Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” cei doi ziariști care reprezintărușinea presei locale, Trai-Anus Gumilingus Cunilingus von Lingceapuc de „Ziarul de Vâlcea” și șeful său cu nume de familie de la nevastă, Tiberiu Marinescu (Pârnău), îmbrăcați la patru ace, jubilau de norocul ce a dat peste ei, prin acceptarea lor ca parteneri contractuali de că tre magnatul gunoaielor din București, Silviu Prigoană” am primit un amplu material de presătrimis de părintele Damaschin (fost că lugăr la Mânăstirea Turnu și dat afarăde PS Gherasim), tocmai din America, cu referire la cele ce a citit despre starea de lucru din Eparhia Râmnicului și odiseea părintelui Chesarie de la Mânăstirea Dintr-un Lemn ” răspunzând unei comenzi politice, veșnicul neînțărcat ziarist Alin Barbu, ajuns acum pe la o fițuică din Drăgășani, îl atacă vehement și nefondat pe directorul spitalului din localitate – dr. Gheorghe Tănase, făcând jocul doctorului Ion Grojdibodu – Popescu – șeful secției Chirurgie

 

” Sursele noastre din rândul preoțimii Episcopiei Râmnicului ne-au informat că PS Gherasim Cristea, simțind dojana din privirea Prea Cucernicilor din subordinea sa, îl va schimba din funcție pe protopopul de la Protoeria Rm. Vâlcea – PC Alin Gherghinoiu, cel numit cu pile în funcție, fărărespectarea legiuirilor bisericești. Făcând o îndreptare ce se așteaptăde cel puțin 10 ani și respectând criteriul competenței și valorii, noul protopop propozabil este PC Ion Predescu, în prezent consilier cu probleme sociale și ecumenice ale Episcopiei Râmnicului și Oltului. Doamne ajută!

” Deranjat că în lupta sa cu URBAN SA a pierdut, Silviu Prigoană- de la ROSAL GRUP SRL a organizat o conferințăde presăși o masăfestivăpentru ziariștii prezenți la convocarea sa. Cei doi ziariști care reprezintărușinea presei locale, Trai-Anus Gumilingus Cunilingus von Lingceapuc de „Ziarul de Vâlcea” și șeful său cu nume de familie de la nevastă, Tiberiu Marinescu (Pârnău), îmbrăcați la patru ace, jubilau de norocul ce a dat peste ei, prin acceptarea lor ca parteneri contractuali de că tre magnatul gunoaielor din București. Vigilenți, băieții își supervizau colegii, încercând să-i facă sănu-l incomodeze cu întrebări pe amfitrion, spunându-le multora că de vor fi cuminți, vor primi – la plecare – un cadou substanțial. Nu s-ar spune că cel care l-a sfătuit pe Prigoanăsă”mituiască ” presa cu cadouri și mâncare nu știe melicul multor ziariști locali? Pentru că a avut mare succes, dar nu în totalitate. Au existat destule voci care i-au transmis bucureșteanului că lupta dintre un SA (Urban) și un SRL (Rosal Grup) este ca și lupta dintre David și Goliat și că deși a avut un handicap inițial, datorat injustei judecă ți în instanță, SA-ul tot SA rămâne și a învins și va mai învinge. Nervos din cauza contrelor, ziaristul cu nume de familie de la nevastă, i-a spus colegului său, Octavian Aveam, săfacă poze „celor clănțoși”, adică acelor colegi de-ai lui profesioniști. Ziariștilor ce nu vor săfie gunoierii lui Prigoană, ca și ei. Halal „meseriași”! După eveniment, fiecare participant a primit câte un MP3 Player și mâncare la discreție. Doar ziariștii de la Vocea Vâlcii, Viața Vâlcii, Curierul de Vâlcea și Monitorul au părăsit scena cu fruntea sus, nelăsându-se „mituiți” și cumpărați cu un pumn de arginți. Deh, onoarea profesională, mai presus de toate!

