Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Start spre titlul mondial!

13 chimiste încep de duminică jocurile la mondialele din Franța, cu gândul la marea finală

La finalul acestei săptămâni, în Franța, va debuta Campionatul Mondial de handbal feminin, competiție le finele că reia naționala României sperăsă-și poatăapăra titlul de vicecampioanămondialăcucerit acum două sezoane, în Rusia. Din lotul tricolor antrenat de chimistul Gheorghe Tadici fac parte și 13 componente ale campioanei en-titre a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea: Huțupan, Tamaș, Tolnai, Luca, Meiroșu, Gâlcă , Maier, Lecușanu, Vădineanu, Nechita, Beșe, Ivan și Gatzel. Alături de chimiste au mai fost convocate Aurelia Brădeanu (Gyor), Cristina Neagu (Rulmentul Brașov), Camelia Balint (HCM Baia Mare) și Florentina Bârsan (Universitatea Jolidon Cluj). România va debuta duminică în partida contra Chinei și va continua luni și marți cu Tunisia, respectiv Tunisia. Meciurile Grupei D, în care sunt repartizate România, China, Polonia și Tunisia, au loc la Toulon, într-o salăde 4.200 locuri.

Favorite la calificare

Din grupăse califică mai departe primele două clasate, tricolorele fiind mari favorite la cucerirea primului loc. În faza următoare a turneului final se vor forma alte două grupe principale, vestea bunăfiind că Luca și compania vor evita Rusia, Franța și Norvegia. Cei mai posibili adversari vor fi Ungaria, Spania, Ucraina și Germania. |n sferturi vor accede ocupantele primelor patru poziții, în clasamentul final al seriei contând și rezultatele din prima fazăa grupelor. Semifinalele și finalele vor avea loc la Paris, într-o salăde 10.000 de locuri.

Scandal pe tema „Brădeanu”

După anunțarea convocă rilor pentru Franța între Gheorghe Tadici și Simona Gogârlă, neselecționată, a început un război al declarațiilor. Tehnicianul naționalei a declarat că brașoveanca este în scă dere de formă , acesta fiind motivul pentru care nu va merge în Franța. În replică , handbalista a spus că faptul că a semnat cu Rulmentul Brașov este adevăratul motiv al renunțării la serviciile sale.

Tadici este optimist

Chimistul Tadici este optimist înainte de debutul meciurilor de la mondiale: ”Trebuie săjucă m foarte bine primul meci cu China, foarte bine cu Tunisia și cu Polonia, pentru ca săne califică m cu 2 puncte în grupa principală. Trebuie săjucă m bine fiecare meci. Va fi greu, pentru că nu se dănimeni deoparte din fața României. toată lumea își dorește un rezultat foarte bun cu noi, victorie sau un rezultat strâns. Nimeni nu-ți dăvoie săte menajezi. ” Încerc săevit presiunea asupra echipei. Știu ce înseamnă săpui presiune pe jucă toare și pe rezultat. Avem până la urmălocurile 1-4 obiectiv, dar ne propunem în primul rând săne apărăm medalia de argint și s-ar putea până la urmăsăne gândim și la mai mult. Avem cel puțin dreptul săne gândim la titlu. Sunt vreo 9-10 echipe care au obiectiv de podium. Toate vor o medalie, iar în subconștient se gândesc la titlul mondial. Marile favorite, alături de România, sunt Norvegia, prin ce a demonstrat în jocurile de pregătire, Rusia care e o forță, la fel ca Ungaria și Germania. Franța este foarte periculoasă. Are o echipăcare s-a pregătit în liniște pentru CM, nu a jucat califică ri. Are în plus avantajul terenului propriu.” Campioana mondialăse va califica direct la JO 2008, în timp ce ocupantele locurilor 2,3 și 4 vor primi aproape sigur organizarea celor 3 turnee preolimpice, de unde se vor mai califica încă 6 echipe pentru Beijing.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

Portari: Luminița Huțupan, Tereza Tamaș, Talida Tolnai
Jucă toare: Ramona Maier, Adriana Nechita, Camelia Balint, Ionela Gâlcă , Florina Bârsan, Raluca Ivan, Narcisa Lecușanu, Clara Vădineanu, Adina Meiroșu, Cristina Neagu, Valeria Beșe, Steluța Luca, Aurelia Brădeanu.

Lotul României va cuprinde 17 jucă toare, Roxana Gatzel fiind prima rezervă, ea putând intra în lotul de 16 După prima faza a grupelor.

Componența grupelor la Campionatul Mondial din Franța

Grupa A: Kazahstan, Argentina, Croația, Franța

Grupa B – Australia, Macedonia, Brazilia, Rusia

Grupa C – Republica Dominicană, Angola, Austria, Norvegia

Grupa D – Tunisia, China, Polonia, România

Grupa E – Congo, Japonia, Spania, Ungaria

Grupa F – Paraguay, Ucraina, Republica Coreea, Germania

Programul României în faza grupelor (Toulon)

Duminică , 02.12.2007

România – China

Luni, 03.12.2007

România – Tunisia

Marți, 04.12.2007

România – Polonia