Acasă Arhiva Sperante pentru Divizia A

Sperante pentru Divizia A

• Conducerea catedrei de volei de la Colegiul Naționale „Mircea cel Bătrân” vrea mai mult

 

 

Au trecut ani buni de când Vâlcea nu mai are o echipăde Divizia A la volei feminin, deși acest sport are o veche tradiție în orașul de la poalele Capelei. Tehnicianul Marius Mărgărit, cel care face o muncă titanică alături de soția sa, Nicoleta, explică motivele care duc la starea actualăa voleiului vâlcean. Profesorul Mărgărit spune că principala problemăeste a banilor, dar crede că lucrurile merg bine la Asociația județeană de Volei: „Problema voleiului pleacă , în primul rând, de la faptul că nu am reușit săgăsim un sponsor care săpoatăîntreține o astfel de echipă. Profesori de volei bine pregătiți sunt mulți la nivelul Râmnicului, dovadărezultatele destul de bune din ultima perioadă , însăproblema principalăeste că elevele nu-și pot continua activitatea în seniorat din cauzăcă nu existăun investitor care săse implice și săplătească eforturile jucă toarelor. În prezent, starea AJ Volei este foarte bună, președintele Adi Pandurașu fiind un patron tânăr, interesat de acest sport, fost sportiv la rândul său și cu mari posibilități financiare. Speranța noastrăcă tre el se îndreaptă, mai ales pentru crearea de echipe de divizii superioare. Am avut discuții pozitive. Este adevărat că un singur patron nu poate ține o echipăde Divizia A, dar, prin popularizarea pe care a făcut-o, speranțe mai există".

 

 

 

Din nou, în Divizia B

 

 

Mărgărit, care este și director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, regretăperioada în care Vâlcea a putut ține măcar o echipăîn Divizia B: „Am avut echipăde Divizia B într-o perioadă și chiar am reușit săo păstrăm pânăîn 2001. Clubul Chimia, care ne sprijinea, a renunțat la proiect în anul respectiv, așa că echipa s-a desființat. A fost o perioadă foarte frumoasăpentru noi și chiar și pentru unele jucă toare, care jucau atât la seniori cât și la juniori, fapt ce a dus la o experiențăde joc deosebităși la obținerea unui număr mare de medalii”. Din sezonul 2006/2007, Vâlcea va avea din nou echipăde volei în acest eșalon, așa că existăși motive de bucurie. Antrenorul de la CNMB afirmăcă mai păstreazălegăturile cu fostele eleve și explică modalitatea prin care voleibalistele pot pleca de la echipa care le-a format: „Cu majoritatea păstrez relațiile, chiar și După ce se retrag din lumea sportului, și ne întâlnim cu mare plăcere. Lucrez cu soția în volei și am fost ca o familie, noi am fost tot timpul părinții lor, nici una din fete nu ne-a uitat. Sportul unește foarte mult oamenii, te dezbracă de secrete și inhibiții și ajungi săte cunoști foarte bine cu elevii pe care-i pregătești. Precizez că voleiul este practicat de copii foarte isteți pentru că necesităo gândire profundă, complexă. Am avut sportive premiante sau care lucreazăla diverse firme în străinătate. Dacă este o jucă toare de valoare, își obține dezlegarea de la liceu plătind o sumăde bani. Astfel, recuperăm o parte din investiție, antrenamentele, pregătirea sportivelor, iar banii îi folosim pentru a cumpăra echipamente. Anul trecut, am avut una dintre cele mai bune generații, de excepție aș putea adăuga, din care cinci fete joacă în Divizia A la mai multe cluburi din țară ”.

 

 

 

Planuri de viitor

 

 

Asociația județeană de Volei Vâlcea are un proiect interesant – un teren de volei pe plajă. „Existăaceastă intenție, de a se crea un teren pentru beach volei. Acest teren trebuie făcut undeva pe nisip. Proiectul există, nu s-a renunțat la idee. Adi Pandurașu dorește săfacă acest teren cât de curând; am înțeles că a găsit și un spațiu corespunzător, pe care nu vrea să-l destăinuie pânăla începerea lucrărilor. Acest sport, voleiul pe nisip, este foarte popular în ultima perioadă , a avut o dezvoltare fantastică , fiind foarte mediatizat și, în plus, aduce destui bani. Un astfel de teren este binevenit la Vâlcea și consider investiția destul de bună", a conchis Marius Mărgărit.

Narcis Stefan

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.