Acasă Arhiva Tupeul banilor lui Ceausescu

Tupeul banilor lui Ceausescu

 

 

         Am chibzuit un timp înainte de a mai scrie despre PC-ul lui Voiculescu, dar nu din cauze legate de lipsa informației corecte, ci dintr-o lehamite ce aproape mă convinsese să renunț definitiv la publicarea orică rui tip de articol. Într-un cuvânt, sila ce îmi domină judecata atunci când analizez vreo situație ce are la baza acțiuni ale politicului românesc mi-a accentuat ideea de a îmi că uta o cu totul și cu totul altă meserie. Repet cele spuse de mine cu ceva timp în urmă, presa are în România un rol decorativ, iar atunci când dumneavoastră aveți impresia că datorită mass-media se demască și se soluționează anumite probleme de așa-zis interes major, trebuie să înțelegeți că la această stare de fapt s-a ajuns doar datorită unor interese ale unor politicieni ce își pun în practică afacerile cu ajutorul ziarelor sau televiziunilor. Pe înțelesul tuturor, distrug pe câte unul pentru a-i lua locul. În alt mod nici o informație vitală nu scapă că tre presa.

         Pe întreg parcursul scandalului legat de PC și de președintele său, Dan Voiculescu Felix, m-am tot întrebat, pentru că asta fac de fiecare dată, de ce a luat așa o mare amploare o chestiune ce afectează un partid nesemnificativ din punct de vedere al importantei electorale. Altfel spus, nu pricepeam, la fel cum nu pricep nici acum, cum de este tratat acest subiect aidoma unei probleme de interes național. Pleacă PC de la guvernare? Ducă -se! Chiar dacă o să vi se pară ciudat, în accepțiunea mea este mai puțin deranjant pentru electorat, deoarece acesta este judecă torul suprem al activităților întregii scene politice, o guvernare a Alianței D.A. alături de PSD, decât o guvernare cu un partener precum PC. Motivația? Voința populației a dat gir în proporții diferite, dar covârșitoare, PNL, PD și PSD. Așa cum probabil unii dintre cititori își mai amintesc, mi-am exprimat uimirea vis-a-vis de lipsa de reacție a colericului Traian Băsescu atunci când securistul Dan Voiculescu l-a numit soluție ipocrită și am afirmat că în cazul în care patronului postului de televiziune Antena 1 nu i se va răspunde într-un fel sau altul, atunci avem de-a face cu un pact-compromis între resturile împuțite ale securității ceaușiste și cele ale securității de După evenimentele din Î89.

         Iată că , După numai câteva luni, informatorul Voiculescu a primit o lovitură devastatoare prin de acum celebrul comunicat al CNSAS, comunicat ce spune foarte clar că avem în Față un turnător securisto-comunist. această lovitură o atribui asasinului politic Traian Băsescu, cel ce cu o frecvență de un politician la patru luni face o demonstrație de forță menită să descurajeze orice adversar. În mod firesc, dacă Dan Voiculescu ar fi un om de onoare, și-ar da imediat demisia atât din funcția de vicepremier, cât și din cea de președinte al PC. Dat fiind faptul că acesta își arogă drepturile de proprietar al PC și sesizând pericolul ieșirii definitive de pe scena politică , până la un șantaj în care au fost târați toți membri conservatori, nu a mai fost decât un pas. În opinia mea, prin „dosarul Dominci” și prin amenințarea cu ieșirea de la guvernare urmată de o moțiune de cenzură, au fost șantajate deopotrivă de că tre acest impecabil maestru al manipulării și CNSAS-ul și Alianța D.A.. În paralel, în piesa de teatru Vestalele Conservatoare, informatorul Dan Voiculescu a încercat, uzând de un populism ieftin, să își lege numele de necesitatea scă derii TVA la alimentele de bază și și-a pregătit simularea ieșirii din scena cu neimpozitarea profitului reinvestit. Vorba piețarilor, pentru cine cumpăra și nu pentru cine întreabă, în dezechilibrul economic necalculat cauzat de cota unică de impozitare de 16% o eventuală  scă dere a TVA la produsele de bază ar fi condus la un dezastru bugetar, deci la compromiterea Guvernului, iar neimpozitarea profitului reinvestit nu apărea niciodată drept propunere legislativă în Parlament dacă actuala conducere a PC nu era formată din oameni de afaceri ce își vor spori averea cu câteva sute de milioane de euro. Pervers, Voiculescu folosește toate armele împotriva rivalilor săi sperând într-o echilibrare a situației prin negarea acuzațiilor ce îl indică drept un informator ce a făcut poliție politică . Indubitabil, nimeni nu reușea să facă afaceri de sute de milioane de dolari înainte de 1989, decât dacă era omul securității ceaușiste ale că rei fonduri le învârtea. Am convingerea că de această dată tupeul său proverbial nu îi va mai folosi la nimic. Are în Față un adversar feroce, mult prea puternic pentru posibilitățile sale. Din acest colț de pagină îi prevestesc un iminent deces politic. Pregătiți-vă pentru lovitura de grație ce va purta numele „dosarul Dunărea„.  

Bogdan Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.