Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TATELE DIN CONSILIUL LOCAL

         Gălăgie mare în sala Consiliul Local, unde joia trecutăs-au întrunit consilierii locali pentru a dezbate problemele râmnicenilor. De când consilierul PSD, Gigi Matei, a devenit președinte de ședință, adunarea s-a transformat într-un bâlci, așa cum vedem marțea și vinerea în târgurile de la marginea orașului. Îipete, strigăte, insulte, acuzații, negocieri, tot tacâmul, pentru a avea tabloul sinistru al reprezentanților râmnicenilor, care se ceartăca la ușa cortului. Primarul interimar, Vali Monceanu, asistăneputincios la această scenădesprinsăparcă din scrierile lui Caragiale. N-ai cum să-i oprești pe pretendenții la fotoliul de primar, Matei și Nicolae, de a se da în stambă, ca doi circari. În fața camerelor de luat vederi, cei doi își disputăsupremația într-un mod jalnic. „Ești prost”, „Dacă mai continui, te dau afară”, „Nu mai vorbiți prostii”, „Ești lipsit de bun simț”, acestea sunt replicile pe care cei doi și le-au aruncat furioși unul altuia. Dacă nu m-aș gândi la problemele râmnicenilor, sincer, toată această debandadăm-ar amuza. însă , nu pot sărâd când văd cum doi nepricepuți, neaveniți și total pe dinafarăproblemelor urbei au ajuns săfacă jocurile în Consiliul Local. Ca sănu mai vorbim despre solemnitatea unei astfel de ședințe, care lipsește cu desăvârșire.

         Cea mai aprigădisputădintre propozabilii scaunului de primar s-a axat pe Memoriul grupului de consilieri PNL pentru adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru alocarea sumei de 2 miliarde lei vechi necesară restabilirii unui preț de referințăla valoarea de 120 lei/Gcal pentru energia termică destinatărâmnicenilor. Mai pe înțelesul tuturor, era vorba despre o pomanăelectorală, cu care liberalii vor săle ia ochii râmnicenilor că sunt preocupați de numai pot de problemele lor.

         Râzând cu gura până la urechi, Gigi Matei i-a spus lui Ion Nicolae că deja Guvernul le-a luat caimacul dând o ordonanțăde urgențăîn acest sens. Dar ți-ai găsit săînțeleagăNicolae. El avea lecția învățatăde acasăși cred că pleznea fierea-n el dacă nu o spunea în fața tuturor. Ca un elev, care cerșește o notămai bunăde la profesor, Nicolae tot flutura două degete-n sus pentru ca marele Gigi Matei să-i dea cuvântul. Într-un final și După ce l-a luat peste picior, Nicolae a avut cuvântul și a început sărecite din memorie. Nu are rost săvămai spun cum deplângea Nicolae, cunoscut prin urbe și sub apelativul de Dințișorul de Aur, soarta râmnicenilor care vor fi în imposibilitatea de a-și plăti facturile. El a fost pus la punct de consilierii locali ai PSD, dar nu aveau cu cine săse înțeleagă, Nicolae nu pricepea o iotădin cele ce i se spuneau.

până la urmă, consilierul Valer Tudor l-a întrebat care va fi sursa de finanțare pentru cele 20 miliarde lei vechi. Întrebare încuietoare. Am crezut că -i pocnește ceva la cap lui Nicolae. Se roșise la Față ca un rac, ochii i se bulbucaserăhidos și a reușit doar săîngăime că se pot lua bani de la investiții și băgați în acest program social. Cu capul pe umeri, Valer Tudor i-a replicat că i se pare o greșealăsăse umble la sursele de investiții pentru că deocamdatănimeni n-a văzut nici o condamnare în cazul primarului Mircea Gutău pentru ca săi se modifice programul de investiții și săse dea banii la subvenții. Nicolae a combătut în stilu-i caracteristic, spunându-i consilierului pesedist că el n-are a se plânge deoarece are centralătermică . Na-ți-o frântăcă ți-am dres-o. Cu creierul lui de cocostârc obosit, Nicolae n-a putut pricepe că pentru a face pomeni electorale, mai ai nevoie și de bani.

         În fine, trist este că râmnicenii asistăneputincioși la asemenea discuții contradictorii care nu duc în niciun caz la progres, ba din contră. Cele două țațe din Consiliul Local, Gigi Matei și Ion Nicolae, fac acest circ ieftin, cu gândul la alegerile locale din vara anului 2008. Semidocți, slab pregătiți profesional, ajunși consilieri locali pe voturile altora, cei doi au uitat deja de regulile bunului simț și se bălăcă resc public, fărănici un pic de jenă.

Magda Tolea