține de stat are un statut și un viitor incert.

      ” Rep.: În ultimul timp se tot aude de lucrările proaste pe care RAJDP-ul le face în județ. Ce măsuri credeți că ar trebui săfie luate pentru remedierea acestui lucru?

      ” T.D.:  Ar trebui mai degrabăîntrebat un specialist în domeniu. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât această societate va ține de Consiliul Județean, va primi cu siguranțălucrări și le va face, repet cu siguranță, de mântuială. În momentul în care ști că deasupra ta sau lângă tine stăun prieten care întotdeauna are grijăde tine nu reușești săte responsabilizezi pentru ceea ce faci, iar lucrările vor fi pe măsură. Dar când ești singur și trebuie săinvestești banii tăi și trebuie săcâștigi la licitații „pe bune”, atunci lucrurile se schimbă. Nu știu dacă soluția este prin schimbări în interior sau prin externalizarea din CJ dar pot reprezenta soluții viabile. însă , tot ce ține de Consiliul Județean este favorizat.

      ” Rep.: Aurel Vlădoiu, Emilian Frâncu și Dorel Jurcan.  Care credeți că ar fi cel mai potrivit săconducă Consiliul Județean După 2008?

      ” T.D.: Sigur că aici voi fi categoric subiectiv, pentru că sunt coleg de partid cu Emilian Frâncu. Aș zice că Emilian Frâncu și Dorel Jurcan, exact în această ordine.

      ” Rep.: În ceea ce privește alegerile interne din Partidul Național Liberal Vâlcea, ce părere aveți despre criteriile de selecție?

      ” T.D.: Într-adevăr competiția internăpentru 2008 s-a declanșat și s-au făcut deja criteriile de selecție. Acestea  îmi par mai aproape de realitate decât cele din 2004-2005. Din punctul meu de vedere, ceea ce am susținut la alegerile trecute, susțin și acum. Este vorba de calitatea celor care acced la anumite funcții, că sunt consilieri, directori sau inspectori generali. însă , din păcate, nu a ieșit așa cum am vrut eu. S-au făcut compromisuri și a fost luat în considerare mai degrabăefortul pe care fiecare l-a depus în campanie și mai puțin calitatea.  Aș vrea ca pentru campania din 2008 săprevaleze calitatea celor care acced, iar pe locul doi săfie ce face fiecare în campania electorală.  Asta pentru că cei care ajung săaibănu știu ce demnități fac imaginea unui partid. Eu zic că această competiție a început într-un moment bun.

      ” Rep.: Credeți că Ion Nicolae este cel mai potrivit candidat la primăria Râmnicului?

      ” T.D.: Nu știu dacă Ion Nicolae va candida la primăria Râmnicului. Eu nu cred că are vreo șansăîn fața lui Mircea Gutău. Eu știam că va candida Emilian Frâncu care nu este o soluție rea. Sigur, într-o bătălie sunt întotdeauna cel puțin doi. Mircea  Gutău se va bucura de experiența celor patru ani în care nu a făcut lucruri rele, ba dimpotrivă, iar Emilian Frâncu vine cu dorința de a face lucruri mai bune și cu calitățile pe care eu nu i le contest, cele de luptător și de bun manager.  Este știut că eu cu Emilian Frâncu nu suntem în relații tocmai bune pentru că am fost în tabere diferite în momentul alegerilor din partid. însă , sunt lucruri pe care trebuie săi le recunosc. Atunci când eu am glumit într-un mod neinspirat, când spunea că și-a abandonat familia, el chiar a făcut lucrul acesta. Este un lucru pe care eu nu l-aș face. Așa pune întotdeauna familia înaintea partidului. El a reușit săpunăpartidul în fața familiei. Este un merit pe care nu trebuie săîl comentez pentru că este pur și simplu. însă , din punctul meu de vedere, Mircea Gutău, cu notorietatea pe care și-a câștigat-o, este foarte posibil săcâștige și alegerile din 2008. 

      ” Rep.: Domnule Dobrinescu, cine credeți că este potrivit să-i ia locul lui Emilian Frâncu în partid?

      ” T.D.: E greu de spus. Tinerii liberali sunt la ora actualănecopți, trebuie sămai crească . Eu am fost nevoit să-mi expun punctul de vedere în legăturăcu ieșirile de multe ori necontrolate ale lui Bogdan Pistol. Sunt pentru scoaterea în prim plan a tinerilor, dar ei trebuie săfacă mult efort. Când într-un partid vrei săieși în față, trebuie săte gireze niște calități. însă , nu putem vorbi la ora actualădespre niște calități deosebite ale celui despre care vorbim (Bogdan Pistol „“ n.r.), pentru că el nu a venit cu nimic, a venit gol și partidul l-a făcut om. Îmi place săiau în seamăoamenii care au niște valori pentru care partidul nu a avut nici un fel de contribuție. Aceștia sunt oameni care îmbogățesc partidul, care vin cu zestre. Bogdan Pistol până acum nu a demonstrat că are niște calități reprezentative. Iar partidul ar fi bine sămizeze pe acei tineri care au într-adevăr niște calități inconfundabile, pe care le aduc cu ei. Prefer acești oameni în detrimentul celor care vin săfacă activitate în partid și cer demnități. Repet, în locul celui care face activism de partid, îl prefer pe cel care are calități deosebite și nu a făcut atâta activism de partid pentru că știu că are niște resorturi, valori pe care le poate impune. Acele calități pot fi native, pentru că așa s-a născut el deștept și așa îi poți separa pe  unii de alții. Sunt convins că cel mintos va fi mai performant decât activistul de partid.

      ” Rep.: Cum comentați declarația liderului dvs. de partid: „Cred că presa mi-a fost ostilăpentru că nu am cumpărat-o.”

      ” T.D.: Intrăm în plin activism politic. Nu știu în ce măsurăreușește presa săredea fidel realitatea, însă , în opinia mea, ea este mai aproape de realitatea pe care o prezintăsocietatea românească de astăzi, decât omul politic. Fiecare om politic are o parte din presăapropiată, iar o altăparte îi este ostilă.

Claudia STANCIU