” Am primit un amplu material de presătrimis de părintele Damaschin (fost că lugăr la Mânăstirea Turnu și dat afarăde PS Gherasim), tocmai din America, cu referire la cele ce a citit despre starea de lucru din Eparhia Râmnicului și odiseea părintelui Chesarie de la Mânăstirea Dintr-un Lemn. Internet-ul este o bunăcale de comunicare și, cu această ocazie, ni s-au spus multe lucruri incredibile, despre cele ce se întâmplau la Episcopia păstorităde PS Gherasim Cristea, pe vremea sa. Încunoștințându-ne că dumnealui a fost motivul unei răzmerițe a că lugărilor de la Turnu (pentru care a și fost dat afarădin mănăstire, printre altele), ne-a dat și o temăde investigare, care trebuie săaștepte câteva săptămâni, până vom verifica „adevărurile” ei. Oricum, suntem amuzați de sintagma folosita de Prea Cinstitul fost părinte Damaschin, spunând că „un că lugăr este precum tăciunele: încins – te arde, stins – te murdărește!”. Așa este! Pentru prima dată, din spusele acestuia, am aflat că și Vlădica Gherasim este că lugăr, supus voturilor monahale: sărăcie, castitate și supunere necondiționată, ca și dumnealui. Foarte interesant. Ni s-a mai spus că acela care nu se supune voturilor monahale, poate fii sancționat de Patriarhul Teoctist sau de Mitropolitul Olteniei – Teofan Savu. O fi fiind și cazul cuiva de pe la noi? Ne bucurăcă ziarul nostru este citit și în SUA și promitem săîndeplinim rugămintea părintelui Damaschin, revenind, în curând, cu ample informații.

” Deputatul liberal, Emilian Frâncu, își dorește cu ardoare săajungăpreședinte al Consiliului Județean Vâlcea. Pentru asta nu are somn, nici acasăși nici în Parlament, precum mulți colegi de-ai lui. Politicianul, în realizarea dezideratului, se folosește mai de toată lumea și de orice situație. Ba, revoltător  de indemn, a cerut și sprijinul unui politician pe care-l urăște din rărunchi și că ruia i-a pricinuit necazuri mari, ireparabile. Scopul scuzămijloacele, nu? Numai că soarta lui va fi ca și soarta Belgiei. Va fi învins pe la spate, de perechea sa politică – Ion Nicolae – Dințișor din aur de (la) conaționali. Din surse liberale SIGURE, am aflat că la sondajul Gallup făcut la sfârșitul anului trecut, „iubitul” politic al Măndelului șef – Șpăgarul cu dinți din aur de trompetăa realizat un scor de numai 5% din sufragiile râmnicenilor la primăria Râmnicului, iar partidul condus de el are un scor județean de numai 8%. Mai pupăel – Frâncu – consilieri municipali în Rm. Vâlcea și președinția Consiliului Județean, cu Ion Nicolae în partid, când s-o albi cioara . Liberali, deschideți ochii mari! Sănu ziceți că nu ați știut

” Miercuri, 31 ianuarie, la Episcopia Râmnicului va avea loc ședința Consiliului Eparhial, ședințăla care vor participa atât preoți, cât și laici, sub îndrumarea părintească a PS Gherasim. Avem convingerea că echilibrul creat de laicii râmniceni (intelectuali rasați și recunoscuți cu frică de Dumnezeu) nu va da posibilitatea recrudescenței răutăților și vendetei preoțești ce se prefigurează. Liniștea-i mai bunădecât orice. Tot la 31 ianuarie expirăși termenul din promisiunea PS Gherasim de reînnoirea contractului pentru reluarea activității tipografiei de sub administrarea PC Nicolae State-Burluș. Deși nu ne-a dat ocazia până acum săne îndoim de cuvântul său, se pare că Vlădica se va face că a uitat promisiunea și-și va încă lca cuvântul. Poate nu-i pentru prima oară. Certitudinea amneziei ne este datăde faptul că în loc săse eficientizeze activitatea de tipărirea că rților bisericești, se cheltuiesc sume imense de bani pentru renovarea și modernizarea Cancelariei și birourile Episcopiei.

