Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un batran imobilizat la pat a fost omorat prin sufocare

          ” Crimă la Amărăști ” anchetatorii au reușit să prindă criminalul în doar 2 zile ” indiciile care au dus la prinderea agresorului au fost două urme de sânge de pe treptele casei care erau de la criminal ” alte probe care i-au ajutat pe polițiști să dea de urmele criminalului au fost 2 folii de gumă de mestecat cumpărate de la o cârciumă din comună

 

      O crimă odioasă a zdruncinat în dimineața zilei de 3 noiembrie a.c. liniștea comunei Amărăști. Un bătrân de 77 ani a fost găsit mort în casă, prezentând urme de violență de nivelul feței. Bătrânul locuia singur pentru că era paralizat și imobilizat la pat de 9 ani, iar singura persoană care mai trecea pe la el era sora lui. La necropsie s-a stabilit că moartea a fost violentă, fiind datorată insuficienței acute cardio respiratorii consecutive unei asfixieri mecanice prin sufocare. Imediat, echipa de anchetatori din cadrul IJP Vâlcea, condusă de comisarul Nicolae Sărdărescu a constituit un cerc de suspecți, După cercetarea la fața locului și a altor investigații necesare în cazuri de omor. După două zile de anchetă, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au reușit identificarea autorului omorului comis asupra bătrânului de 77 ani în persoana lui M. Aurelian de 21 ani din comuna Amărăști, militar în termen la U.M. 0930 din localitatea Ochiuri, județul Dâmbovița. Investigatorii au stabilit că în seara zilei de miercuri, 1 noiembrie a.c., militarul a venit acasă în permisie și a stat la bunica lui până joi seara. Apoi s-a dus la o cârciumă unde a băut destul de mult, și-a mai vizitat un unchi care i-a dat 1 milion lei vechi, cu care de asemenea a băut 1 litru de vin, După care a făcut rost de niște mănuși și gaz și s-a dus peste bătrân acasă, pe care l-a sufocat cu ajutorul gazului. Din casa bătrânului a luat 2,4 milioane lei vechi, După care s-a dus liniștit și a dormit. A două zi dimineața, tânărul criminal a plecat la unitate, fără a avea vreo remușcare. Comisarul Nicolae Sărdărescu ne-a declarat că tânărul a fost arestat chiar la unitatea militară unde își satisfăcea stagiul: „Timp de 2 zile, am umblat pe urmele criminalului. Indiciile care au dus la prinderea agresorului au fost două urme de sânge de pe treptele casei care erau de la criminal. De asemenea, în casa bătrânului, au găsit 2 folii de gumă de mestecat cumpărate de la o cârciumă din comună. Astfel, din aproape în aproape, am ajuns la tânărul care era în armată. până la urmă, criminalul și-a recunoscut fapta”. 

Pe baza probatorului administrat în dosar, tânărul a fost prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracțiuni de tâlhărie urmată de moartea victimei, faptă prevăzută și pedepsită cu închisoare de la 15 la 25 ani.

Magda Tolea