Acasă Arhiva Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

Am intrat în posesia unui fragment din discursul internaționalist pe care se pregătește să-l învețe pe de rost și îl va prezenta mai marele șef politic de județ în fața unui auditoriu gerontocrat cu ocazia venirii pe trotinete în Vâlcea a ocupanților ideologici de la Răsărit ” Gheorghe Niță, primarul orașului Horezu spune că   nu are de gând, ca la referendum, săle spunăcetățenilor comunității pe care o păstorește săvoteze pro sau contra demiterii lui Traian Băsescu. El susține că va lăsa electoratului de aici, posibilitatea de a-și manifesta așa cum crede de cuviințăopțiunea la vot

Am intrat în posesia unui fragment din discursul internaționalist pe care se pregătește să-l învețe pe de rost și îl va prezenta mai marele șef politic de județ în fața unui auditoriu gerontocrat cu ocazia venirii pe trotinete în Vâlcea a ocupanților ideologici de la Răsărit. Cu gândul la pamflet, vi-l prezentăm și dvs. Orice asemănare cu vreun mare lider politic vâlcean și mâna lui dreaptăplină de cerneală, este pur întâmplătoare.

Tuvariskyh !

N-kalitatiea mia di preshdinte di partid shi purtător di Kuvânt liber cu dat dracu’, organizația nuastrămult ljiubităm-a însă rshinat ca săv-tranzmit următuorul miesaj: După diebarkaria kăpkăunului khiel shi khior shi nietfolosituor di la Kuotrosheni ( adikăpredsedately Băziesku ) următuorul Gubiern al Rumoniei uo săfiie kuompus din următuorii tuvariskyh : tov. Jeoană- di la raionala PSD Bilciureshti – preshdinte, tov. Fielix Vuoikuliesku – pri-ministru, tov. V.C. Tuduor – ministru di Interne (findkăs-prishepe s-mânuiaskăpistalietul – mitralierăasha di ghini ) shi tov. Bela Marko – ministru di Iexterne. She inteliektuali sânt asheia care au semnatovat petițiunia de subținere? Khiar asha-i, kum ghini zishe tov. DENÎE, she fiel di-inteliektuali reaktionari mai sânt shi aistia karie nishi măkar nu au shitit uopiera muonumientalăa lui tuvarăshul STALLIN, intielekutali adivărati sânt marili puiet tov. Makxim Gorky shi ku tovarăshika Zuoia Kosmossdemianskaya, tuvariskyh. Aiasta ca săluati iexemplu shi s-tierminati uodatăku fanduoseala rumoniaskăkapitalistichna! Ba din kunotră. Nu-i asha cum spunia tov. Svetlana a lui Popov (ekhivalient ietnoligik ku Aleluieva Djugashvili, she kuoinshidientătuvarishyh …) findkă, in skhimb  imajinea shifuonatăa Rumoniei kapitalistichnaya se apreshiazăviertijinuos la Mockba sheea she insiamnăun mari suckshes dipluomatik al nuoii Kuondusheri Luminoase di la Bilciureshti in fruntie ku tov. Jeoanădi la raionala PSD Bilciuresti shiku tov. Fielix Vuoikuliesku, marili stratieg dievotat kauzei suoshialismului shi kommunismului pi intriegul mapamuond, tuvariskyh. TUOT INAINTI, tuvariskyh, TUOT-NAINTE shi vuom învinje balaurul kapiitalist shi imperialist (shi iexpansionist) rumoniesk!

