Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Suspectat de a fi fals avocat, Bogdan Tudor pledează la bară

Liberalii vâlceni au acum cu ce se mândri

Jaful din pădurile aflate în nordul județului Continuă , dar cu o mai mică intensitate. Înmulțindu-se semnalele transmise prin presă , oamenii legii au devenit fermi, mai vigilenți, mai precauți. La Comisia județeană de validare a proprietăților de fond funciar, problemele nu au încetat. O serie de obști, înființate pe bandărulantăde un pseudo-avocat, își cer drepturile, fără a sta săse gândească la viitorul negru ce le așteaptă. Falsurile comise la înființarea lor încep săse probeze. Cu întreaga forțăredacțională, ne-am implicat în descâlcirea ghemului sarabandei înființării de obști fantomatice și am descoperit „motorul” ilegalităților: liberalul Bogdan Tudor, absolvent al Universității „1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia, facultatea de Științe Juridice. Născut în 8 februarie 1980, el are adresăde domiciliu satul Voineșița, aparținând de comuna Voineasa, strada Pârâul că rării nr. 12, identificat cu CI seria VX nr. 149153 / Poliția Brezoi / 2003 (adresa de domiciliu si datele de identificare ne-au fost cerute de cititori!). Nu mai puțin de șapte obști noi, înființate prin fals, i se pun în sarcina acestuia, acuzatorii fiind chiar voineșenii cu proprietăți reale în munții Lotrului, că pățânii sau Turcinului. Vocea Vâlcii a publicat peste 15 articole critice și acuzatoare la adresa lui Bogdan Tudor, dar nimeni nu ne-a întrebat de sănătate și nici „subiectul” nu a îndrăznit săne „deranjeze” cu vreun drept la replică . Pe unde nevăzute, de la o instituție a statului, ne-a fost transmisăinformația că „avocatul Tudor” este ținut în brațe de politicienii liberali aflați în Ministerul Pădurilor și, la nivel județean, este un activ cotizant, apreciat de mai marii săi politici locali. Încă mai păstrăm pe bandămagnetică aprecierile publice făcute de liderul PNL – Emilian Frâncu la una din comicele sale conferințe de presă , când, sfidând realitatea (ce o cunoștea foarte bine!) și pe jurnaliștii care au tras semnale de alarmăasupra ilegalităților comise de individ. „Bogdan Tudor este un tânăr bine pregătit profesional, are o comportare corectăîn societate și nu se face vinovat de cele ce se scrie prin ziare” – spunea Emilian Frâncu.

 

Fals președinte al APPR

 

Un partener de dialog la Comisia județeană de Fond Funciar este Asociația Proprietarilor de Păduri din România (APPR), autorizatăde Guvernul României, încă din anul 2005. Deși reprezentantul legal al asociației este altcineva, Bogdan Tudor a fost prezent de nenumărate ori la întrunirile de la Prefectură, uzurpând această calitate. La Parchetul de pe lângă Judecă toria Brașov se aflăîn fazăfinalăo anchetăpenalăce-l are drept „subiect” pe Bogdan Tudor acuzat că prin acțiunile întreprinse, de modificarea actelor asociației, de substituirea în calitate de reprezentant al ei, a lezat grav APPR, aducându-i prejudicii materiale și morale. În legăturăcu infracțiunile de substituire comise, am publicat mai multe articole incriminatoare și de la Prefectura Vâlcii ni s-a spus că , După somarea acestuia sădea explicații, falsul președinte și-a schimbat reprezentarea, participând, în continuare, la dialog, dar nu ca reprezentant al APPR uzurpată, ci a altei forme de reuniune a proprietarilor de păduri. A fost primul nostru succes.

