1

Sindicalistii valceni iau cu asalt Piata Constitutiei din Bucuresti

        ” Miting CNSRL Frăția ” peste 15.000 de sindicaliști din toată țara vor organiza luni 9 mai un miting  ” două autocare cu sindicaliști vâlceni vor lua parte la manifestările din București

 

        Sindicaliștii de la CNSRL Frăția, împreună cu cei de la SANITAS, au anunțat că în data de 9 mai a.c., vor organiza în Piața Constituției din București un miting, „Mitingul Demnității”, la care vor participa peste 15.000 de sindicaliști din toată țara. Principalele revendică ri ale sindicaliștilor din sistemul sanitar sunt: acordarea integrală a drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor, majorarea salariilor personalului din rețeaua sanitară și de asistență socială, reevaluarea prevederilor legale referitoare la sporuri, acordarea unor facilități personalului încadrat în rețeaua sanitară și de asistență socială, precum și deblocarea de posturi din sistemul sanitar și de asistență socială. „Cele mai importante revendică ri, din punctul nostru de vedere, sunt consultarea reprezentanților federației SANITAS în procesul de reformă a sistemului sanitar. însă , și stoparea privatizărilor din sănătate. Să se termine cu privatizările preferențiale în folosul unora și a altora”– ne-a declarat Anca Stoica, lider de sindicat SANITAS.

        Pe lângă sindicaliștii SANITAS și CNSRL Frăția, și pensionarii sunt hotărâți să iasă în stradă. Sindicaliștii mai cer majorarea pensiilor și sistem unic de calcul al pensiilor pentru toți cetățenii, înființarea tribunalelor muncii, creșterea numărului de locuri de muncă , deblocarea posturilor din administrația publică , compensarea creșterii prețului la utilități, acordarea tichetelor de masă pentru toți salariații, inclusiv pentru cei din sistemul bugetar. Sindicaliștii vâlceni vor pleca, luni 9 mai, spre București cu două autocare și spun că dacă acțiunile de protest eșuează, se gândesc să ia în calcul și greva generală.

Claudia STANCIU