” Gheorghe Niță, primarul orașului Horezu spune că   nu are de gând, ca la referendum, săle spunăcetățenilor comunității pe care o păstorește săvoteze pro sau contra demiterii lui Traian Băsescu. El susține că va lăsa electoratului de aici, posibilitatea de a-și manifesta așa cum crede de cuviințăopțiunea la vot. În plus, primarul Nițăcrede că un primar ar trebui săfacă mai puținăpolitică și campanie electorală, și săse implice cât mai mult în găsirea unor soluții viabile pentru rezolvarea problemelor comunității pe care o păstorește. Acest lucru, suntem siguri, îl va înfuria teribil pe șeful PNL Vâlcea Emilian Frâncu, care, deja, a spus răspicat tuturor primarilor liberali din județ săducă o susținutămuncă de convingere cu cetățenii, pentru a-i determina săvoteze DA, la referendum. Mai mult decât atât, gurile rele vorbesc că Frâncu a decis ca membri formațiunii politice care nu vor face tot posibilul săducă o campanie cât mai agresivăși denigratoare la adresa președintelui Traian Băsescu, vor putea primi chiar și sancțiuni pe linie de partid. Uimitor, deși este mai mult decât evident că lucrurile stau total altfel, Emilian Frâncu, în perfidia care-l caracterizează, spune mai tot timpul, că la Vâlcea Alianța „Dreptate și Adevăr” funcționeazăfoarte bine. Surprinzătoare declarațiile deputatului, având în vedere că de fiecare datăcând apare public nu uităniciodatăsă-i bălcă rească pe democrați, la adresa că rora aduce cele mai urâte jigniri. Oricum, fair-playul de care dădovadăGheorghe Nițăeste lăudabil însă , din păcate, vor fi prea puțini edili liberali care îi vor urma exemplu. Ceilalți (cu mici excepții, desigur!), cel mai probabil, vor asculta orbește de tătuka Frâncu, care e atât de obsedat de schimbarea lui Traian Băsescu încât și-a pierdut, îngrijorător, simțul realului.   

 

Vae victis!

 

În delir ne sunt aleșii,

Astăzi și-au votat decret,
S-aibăgratis la colivă,

La cantinăși bufet.

 

Senatori la patru ace,

Deputați la țol decent,
Au venit cu mic cu mare;

E consens în Parlament.

 

Într-un gând, într-o suflare,

Cu un gest firesc, zglobiu,
Transpartinic își strâng mâna,

Peste-un lăcuit sicriu.

 

Nu-i nici plânset și nici jale,

Dispoziția-i contrară.
că ci în raclăazi au pus

Chiar voința populară.

 

Încă le mai bate tâmpla,

De la proaspătul omor.
Hulpavi, mestecând coliva,

Stau cu dosul la popor.

 

Ei se fac că alba-i neagră

Și vorbind de sus zic jos.
Dar când va veni momentul,

Vor primi un șut în dos.

 

Pacientul România,

Cere un transplant urgent.
Cancer e, cu metastaze,

La organul Parlament.

 

Mi-e greațăde Antonescu

Și mi-e scârbăde Vadim.
Iar Năstase nesimțitul

Rău măumple de venin.

 

Adrian – bardu’ minune,

Ce cu limba-nflăcă rat,
La șezut, pe Ceaușescu,

Ne dălecții din Senat.

 

Geoanăăsta, clăpăugul,

Cere pumni peste muștiuc.
Și imensăsilă-mi face

Un guzgan ca Hrebenciuc.

 

Greu miroase Iliescu,

A parfumuri de cavou.
El pe Nicu Văcă roiu

Din borhot îl scoate nou.

 

Când îl văd pe Voiculescu,

Zău că -mi vine săvomez.
Tremur când aud de Ponta,

Nu pot să măconcentrez.

 

Mătușica de Norica,

Îmi cam dăfiori de gheață,
Iar pe lelea Buruiană

Nu suport s-o văd la Față .

 

N-are mamăși nici tată,

Dansatorul de ceardaș.
Când e vorba de ciolane,

Marko Bela e geambaș.

 

Păpușarul de Patriciu,

Îine-n brațe-un manechin,
Îmbrăcat ca prim-ministru

însă hainele nu-i vin.

 

Panglicari, borfași, otrepe,

Profitori, lingăi, tâmpiți
Unde ești tu, Îepeș-Doamne?

că mi-e scârbăde bandiți!

 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.