Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un bărbat a fost atacat de rromii de pe strada Radu de la Afumați

” Își trimit copii la furat

” în urma conflictului, puradelul de 5 ani, care a furat un telefon mobil marca Nokia dintr-un autoturism a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean

 

Poliția municipiului Rm. Vâlcea este bombardatăaproape zilnic cu plângeri de la oamenii care locuiesc pe strada Radu de la Afumați sau au alte treburi în zonă. Oamenii sunt exasperați de copiii rromi, care nu pierd nici un prilej de a face rost de bani de buzunar. Datoritănumărului mare de rromi care locuiesc în zonă, românii spun că le este foarte teamăsăse ducă neînsoțiți pe această stradă, deoarece este o zonănesigurăși riscă săfie bătuți și tâlhăriți ziua în amiaza mare.

Și în data de 16 martie a.c., poliția municipiului a fost sesizatăde un cetățean că și-a parcat mașina pe strada respectivă, având treabăîn zonă. La un moment dat, el a văzut doi copii de etnie rromă, care se îndepărtau de autoturism. Vâlceanul a constatat că din mașinăîi lipsea telefonul mobil marca „Nokia 6332”. A strigat că tre cei doi copii, care au rupt-o la fugă. Proprietarul păgubit a reușit să-l prindădoar pe unul dintre copii, moment în care omul s-a trezit cu toată șleata de rromi pe cap, rude al micuțului infractor prins, care aruncau cu pietre în el și îl înjurau ca la ușa cortului. Dându-și seama că nu va avea sorți de izbândăși fiindu-i teamăpentru siguranța lui, omul l-a împins pe copil, a fugit că tre autoturism și a părăsit zona. Ulterior, la sediul Poliției Municipiului și-au făcut apariția rudele puradelului de 5 ani, care le-au povestit polițiștilor că în urma unui conflict cu un bărbat, copilul a ajuns la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea. Medicii l-au diagnosticat pe copil cu traumatism cranio-cerebral, fracturăfrontalăși contuzie umăr stâng. Copilul a fost transferat la Spitalul „Dr. BAGDAZAR” din București. În acest caz, polițiștii de la municipiu au demarat cercetările, urmând săstabilească împrejurările în care s-a produs conflictul.

Magda Tolea