Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sorin Zamfirescu il va da in judecata pe consilierul Gigi Matei

     ” în prima parte a ședinței Consiliului Local s-a analizat activitatea și performanța societății de distribuire a apei potabile în municipiu, SC Acvarim SA. Cea mai mare nemulțumire a consilierilor locali a fost legatăde faptul că   reprezentanții societății mai sus amintite nu au deschis un cont la Trezorerie pentru fondul de dezvoltare. Fondul a fost deschis la BCR (Banca ComercialăRomână), iar fostul director al societății Ștefan Brașoveanu  a reușit săpunăpoprire și săridice banii câștigați printr-o hotărâre judecă torească .

 

       Marți, 29 iunie a.c., în cadrul ședinței Consiliului Municipal Rm. Vâlcea au avut loc dezbateri pe marginea raportului de activitate al societăților Acvarim și ETA. În prima parte a întâlnirii, s-a analizat activitatea și performanța societății de distribuire a apei potabile în municipiu, SC Acvarim SA. Cea mai mare nemulțumire a consilierilor locali a fost legatăde faptul că   reprezentanții societății mai sus amintite nu au deschis un cont la Trezorerie pentru fondul de dezvoltare.  Fondul a fost deschis la BCR (Banca ComercialăRomână), iar fostul director al societății, Ștefan Brașoveanu, a reușit săpunăpoprire și săridice banii câștigați printr-o hotărâre judecă torească . Iatăce spun membrii A.G.A în raportul de activitate al SC Acvarim SA, întocmit pe 2005 și primul semestru al acestui an. „( ) Cât privește constituirea, alimentarea și utilizarea Fondului IID destinat rambursării datoriei din împrumutul de 7.250 milioane Euro și realizarea programului de dezvoltare impus prin Memorandum, menționăm că începând cu 1 iunie 2005, s-a stabilit majorarea prețului de distribuție a apei potabile și a tarifelor de canalizare și epurare biologică prin includere în structura acestora și a cotei de dezvoltare, iar prin hotărâri ale  CL a fost aprobată. De asemenea, societatea nu a deschis un cont de depozit bancar la Trezoreria statului la care titular săfie CL, conform HCL 141/30 iunie 2005( ) Conform raportului Comisiei de Cenzori, rezultăcă SC Acvarim SA nu a virat în contul de depozit al IDD sumele încasate, aferente facturilor emise. Sumele parțial constituite au fost folosite, o parte pentru lucrări de reparații și investiții, conform programului, iar altăparte, au fost atacate și executate prin hotărâri judecă torești ale fostului director Brașoveanu sau au fost folosite la plata unor furnizori. Considerăm că prin aceste fapte, societatea pune în real pericol realizarea programului de finanțare cu Comisia Europeană , existând posibilitatea pierderii finanțării „ se aratăîn document.

       Gigi Matei crede că directorul Acvarim este „dracul”

       De fapt, discuțiile aprinse dintre consilieri și conducerea societății au pornit de la acest punct al raportului. Critic și total lipsit de diplomație, consilierul municipal Gigi Matei a spus: „Sunt surprins de incompetența celor de la Acvarim. Au avut de luat decizii simple, trebuiau săstabilească cheltuielile deductibile și cele nedeductibile. Din păcate, nu prea au reușit. Propun ca membrii A.G.A sădemisioneze de la Acvarim. Am scă pat de dracu Î (Ștefan Brașoveanu n.r.) și am dat de taică -so (Sorin Zamfrescu n.r)” a spus nervos consilierul.  Mai grav,  Gigi Matei a afirmat că , prin „manevre dubioase”,  conducerea Acvarim a obligat consilierii A.G.A săsemneze o modificare a contractului de performanță, referitor la indicele pierderilor de apă din sistem.

       Sorin Zamfirescu se apără

       În replică , directorul societății Acvarim a menționat: „Un om responsabil nu poate acuza pe nimeni că semnătura pe care o aplică într-un act legal se datoreazăfaptului că a fost indus în eroare. Îin săprecizez că în anul 2005, Acvarim s-a încadrat în toți coeficienții de performanțăaprobați în Consiliul Local. La fel și în 2006, până -n prezent, la pierderile de apăadmisibile. Dar starea tehnică deplorabilăa conductelor cu vechimi între 30 și 70 de ani, care au suportat foarte greu frigul și înghețul excesiv din această iarnă, s-a deteriorat într-o și mai mare măsură, așadar pierderile cresc în fiecare lunăși în curând, nu ne vom mai putea încadra” a spus el. Sorin Zamfirescu a precizat că , prin discursul său, vrea sădovedească , prin fapte și cifre, că materialul prezentat de unii membri A.G.A – Acvarim „este sentențios și neobiectiv”, pentru că , susține el, nu analizeazăadevăratele probleme ale Acvarim-ului, deși raportul bilanțului pe 2005 și cele lunare pe 2006 au fost aprobate de aceiași membri, fărădiscuții. „Iar, referitor la jignirile adresate de consilierul Gigi Matei, mie și conducerii societății, vreau sămenționez că lucrurile nu vor rămâne așa. Îl voi acționa în instanță, pentru că m-am simțit ofensat” „“ a conchis el.         

       Încercând sămai calmeze spiritele,  primarul Mircea Gutău a spus: „Nu suntem aici săcerem capul conducerii Acvarim sau a membrilor A.G.A, ci dorim o analizăobiectivăa activității societății și săgăsim împreunăsoluții, pentru ca acesta săfuncționeze mult mai bine pe viitor. Nu cred că este cazul, domnule consilier Matei, să-i catalogați pe membrii comisiei drept incompetenți. Un lucru vreau săfie foarte clar: nu voi propune schimbarea membrilor A.G.A” a precizat edilul-șef. Menționăm că din consiliul A.G.A Acvarim fac parte:  Maria Preda,  Teodosie Filip,  Nicolae Mesea, Ion Nicolae, Traian Sabău. Singurul care nu a semnat raportul a fost consilierul liberal Ion Nicolae, care declară, că nu a fost în totalitate de acord cu cele prezentate în document.

Olivia Pirvu