 

Falsuri multiple

 

Continuând a-l suspiciona pe tânărul liberal că nici măcar calitatea de avocat – cu care se prezintăîn societate – nu este susținutăde cunoștințe juridice temeinice, ca urmare a lipsei unei practici specifice acestei profesii și că nu poate fi avocat, ne-am ales cu o serie de răutăți proferate de prietenii săi liberali la adresa noastră(intervenții telefonice, fax-uri, e-mail-uri etc.). Ne-am menținut și ne menținem pe poziția că Bogdan Tudor a ajuns avocat la un Barou din București, tot prin fals, îndemânare pe care știe el săo practice cel mai bine. O rudăde-a sa ne-a transmis că După ce a făcut un stagiu de 5 ani de zile ca jurist „debutant” „Bogdănel” a fost ajutat săcapete dreptul de a profesa avocatura „la bară” de fostul lider al PNL – Valeriu Stoica. Actele ce ne-au fost arătate atestau acest lucru, dar tot nu ne-am lăsat copleșiți de (i)realitatea LOR. Persistând în investigații, am găsit ceea ce bănuiam: falsuri, falsuri, falsuri…

 

Cartea de muncă acuză

 

Bogdan Tudor a terminat facultatea, prin susținerea și absolvirea examenului de licență, în luna august a anului 2003. Dar mai înainte de obținerea diplomei, la data de 6 martie 2003 (cu cinci luni mai înainte) angajatorul „Primăria Voineasa” îi încheie un contract de muncă (648/6.03.2003) – PE DURATĂ DETERMINATĂ – ocupând funcția de „consilier juridic, conform Clasifică rii ocupațiilor din România”. Deci, angajat sezonier, ca jurist, fără licență. În atribuțiunile postului scrie negru pe alb: „Domnul Bogdan Tudor va reprezenta în instanțăinteresele primăriei Voineasa”. Conform legii, la data organizării și ocupării postului prin concurs, contractul de muncă pe perioada determinată(de lipsa concursului) trebuia săînceteze. În carnetul său de muncă seria MMSSF nr. 269111 – emis de Ocolul Silvic Obârșia Lotrului – Voineasa, apare angajat la această unitate a ROMSILVA, în calitate de „consilier juridic” – începând cu data de 1.07.2004, dar tot pe o perioadă determinată. La poziția 1 din Carnetul de muncă este trecutăunitatea angajatoare – Ocolul Silvic – și se dovedește prin înscrisuri că a lucrat în perioada 1.07.2004 – 1.02.2005. Apoi, de la poziția 2 până la poziția 9 se aratăcă a lucrat la Primăria Voineasa – DAT TOT PE PERIOADĂ DETERMINATĂ. Cum de s-a făcut ca Ocolul Silvic – unde a lucrat în anul 2004 și începutul lui 2005 să-i întocmească primul cartea de muncă După ce lucrase din 1.05.2003 până la 2.03.2005, este un mister?! Dar la ambele instituții ale statului, Bogdan Tudor a fost angajat pe o perioadă determinată.

 

Cum a ajuns avocat?

 

Cel mai controversat avocat din județul nostru a profesat ca jurist un an și 11 luni de zile, la Primăria Voineasa și la ocolul Silvic Obârșia Lotrului, dar numai pe perioadă determinată. Pentru a putea deveni avocat, un absolvent de „științe juridice” trebuie săactiveze în profesie ca DEBUTANT și săfacă practică într-un barou avocă țesc, sub îndrumarea unui avocat titular. Cum de a reușit acest individ să-i păcă lească pe Valeriu Stoica et co., de a primit licența de a profesa avocatura, în condițiile în care omul nu și-a făcut practica și stagiatura, cu angajare pe o perioadă NEDERMINATĂ, (minimum 5 ani de zile) la una din instituțiile statului și stagiar într-un barou de avocați?

 

„Spune-mi care-ți sunt prietenii

 

ca să-ți spun cine ești”. Aceasta-i un proverb strămoșesc ce se aratăa fi aplicabil și în cazul uzurpatorului Bogdan Tudor. Nu, nu facem referire la liderul PNL Emilian Frâncu, că povestea-i alta cu el. „Prietenia” dintre ei are un alt temei și substrat. Îl vom devoala și pe acesta în curând. Îl vizăm pe un alt președinte de Obște, pe renumitul Dumitru Misăilescu Panu – reprezentantul legal al Obștei Robești. El este omul alături de care Tudor a „mâncat o pâine albă”, ajutându-l pe acesta (parțial, probabil) sădea o gaurăconcetățenilor lovișteni de 6 miliarde lei. În numărul viitor veți vedea unde s-au dus banii moșnenilor din Robești și cum au pus ei lupul paznic la oi.