” Am deschis cutia Pandorei de la Episcopie și informațiile despre nemulțumirile preoților tineri sau a celor ce nu sunt în grațiile „Permanenței”, nu mai contenesc. Un preot tânăr, supărat de felul cum este tratat de consilierul PC Cârstea (zis Păciu) îl roagăpe Prea Sfințitul să-și informeze supușii duhovnicești din Eparhie de ce s-a desființat postul III de la Biserica „Toți Sfinții”, parohie aflatăsub păstorirea consilierului. Alt preot ne-a declarat că va renunța la rasa monahalăși va pleca la cules de că pșuni în Spania sau la muncă grea în Italia, din cauzăcă nu-și poate hrăni numeroasa familie cu veniturile mici ale parohiei repartizate. „Niciodatănu a chemat Vlădica la masăpreoții cu familie numeroasă, ca săle cunoască durerea și aceștia să-i simtă ajutorul. În schimb, deputatul Vlădoiu este mai tot timpul în anturajul său, la masăsau la diverse întâlniri ciudate cu laicii. Noi, mai în glumă, mai în serios, îi zicem deputatului acesta, „Starețul Vlădoiu””. Voi pleca la muncă în străinătate, lăsându-i parlamentarului toată dragostea Prea Sfințitului nostru. Din surse sigure, știu că PS Gherasim a avut bani mulți depuși la BIR și cu o lunăînainte de falimentul băncii, „starețul” i-a spus să-și retragăbanii. Ceea ce a și făcut. Am eu documentele retragerii și le voi pune la dispoziția presei, După ce plec din Biserică . Măvoi duce la muncă , departe de țară, ca și preotul Mugurel Rezeanu, de la Corabia, cu sufletul umbrit că Stăpânul nostru nu-și iubește supușii, încă lzește la sân o „Permanență” incorectăși, de frica trecutului, îl ține drept sfetnic de tainăși de activitate conducă toare pe un fost ateu, comunist nomenclaturist.” Am citat un fragment dintr-o scrisoare aflatăla redacție, scrisoare al că rui conținut (substanțial) face obiectul investigațiilor noastre.

” Comisia prezidențialăpentru condamnarea comunismului este formatăexclusiv din români autentici, adevărați, personalități neaoșe care reprezintăcorect poporul român și opinia/viziunea poporului. Președintele comisiei: Volodea Tișminețki. Membri: Gail Kligman, H.R. Patapievici, Andrei Pippidi, Romulus Rusan Levente Salat, Alexandru Zub și alții. Experți: Hannelore Baier, Stefano BOTTONI, Robert Fürtos, Germina Nagâț, Evgenii Negrici, Novák Csaba Zoltán, Olti Agoston și alți titrați. Colaboratori: Igor Cașu, Lázok Klára, Shlomo Leibovici-Laiș, László Márton, Nagy Mihály Zoltán și alți remarcați. Alo, aici Casa Deputaților și Senatul României! Găsiți locuri de vânzare în comisia de renume anunț exclusiv numai pentru străini. Locuri First Class – în primele 5 rânduri din sală, sunt 15.000 euro, locuri Business Class, în mijlocul sălii, 10.000 euro, iar locuri Economy, în ultimele 10 rânduri, doar 8000 EURO. Grăbiți-văși nu ratați oferta! Începând de la 1 februarie, toate locurile se majoreazăcu 50%, iar 3 săptămâni înainte de alegeri se majoreazăcu încă 100% peste ăia 50%. Băieții deștepți au și locuri de vânzare la mai multe ministere, comisii prezidențiale etc., prețuri negociabile Comisia cu pricina de pricinăare în compunere, în marea ei majoritate, numai evrei: Virgil Iernunca, Gail Kligman, Monica Lovinescu, N. Manolescu, Patapievici HR, A. Pipidi, Romulus Rusan, Levante Salat, Stelian Tănase, Alexandru Zub, Radu Filipescu, Mihnea Berindei și Sorin Alexandrescu sunt români de origine iudaică . IPS Nicolae Corneanu, C. Ticu Dumitrescu, Marius Oprea, Dragoș Petrescu, Sorin Iliescu și Cristian Vasile sunt români cu antecedente la Secu. Fraților, iar ne scriu alții istoria!

” Pataliputra