1

Săptămâna vâlceană pe scurt

Cu bălmăjelile liderului liberal Emilian Frâncu nu putem fi de acord. Pentru noi, el este despielegolit, în orice situație. Îl știm atât de bine, încât omul nu mai are secrete, dar nici prieteni ” vineri s-a consumat un act istoric. Pentru prima dată, în ultimii 15 ani, PS Irineu Slătineanu a fost invitat la ședința Consiliului Permanent al Episcopiei Râmnicului și Oltului, organism din care face parte de drept, dar a fost marginalizat de PS Gherasim, inexplicabil ” surse demne de încredere din Spitalul Județean de UrgențăVâlcea anunțau ca sigurăschimbarea managerului general Georgeta Săliște. Se pare că cel care va lua locul actualului manager, este nimeni altul decât fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Gheorghe Folea

 

” Nu a trecut mult timp de când liberalii și partenerii lor comuniști de prin alte partide au pus mâna pe țară , că au și început diverși indivizi gălbejiți să-și reamintească trecutul și expresiile bolșevice. Fostul nostru adversar de la un cotidian local, ne-a botezat publicația cu sintagma de „fițuică „. Ne-a mâhnit lucrul acesta, dar ne-am și ambiționat ca săne crească tirajul și săintrăm în conștiința vâlceanului drept un ziar serios și credibil, ajungând pe primul loc în topul periodicilor. Se poate spune că au transformat porecla în renume, ceea ce ne onorează. Cu toate putem fi de acord, dar cu bălmăjelile liderului liberal Emilian Frâncu nu mai putem. Pentru noi, el este despielegolit, în orice situație. Îl știm atât de bine, încât omul nu mai are secrete. Dar nici prieteni. Adevărul gol – goluț îl aratăașa cum este: un arivist, un egoist, mesianic, laș și răzbunător. Nu vrem săContinuă m cu epitetele care-l caracterizează, dar nici nu acceptăm ca un individ ca el săspunădespre Vocea Vâlcii că este „o gazetăde perete” și că „minte” în prezentarea informațiilor. Noi nu am făcut niciodatăreferire la postul său de televiziune – pe care-l conduce mascat, prin numele socrului său – respectând instituția pe care o conduce și a construit-o cu greu. Dacă noi nu ne permitem săfacem astfel de aprecieri, nu-i permitem tocmai lui săne insule. Nu are valoare, nici în societate și nici în Parlament. Avem destule exemple, dar nu le mai publică m, lăsându-l în mocirla în care vrea săse bălăcească . Omul,  nu suportăcritica și, în narcisismul său, crede că știe totul, poate totul și face totul. Doar că , din neatenție, își dezvăluie formația din trecut. Știe el care. Și, folosește expresii comuniste, a la Macarenko – „gazeta de perete”. Expresie și practică de îndepărtarea greșelilor din lexicul sovietic. Și dacă am acceptat săni se spunăcă suntem „fițuică „, este prea mult ceea ce spune Frâncu. Chiar nu suntem „gazetăde perete”. Dar nici nu ne dominădorința răzbunării. Avem un prieten sus și, deja, a început să-l pedepsească . „Războiul” dintre Vocea Vâlcii și Emilian Frâncu cu ai săi vasali de tip „Îine calul și geanta diplomat”, este întreținut de el. „Nevinovatul” este vinovat. Nu scapăocazia săne punăbețe-n roți în funcționarea instituției noastre de presă, a cerut mai multor funcționari publici săfim sancționați pentru falimentarea firmei editoare, și-a asmuțit servitorii din presăîmpotriva noastrăși, citându-l, a dispus lui Ion Nicolae săfim amendați cu 3 miliarde de lei pentru acte de indisciplină în construcții, din cele 10 miliarde propuse de acesta. Ce culant a fost Măndel !

” Vineri, 20 aprilie a.c., s-a consumat un act istoric. Pentru prima dată, în ultimii 15 ani, PS Irineu Slătineanu a fost invitat la ședința Consiliului Permanent al Episcopiei Râmnicului și Oltului, organism din care face parte de drept, dar a fost marginalizat de PS Gherasim, inexplicabil. Sau, explicabil, având în vedere vârsta acestuia, notorietatea profesionalăși respectul de care se bucurăîn societate. Deci, a crăpat ceasul și concordia se reinstaleazăîn Biserică .

