Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Stop violentei asupra copiilor

          ” „vrem săsensibilizăm toate persoanele și să-i informă m despre ce reprezintăun mediu de risc pentru un copil”- ne-a spus Roxana Radu, director executiv adjunct al DGASPC Vâlcea

 

          Un studiu recent, aratăcă , anual, în România, mii de copii sunt bătuți și agresați sexual. De la an la an, statisticile devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Anul trecut s-au comis, în toată țara, peste 600 de agresiuni sexuale asupra copiilor, iar peste 4.000 au fost bătuți. Dintr-un studiu realizat de Fundația „Salvați Copiii” România reiese că 45% din copiii bătuți spun că au mâncat bătaie fărănici cea mai mică vină. Acest fapt duce la slăbirea încrederii în părinți și la reducerea comunică rii cu ei.

          În curând, directorul executiv adjunct al Direcției Generale de AsistențăSocialăși Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, Roxana Radu va iniția o campanie intitulată”Campanie împotriva violenței asupra copiilor”. Aceasta, se vrea a fi o campanie de informare a ceea ce înseamnă violența la modul general și tot ce implică ea: abuz, neglijențăși abandon. „Vrem săsensibilizăm toate persoanele și să-i informă m despre ce reprezintăun mediu de risc pentru un copil. Zilele următoare, vom încheia protocoale cu Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, Parchetul Vâlcea, cu Autoritate de Sănătate Publică Vâlcea, cu Inspectoratul Școlar și cu un ONG, cel mai probabil cu World Vision”– ne-a declarat Roxana Radu. Un alt studiu realizat de Institutul de Științe ale Educației relevăcă 30% din elevi spun că profesorii manifestăagresiune non-verbală, 3,5 % din elevi au zis că au fost deseori umiliți și înjurați de că tre profesori, iar aproximativ 2% au menționat loviturile ca mod de pedeapsăpe care îl folosesc profesorii. Un alt studiu realizat de „Salvați Copiii” aratăcă 5,7% din profesori îi bat pe elevi, iar 22% din copii au spus că sunt certați și jigniți de cadrele didactice. „Din cauza faptului că anul trecut au fost foarte multe incidente în școli, ne-am gândit sămergem în toate școlile din județ și săinformă m populația asupra riscurilor la care sunt supuși copiii atunci când trăiesc într-un mediu violent”- a conchis directorul executiv adjunct al DGASPC Vâlcea.

Claudia Stanciu