Acasă Arhiva Toate spitalele din judet vor fi controlate de ASP Valcea

Toate spitalele din judet vor fi controlate de ASP Valcea

Timp de o lună ” inspectorii Sanepidului vor urmări la aceste controale dacă autorizațiile sanitare de funcționare au fost vizate la timp, precum și dacă unitățile spitalicești sunt dotate cu materiale pentru curățenie, iar calendarul de dezinsecție este respectat

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Vâlcea, a demarat, începând cu 1 iulie a.c., o acțiune de control în toate spitalele și ambulatoriile de specialitate din județ. această acțiune vine în urma neregulilor găsite de reprezentanții Ministerului Sănătății la Spitalul de Pneumologie „Marius Nasta” din București. Astfel, directorul executiv al ASP Vâlcea, Ioan Mihail ne-a declarat că inspectorii Sanepidului vor urmări la aceste controale dacă autorizațiile sanitare de funcționare au fost vizate la timp, precum și dacă unitățile spitalicești sunt dotate cu materiale pentru curățenie, iar calendarul de dezinsecție este respectat. „până la sfârșitul lunii iulie vom controla toate spitalele din județ. Se va urmări printre altele și modul de efectuare a sterilizării, precum și portul echipamentelor de protecție și asigurarea lui de că tre conducere. Asta pentru că de multe ori asistenții sunt obligați să-și asigure singuri echipamentele necesare. Vrem să ne asigurăm că managerii spitalelor au în vedere acest lucru. De asemenea, vrem să vedem și dacă normele pentru sursele de aprovizionare cu apă potabilă sunt respectate”– ne-a spus Ioan Mihail.

      Medicii primari sunt obligați să încheie contracte cu firme de salubritate

     Mai mult, directorul ne-a spus că începând cu luna decembrie a.c., cele două incineratore ale Spitalului Județean Vâlcea și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești vor fi închise. „Cele două incineratoare efectuează arderea deșeurilor la spitale, precum și la cabinetele medicale din jur. Din 26 iunie a.c., am demarat vizite la cabinetele medicale pentru a le aduce la cunoștință că încetează contractul lor cu Spitalul Județean. Neutralizarea deșeurilor medicale va fi efectuată de firme de salubritate specializate și autorizate. Medicii au obligația de a încheia contracte cu aceste firme se salubritate altfel nu vor mai primi autorizații sanitare de funcționare”– ne-a mei spus directorul adjunct al ASP Vâlcea, Ioan Mihail. 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.