1

Trei „acasă” și unul „afară”

CS Municipal va mai disputa câteva meciuri până la debutul în campionat:

Echipa vâlceană CS Municipal va mai disputa patru meciuri de verificare până la startul ediției 2007/2008 a Ligii a doua de fotbal. Elevii lui Marian Bondrea vor juca în data de 4 august cu Progresul București (pe teren propriu), apoi la Sibiu pe 8 august, iar pe 11 și 15 august în Zăvoi: cu CS Otopeni, respectiv FC Sibiu. Trebuie spus că vâlcenii nu vor disputa partidele de acasăpe stadionul principal din Zăvoi, ci pe arena concitadinei Oltchim, pentru a proteja gazonul plantat în această vară.

După ce a renunțat la brazilianul Bruno Guiedes, tehnicianul Bondrea i-a trimis acasăși pe cei doi francezi ce-au fost prezenți în cantonamentul de la Băile Herculane. Astfel, în vreme ce Belel și Raimis nu vor evolua în Zăvoi, stranierii care au fost opriți la Vâlcea sunt sârbii Radovanovic și Vidakovic, respectiv camerunzeul Therry. „Belel era sub media echipei, a jucat slab în amicale. Raimis s-a tăiat în tăblia patului și nu a vrut săevolueze până nu se vindecă , dar noi nu avem timp de așteptat și în plus aveam postul său acoperit. Trebuie sămai aducem, totuși, un fundaș central”, a spus Bondrea.

 

Lotul nu este complet

 

Amânarea începutului de sezon cu două săptămâni este privităcu ochi buni de conducerea tehnică din Zăvoi, deoarece echipa este în formare și, astfel, este mai mult timp pentru omogenizare. „Formației noastre îi lipsește agresivitatea pozitivăpe teren, pe care până acum am văzut-o doar la camerunezul Therry. Majoritatea fotbaliștilor așteaptămingea și joacă doar din instinct. Eu vreau săimpun alt stil la Vâlcea, alt mod de exprimare, mai agresiv, dar cu o tactică clară, fiecare săștie ce are de făcut. Vreau săconducem noi ostilitățile pe teren. Apoi, din păcate, văd că e nevoie sămai lucrăm și la partea tehnică , unii jucă tori având lacune la acest capitol. Eu credeam că la o echipăde Liga a II-a, care are obiective importante, nu trebuie sălucrăm decât la partea fizică și la tactică , dar m-am înșelat. În plus, nu avem încă un lider pe teren, un fel de antrenor pe gazon, care săcoordoneze jocul echipei”, a mai afirmat Marian Bondrea.

Echipa noastrăa fost în cantonament la Băile Herculane, unde a disputat mai multe jocuri amicale. Lotul păstrat de antrenorii Marian Bondrea și Mitică Teleșpan este format din: Rusandu, Boițan – portari; Moldovan, Onofrei, Câlean, Mocioacă , Cumpănașu, Stanca, Visa, Cercel – fundași; Chebar, Băltățeanu, Iordache, Nicu Popescu, Vladuți, Sima, Șerban, Trăistaru, Calvin, Mandea – mijlocași; Zoicaș, Melcea, Radovanonic, Pârvu, Dandea, Vidakovic – atacanți. Directorul sportiv Florin Verigeanu așteaptăîncă sosirea lui Posteucă de la Dinamo, fiind sigur că la Râmnicu Valcea vor rămâne cei mai buni jucă tori pe care a reușit să-i punăla dispoziția echipei tehnice. „Nu știu cine va rămâne și cine nu, acest lucru fiind decis doar de antrenori. Cert este că vom miza pe jucă tori dornici de afirmare, deoarece nu existăposibilități săaducem jucă tori de prima mână, ca săzicem așa, la o echipăde ligăsecundă”, a spus Verigeanu.

În prima rundăa ediției 2007/2008 a Ligii a doua, echipa noastrăva juca pe propriul teren, în compania hunedorenilor de la Corvinul. Programul complet al etapei este următorul: Severnav Tr. Severin – Gaz Metan Mediaș, FCM Reșița -IS Câmpia Turzii, CSM Rm. Vâlcea – Corvinul Hunedoara, Arieșul Turda – Unirea Alba Iulia, FC Caracal – Poli II Timișoara, FCM Târgoviște – Jiul Petroșani, CFR Timișoara – Minerul Lupeni, Mureșul Deva – FC Bihor,
Liberty Salonta – FC Argeș.