” Orice turmătrebuie săaibăun cioban. Așa și acum în situația această delicatădin România. Numai organizații puternice pot aduna mulțimea de români, spre a manifesta împotriva deciziei Parlamentului și Guvernului din România, de a-l suspenda pe Președintele României. A fost o decizie de mare rușine, luatăde câteva sute de bătrâni și mai tinerii comuniști, adunați într-un loc nemeritat de că tre ei, într-un loc unde ar fi fost normal săse afle adevărați români cinstiți și iubitori de țară și popor. Parlamentul și Guvernul României este plin de foștii comuniști aflați la putere în vremea lui Ceaușescu, și de că tre odraslele lor, educate în spiritul hoției, necinstei și distrugerii țării și neamului de români. Dar se vede că actualul președinte Traian Băsescu a fost suspendat de că tre aceste grupuri de rău-voitori, datorităfaptului că în repetate rânduri le-a spus să-i facă datoria și săse lase de hoții. De i-ar fi stat în putere și în atribuțiile lui de președinte al României, i-ar eliminat și i-ar fi aruncat de mult în pușcă rie. Acum va veni rândul nostru al românilor să-l susținem pe Traian Băsescu, și săne alăturăm luptei de eliminare a hoardelor comuniste ce se aflăîn Parlament și Guvern. Săîl apărăm pe președintele Traian Băsescu.

” Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru anunțam că , odatăcu trimiterea în opoziție a Partidului Democrat, liberalii vor face tot posibilul pentru ca democrații săfie schimbați din fruntea instituțiilor unde au fost numiți pe criterii politice. Spuneam, atunci, că liderii au și găsit, deja, liberalii care se vor muta pe scaunele de directori ale democraților. Nu ne-am înșelat. Zilele trecute, surse demne de încredere din Spitalul Județean de UrgențăVâlcea anunțau ca sigurăschimbarea managerului general, Georgeta Săliște. Se pare că cel care va lua locul actualului manager, este nimeni altul decât fostul director al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Gheorghe Folea. Potrivit site-ului PNL Vâlcea, Folea este președintele organizației liberale din localitate Orlești. De asemenea, el este și medic în localitatea mai sus menționată. Surse din cadrul CAS Vâlcea ne-au mărturisit că Gheorghe Folea, pe când era directorul CAS Vâlcea, nu era agreat de angajații instituței. „Era un permanent subiect de glume printre angajați. Toți spuneau că nu se pricepe la nimic și dacă intri într-o discuție profesionalăcu el, îți dai seama că este paralel cu activitățile de la Casă. Îmi pare sincer rău că o vor schimba doamna Săliște, deoarece ea a dat dovadăde profesionalism și competență. Din păcate nu pot spune același lucru și despre Gheorghe Folea” – ne-a spus sursa noastră.

” Adriana Săftoiu, fostul purtător de cuvânt de la Cotroceni, a spus din nou că motivele demisiei ei sunt strict personale și că nu au legăturăcu președintele Traian Băsescu. Adriana Săftoiu a fost consilierul președintelui Băsescu pe Comunicare Publică până pe data de 1 aprilie, când și-a prezentat demisia. Cu doar două săptămâni înainte, pe 19 martie, soțul ei, Claudiu Săftoiu, demisionase din funcția de director SIE, ca urmare a unui scandal mediatic rezultat din dezvăluirile acestuia în fața Comisiei Voiculescu. Anterior, Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidențial pe probleme de politică internă. Demisia Adrianei Săftoiu a generat imediat un val de speculații în presa românească . Numeroși jurnaliști au considerat-o fie o reacție directăla retragerea soțului, fie au pus-o pe seama caracterului dificil al președintelui Băsescu. Adriana Săftoiu spune în continuare că a renunțat din motive strict personale și că are încredere în steaua norocoasăa lui Traian Băsescu. Fostul consilier a declarat că președintele suspendat este un om de echipăși totodată, unul din cei mai puternici politicieni ai României din ultimii 20 de ani. După demisie, fostul consilier prezidențial, nu s-a mai întâlnit cu Băsescu. Pe viitor, Adriana Săftoiu se va ocupa de consultanțăpolitică , mai spun jurnaliștii, dar pentru moment, soții Săftoiu sunt preocupați de viața de familie.

” Chiar dacă președintele Traian Băsescu a fost suspendat, el va primi în continuare salariul de la Administrația prezidențială. Băsescu va fi păzit, în continuare de Serviciul de Pazăși Protecție, dar nu va mai putea veni la serviciu în biroul său de la Palatul Cotroceni. De asemenea, pe timpul suspendării, Băsescu nu va mai avea acces la telefoanele speciale, adică cele cu „fir scurt” cu serviciile secrete, cu guvernul sau cu liderii importanți ai lumii. Șeful statului își va păstra, însă, imunitatea și nu va putea fi cercetat de justiție. În plus nu va fi nevoit săelibereze Vila Lac 3, reședinta oficialăa președintelui României.