Acasă Arhiva Sorin Ghita este noul primar al Vladestiului

Sorin Ghita este noul primar al Vladestiului

Alegeri parțiale/Turul doi de scrutin

 

         Forfotă mare la Vlădești. Se alege noul primar al localității Votanți nu sunt prea mulți, în schimb politicienii, care au venit să-și susțină candidații (Daniel Ruxanda Alianța D.A. și Sorin Ghiță PSD), aproape că nu mai au loc pe trotuarele din fața circumscripțiilor electorale. Emilian Frâncu și Ion Nicolae, umblă de colo până colo, parcă fără o destinație precisă. Au venit să ia pulsul Liberalul Nicolae, mai zâmbește din când în când, parcă a pagubă, iar Emilian Frâncu se șterge des de transpirația care i-a apărut pe frunte, nu numai de la că ldura infernală de afară Se uită urât pe jurnaliști și mormăie ceva, probabil, insultător la adresa lor. Apoi, urcă spre biserică , să se roage pentru bunăstarea comunei. Ion Cîlea, care s-a ferit să dea nas în nas cu liberalii și pediștii, a stat ascuns privirilor într-unul din birourile Primăriei Vlădești. Așezat pe scaunul edilului-șef, își nota de zor câte ceva într-o agendă mică . „Nu știu cum merg lucrurile cu procesul de vot, însă Alianța D.A. face tot felul de matrapazlâcuri ca să câștige. Joacă murdar „ ne-a spus el, cu jumătate de glas. De menționat că în urmă cu câteva zile, prin comună a circulat un ziar electoral, care aducea grave acuzații candidatului Alianței D.A., Daniel Ruxanda. Acesta era numit, hacker, infractor, derbedeu, etc. Pediștii și liberalii susțin că aici este mâna PSD-ului. Pe de altă parte, Ion Cîlea a început să se jure că el nu știe nimic despre așa ceva. „De ieri, (sâmbătă, 8 iulie n.r.) a apărut acest ziar insultător la adresa candidatului Alianței D.A. Nu știu cine ar fi putut face așa ceva” spune el,  speriat. Lovit peste noapte de mania persecuției, președintele PSD Vâlcea se simte urmărit ca-n filmele cu gangsteri. Cu o privire hăituită, Ion Cîlea se adresează unui coleg de partid: „Bă, tu ai mașină? că mă urmăresc ăștia „. Plecă m. Nu are rost să mai contribuim și noi la tensionarea situației. Ion Cîlea are și așa destule probleme

         Emilian Frâncu s-a repezit cu mâna ridicată la o ziaristă

         În fața circumscripțiilor electorale, câțiva oameni discută despre alegerile care au loc la ei în comună. că ldura e copleșitoare. Ne așezăm la o masă, pe terasa unui bar, mai mult o tavernă, de lângă una dintre secțiile de votare. În incinta localului, liberalii Valentin Haralambiade și Bogdan Pistol vorbesc, ca de obicei, despre politică . Nici măcar cele 35 de grade Celsius de afară nu-i pot opri. La scurt timp, apar Emilian Frâncu și mâna sa dreaptă, mituitul Ion Nicolae. Se alătură la masa celor doi. Afară e parcă și mai cald E o liniște prevestitoare de furtună. La doar câteva minute După apariția liberalilor, intrăm în posesia ziarului de care aminteam mai sus. Curios nevoie mare, Frâncu vrea să-l vadă și el. Îi spunem că poate, dar doar pentru câteva minute, pentru că avem nevoie de el. Cineva de la o masă alăturată îl avertizează: „Nu aveți voie cu materiale electorale, domnule Frâncu”. Răspunde prompt: „Mi se rupe mie de ce am voie și ce nu”. „Mișcați” de curajul său, vrem să-l fotografiem în bar. Deputatul sare ca ars și ridică mâna s-o lovească pe una dintre colegele noastre. Se abține, criza trece și  ne înapoiază ziarul cu pricina. Mai urlă ce mai urlă și se așează la masă. E foarte nervos. Între timp, patroana localului Sc Cody SRL începe să țipe, ca pișcată cu ceară. „Nu aveți voie să faceți poze în barul meu. E proprietate privată, ați înțeles?” zbiară ea. Îi explică m că nu barul ne interesa, ci persoana deputatului Emilian Frâncu, dar nu poate să priceapă. O ține precum cucul cu cântecul, poluând fonic și dând zgomotos din mâini. Frâncu îi ține hangul. „Au vrut să-mi facă rău” se lamentează el.

         Tavernă „proprietate privată”

         La o masă vecină, un puști face poze cu un telefon mobil. „Așa, acum v-am pozat și eu, că și voi ați făcut la fel. Să văd eu, voi aveți voie cu materiale electorale în ziua votului” zice țâncul, umflat în pene. Doar că n-a durat prea mult momentul de vitejie al deținătorului unui mobil ceva mai inteligent decât el. „Care e problema ta? Mă numesc Magda țolea și sunt ziaristă la „Vocea Vâlcii”. Dacă ai nelămuriri putem merge la Poliție să ni le rezolvăm „ spune ziarista. Băiatul lasă capul în jos și se așează pe scaun. S-a făcut liniște ca-n catedrală. Nu mai are replică și a început să se dezumfle ca salteaua.

țâfnoasă, patroana barului de țară trimite niște domnișoare ce serveau clienții la bar și care nu aveau mai mult de 17 ani atenție ITM Vâlcea! să lipească un afiș pe care scria „Proprietate privată”. Drept e că nu au reușit să-l scrie corect de prima dată în limba maternă, omițând „r-ul” din cuvântul „proprietate”, nu din grabă, ci din analfabetism. A doua oară, cu un scris mai tremurat, au reușit să pună și litera lipsă. Frâncu și Nicolae au plecat, cu coada pe spinare, spre municipiu, într-o mașină.

Duminică , 9 iulie a.c., la Vlădești, votaseră până la ora 16.00 peste 600 de persoane din cele 1989 înscrise pe listele electorale permanente. Adică , în jur de vreo 40%, ceva mai mulți decât la precedentul tur de scrutin. Membrii comisiei de vot susțin că nu au fost incidente în procesul de vot.

         Ultima oră

         La ora 21.00, urnele s-au închis și din totalul de 1989 alegători au votat doar 1500. La secția din Priporu, Sorin Ghiță conduce detașat, iar la secția din Vlădești, cei doi contracandidați se află la egalitate. . Așadar, Sorin Ghiță (PSD) este noul primar al comunei Vlădești.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.