Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Titlul e la Vâlcea!

” La handbal feminin,

” victoria fetelor lui Gheorghe Tadici în meciul de joi seară, la Brașov, a închis lupta pentru titlul național

 

Peste 2.000 de spectatori au asistat joi-searăla marele derby al Ligii Naționale de handbal feminin, dintre Rulmentul Brașov și Oltchim Rm. Vâlcea. Având un avantaj de patru puncte în clasament și un lot mult mai valoros, formația noastrăn-a avut mari probleme în adjudecarea victoriei, scor final 27 – 21. În urma acestui succes indiscutabil, echipa pregătităde Gheorghe Tadici poate fi sigurăde titlul național din acest an, primul obiectiv îndeplinit. Mai rămân Cupa României și Cupa Cupelor.

Jocul de la Brașov a început catastrofal pentru Rulmentul, chimistele conducând cu 5 – 0 După șapte minute din meci. Am remarcat că fetele noastre au fost preocupate și de spectacol, nu numai de a se impune în fața unui adversar care „a ținut cu dinții” de fiecare minge. Finalul primei reprize a aparținut brașovencelor, care s-au apropiat la un singur gol pe tabelă, scor 12 – 13. În minutul 39, gazdele au reușit săaibăpentru prima și singura datăconducerea, dar chimistele au revenit și au dominat jocul până la final.

Elisei, cea mai prolifică

Cele mai multe goluri (11) în partida de la Brașov au fost reușite de chimista Valentina Ardean-Elisei, iar extrema Ramona Maier a reușit cu trei mai puțin. De la gazde, cele mai multe reușite au fost trecute în contul interului Irina Neagu.

Tadici s-a luat de arbitri: „Am jucat 7 contra 9” După pierderea meciului de joi, antrenorul Mariana Tîrcă de la Rulmentul a recunoscut că titlul național este meritat, în acest sezon, de Oltchim. „Jocul nostru s-a „închis” la centru. Sunt mulțumită, per ansamblu, întrucât n-am avut nici o îndoialăcă fetele vor lupta. Din păcate, aceasta este diferența dintre ocupanta locului doi și echipa naționalăa României. Oltchim este echipa prezentului, iar noi trebuie săîncercă m s-o construim pe cea a viitorului”, a mai spus Tîrcă . La rândul său, Gheorghe Tadici a subliniat: „A fost o victorie foarte mare, pe care fetele mele și-au dorit-o foarte mult. În cea mai mare parte a timpului s-a jucat 7 contra 9, aici mărefer la cei doi arbitri. Cred că diferența realădintre cele două combatante  a fost de 10 goluri”.

Narcis Stefan