Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Tractorul lu’ Năstase” este sub sechestru

În comuna Milcoiu,

„De mai multe ori, primarul Gheorghe Ceaușu a recunoscut, că la puțin timp După ce a preluat tractorul „marca Adrian Năstase”, a primit mai multe înștiințări și somații de la societatea Tractorul SA din Brașov săplătească contravaloarea utilajului ” „Avem sechestru pus pe tractor, pe mașina primăriei, pe calculatoare, pentru că nu avem de unde sămai plătim aceste împrumut”, a declarat primarul comunei Milcoiu

 

În ultimii ani, s-a mai scris despre „necazul” care s-a abătut asupra primarului din comuna Milcoiu, Gheorghe Ceaușu, nevoit săscoatădin buzunarul primăriei bani grei pentru un tractor pe care nu l-a dorit. În campania electoralămascată, fostul premier, Adrian Năstase, președintele de atunci al PSD, a început săarunce în stânga și în dreapta cu tractoare în cadrul unui program de întrecere comunistăde tipul „satul meu este mai frumos!”. În toamna anului 2003, fostul premier Adrian Năstase, „camuflat” în promotor al valorilor social democrației, a efectuat o vizităîn județul Vâlcea. Întâlnirea „spontană” a fostului premier s-a încheiat în comuna Milcoiu, prilejul constituindu-l fericitul eveniment al decernării Tractorului de Aur celei mai fruntașe și gospodare localități din județul Vâlcea. Momentul mult visat s-a întâmplat: primarul Gheorghe Ceaușu primind cheile tractorului chiar din mâna lui Adrian Năstase, cu îndemnul de a folosi acest tractor pentru muncile câmpului, pentru oricine din sat care are nevoie de acest utilaj auto. Ulterior, primarul Gheorghe Ceaușu a recunoscut, că la puțin timp După ce a preluat tractorul „marca Adrian Năstase”, a primit mai multe înștiințări și somații de la societatea Tractorul SA din Brașov săplătească contravaloarea utilajului. În caz contrar, întreprinderea (atunci nu era în faliment) amenința că își va lua tractorul înapoi.

În anii care au urmat, Primăria comunei Milcoiu a făcut eforturi deosebite săplătească tractorul cu pricina, însă tocmai acum când se apropia momentul achitării totale a tractorului peste Primăria din Milcoiu a că zut „pacostea” . Iatăce a declarat recent primarul Gheorghe Ceaușu: „În prezent, noi plătim la Banca ComercialăRomânădobândăși rate de 120 milioane lei pe lună, pentru un împrumut de 1,7 miliarde lei vechi. Avem sechestru pus pe tractor, pe mașina primăriei, pe calculatoare, pentru că nu avem de unde sămai plătim aceste împrumut”.

 

Probleme cu lucrarea de regularizare a râului Topolog

 

Zilele trecute, primarul comunei Milcoiu, Gheorghe Ceaușu, a atras din nou atenția public despre lucrarea de regularizare a râului Topolg care traverseazălocalitatea. Primăria Milcoiu a avut o alimentare cu apăpotabilă, o investiție de vreo 20 miliarde lei, care, din cauza exploatării neraționale, a distrus alimentarea cu apăa comunei Milcoiu. Primarul Ceaușu a informat și a scris fostului ministru Sulfina Barbu. „Nenorocirea mare este că cei care vin de la minister, vin întâi la Direcția Apelor și După aceea vin la noi. La Direcția Apelor li se spune că cei de la comuna Milcoiu cred că au înnebunit, pentru că   spun numai tâmpenii. Dar, este o realitate și vreau să-mi demonstreze mie un inginer de specialitate, că la Milcoiu sistemul de alimentare cu apănu a fost distrus de balastierele, care de 30 de ani de zile au excavat cum au vrut. Râul Topolog, sunt din zonăși știu foarte bine, nu a avut niciodatămaluri de 5 m înălțime. La ora actualămalurile râului Topolog au 5-6 m înălțime, nu mai vorbesc de digul de la pod de pe DN7, drum european, care a fost distrus tot din cauza acestei balastiere, pentru că s-a dat o că dere extraordinar de mare cantității de apăcare vine pe râul Topolog. Eu nu spun săo închidăcă , știu că sursele de venituri ale dumnealor, una dintre surse, este și acest balast, dar săle mai mute, mai la vale, mai la deal, să mălase în pace că mi-a distrus multe amenajări. Dacă sistemul nostru de alimentare cu apăpotabilăavea posibilitatea sădea apăși la Nicolae Bălcescu, la ora actualăacest sistem, ca să-mi umple cu apăbazinul, trebuie de patru ori alimentat. Noi băgam o singurădatăun bazin de 50.000 de litri și nu se cunoștea, se golea bazinul de 10 cm, este o lucrare de care ne-am bătut joc și ne batem în continuare joc. Trebuie săreținăfaptul că 3 sate mari, carăapa cu sacaua. Se poate așa ceva? Adică ne-am lăudat până acum că ne băgăm apăși acum o distrugem”.