Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sase valceni duc in spate 200 milioane dolari

           ” Top 300 al celor mai bogați români ” în acest clasament, pe primul loc pe toată Oltenia figurează Nicolae Sofianu, cu o avere de 50 milioane de dolari din imobiliare, construcții, turism ” este de menționat ieșirea din Top 300 a lui Dan Petrescu, proprietarul firmei Dacos, care în 2005 nu a reușit să depășească bariera celor 10 milioane de dolari pentru a figura în acest clasament

 

             Zilele trecute, revista Capital a dat publicității „Top 300 cei mai bogați români”, un clasament alcă tuit pe baza calculelor efectuate conform datelor de bilanț în 2005, însă s-a ținut cont și de evoluția afacerilor respective de-a lungul acestui an, precum și de tranzacțiile efectuate în 2006. La nivelul județului Vâlcea, s-au produs câteva mutații la vârful clasamentului, în sensul că liberalul Nicolae Sofianu a preluat șefia topului, în timp ce soții Ion și Maria Tudor, și deputatul Dumitru Becșenescu au coborât pe locurile doi și trei. Totuși, trebuie să precizăm că „rocada” de la vârful topului s-a produs ca urmare a creșterii vertiginoase a averii lui Nicolae Sofianu, întrucât cei care erau anul trecut pe primele locuri, și-au mărit, și în acest an, averea. Averea cumulată a celor șase vâlceni care figurează în Top 300 este de circa 196 milioane de dolari, ceea ce plasează județul Vâlcea pe un onorant loc 12 la nivel național, și pe primul loc la nivelul regiunii Oltenia. Este de menționat ieșirea din Top 300 a lui Dan Petrescu, proprietarul firmei Dacos, care în 2005 nu a reușit să depășească bariera celor 10 milioane de dolari pentru a figura în acest clasament.

 

             ” Locul I Nicolae Sofianu cu o avere de 50 milioane de dolari din imobiliare, construcții, turism. Nicolae Sofianu a continuat investițiile în domeniul imobiliar, realizând achiziții atât ca persoană fizică cât și prin firmele la care este acționar. Planurile sale de dezvoltare pentru următorul an vizează dezvoltarea Fabricii de poliuretan, prin asimilarea de noi produse și mutarea ei în orașul Băbeni, ca și realizarea a circa 150 de apartamente.

             ” Locul II Ion și Maria Tudor cu o avere de 44 milioane de dolari din industrie și turism. Lista realizărilor în materie de afaceri a soților Tudor este destul de lungă. În acest an valoarea investițiilor a depășit cinci milioane de euro. Per total, cifra de afaceri a firmelor soților Tudor a fost în 2005 de circa 176 milioane de dolari, iar profitul a depășit 16 milioane de dolari.

             ” Locul III Dumitru Becșenescu cu o avere de 42 milioane de dolari din turism, transporturi, imobiliare și construcții. Investițiile pe care omul de afaceri le-a făcut în turism în acest an se ridică la circa 2,2 milioane de euro și au avut ca scop modernizarea zonei de restaurante și bucă tării ale hotelurilor din stațiunea Mamaia. În proprietatea grupului de firme se află circa 30 de ha de teren intravilan, situate în mai multe orașe din țară .

             ” Locul IV Constantin și Gheorghe Boromiz cu o avere de 30 milioane de dolari din industria alimentară. Anul trecut, grupul Boromir a înregistrat o cifră de afaceri de 78 milioane de euro, iar investițiile se cifrează la cinci milioane de euro. Printre produsele ce poartă marca Boromir se numără cele de panificație, zaharoase și de patiserie, cozonacii dar și biscuiții și pastele.

             ” Locul V Dumitru Crăciunescu cu o avere de 18 milioane de dolari din industria alimentară. Cea mai mare parte a afacerii sale este reprezentată de Grupul Diana, care are ca obiect de activitate producerea și comercializarea produselor alimentare. Crăciunescu deține 40 de ha de teren agricol cultivate cu furaje pentru animale, iar crescă toriile pe care le deține Carvil sunt populate cu bovine și porcine. Alături de Barreco, grupul de firme a înregsitrat anul trecut o cifră de afaceri de 35 milioane de euro.

             ” Locul VI Dan și Dorina Mutu cu o avere de 12 milioane de dolari. La începutul acestui an, compania Annabella a achiziționat cu 500.000 de dolari fostul IAS Drăgășani. Printre cele mai mari realizări, soții Mutu menționează faptul că anul acesta societatea Fralvil a reușit să obțină o finanțare SAPARD pentru modernizarea fabricii. Un obiectiv este extinderea rețelei de magazine Annabella atât în municipiul Drăgășani cât și în stațiunile Băile Olănești și Băile Govora.

Andrei Bacalu