Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

Un mustăcios liberal, aflat în că ldurile declanșate de victoria de la Tetoiu, îi promitea unui confrate de pahar că -l ajutăsăajungădirector la una din școlile importante din județ. Mai apoi, pentru a-i arăta solicitatorului că imparțialitatea liberalăpoate fi bătutăîn cuie pe emblema organizației lui Frâncu, mustăcilă-aurilăa afirmat că primul cap de „jupân” ce va că dea este la inspectorului șef de la Învățământ – profesor Mihai Moldoveanu ” în campania electoralăpentru câștigarea demnității de primar al comunei Tetoiu, pesediștii s-au dovedit foarte slab organizați și neomogeni. Mulți au fost la vizita domnului Ion Iliescu, dar puțini au rămas săducă greul. Adică , Ion Câlea, Dumitru Persu, Laurențiu Coca, Ștefan Pralăși încă vreo doi. Restul s-au făcut strigoi și Vitma ” s-a rupt ața Alianței DA și s-a dus liniștea noastră. Cred că singura scă pare din situația asta mizerabilă, ar fi că Băsescu să-l facă „scă pat” pe Patriciu ” ne apucă grija de cei câteva sute de militari români, plecați „de bunăvoie și nesiliți de nimeni” în Irak, dar uităm o problemăgravă, anume milioanele de români plecați săslugărească pe la porțile occidentului! De ce nu se propune o soluție prin care săfie atrași acești oameni înapoi, în țara lor? ” deputatul PSD, Dan Iosif, unul dintre demnitarii descoperiți de jurnaliștii de la Academia Cațavencu, cu nereguli în declarația de avere spune că legea este ambiguăși nu îl obligăsăfacă precizări amănunțite, iar cei care le-au făcut, sărăspundăpenal!

 

” Pe zi ce trece, liniștea județului este tot mai apăsătoare, apreciindu-se că este numai liniștea de dinaintea furtunii. Pentru că asupra conducerii multor instituții județene descentralizate se va abate un tsunami revoltător. Acolo unde conducă torii instituțiilor au fost numiți de democrații lui Jurcan, acolo se va bate tot mai tare forța politicii liberale. În culise, jocurile se fac necontenit, „poftitorii” și „vânzătorii”, în egalămăsură, negociazănoile numiri. Zilele trecute, un mustăcios liberal, aflat în că ldurile declanșate de victoria de la Tetoiu, îi promitea unui confrate de pahar că -l ajutăsăajungădirector la una din școlile importante din județ. Mai apoi, pentru a-i arăta solicitatorului că imparțialitatea liberalăpoate fi bătutăîn cuie pe emblema organizației lui Frâncu, mustăcilă-aurilăa afirmat că primul cap de „jupân” ce va că dea este al inspectorului șef de la Învățământ – profesor Mihai Moldoveanu. În anticamera Inspectoratului Județean pentru Învățământ se aflăCristi Buican – ce așteaptăde mult săi se recunoască și valoarea profesională. În curând, numele de Buican va ajunge un brand pentru liberali, un pretutindenar: pe stradă, acasă, în Liceul „Matei Basarab”, în politic, în inspecția școlară, în baie, în somn, că doar se și spune că „șefu-i șef și în pielea goală”. Doar sărmanul Pistolică va rămâne un veșnic perdant. Trec toate trenurile pe lângă el, ca printr-o haltăpărăsită. Liderul PNL Vâlcea nu vrea să-i dea și lui nici o tantiemă. Nu tu pe la Oltchim, nu tu pe la vreo vamă doar amăgiri și speranțe deșarte. Nu-l place șeful lui, pentru că -i frumos, nu are mustațăși-i merge mintea ca un ceasornic elvețian. Și d’alde dăștia, de viitor, nu are nevoie Frâncu. Nu te enerva, Bogdănele, mamă, că de pică Tăriceanu și-și ia aplaudacii După el la PSD, tu vei rămâne șeful ăl mare. că ești devotat, ca și primarul de la Tetoiu care nici nu știe ce a dat peste el în administrația uitatei comune din județ. Doar răbdare sămai ai

” După cum se știe, „exmatricularea” lui Sebastian Bodu de la șefia ANAF a creat multăsatisfacție în rândul oamenilor de afaceri din țară , persecutații lui rugându-se la Dumnezeu săcadăși să-și rupăgâtul. Și, După cum s-a văzut, a că zut. Acum, lupta secretăpentru ocuparea postului vacantat a intrat în stand-by. Liderii PD l-au propus în funcția de președinte pe Viorel Comăniță, director general al Direcției Supraveghere Produse, Accize și Tranzite, din cadrul Autorității Naționale a Vămilor. până la aprobarea propunerii de numire a unui preferat al politicii, atribuțiile de președinte la ANAF sunt exercitate temporar de Daniel Chițoiu – finul prim-vicepreședintelui PNL – Dan Ioan Rușanu, omul care este considerat „eminența cenușie” al acestui partid. Propunerea cu numirea lui Viorel Comănițănu-i bătutăîn cuie. Omul pare sănu vrea funcția. Și atunci s-a găsit soluția la Rm. Vâlcea. Unul dintre finanțiștii noștri, apreciat ca fiind un bun profesionist, a intrat în că rți. Deși noi știm cine-i acesta, nu văspunem acum. Vămai fierbem. însă , văsfătuim sănu văgândiți la economistul Mihai Pîrîianu. Dumnealui este pe alt tabel și nici nu agreeazăpoliticul.

” În campania electoralăpentru câștigarea demnității de primar al comunei Tetoiu, pesediștii s-au dovedit foarte slab organizați și neomogeni. La chemarea liderului organizației județene – dr. ing. Ioan Câlea, au răspuns domnii Relu Rădulescu, Iulian Comănescu, Dumitru Stancu, Laurențiu Coca, Ștefan Prală, Dumitru Persu, Aurel Vlădoiu, Mihail Popescu, Rovana Plumb și majoritatea primarilor social-democrați. Mulți au fost la vizita domnului Ion Iliescu, dar puțini au rămas săducă greul. Adică , Ion Câlea, Dumitru Persu, Laurențiu Coca, Ștefan Pralăși încă vreo doi. Restul s-au făcut strigoi și Vitma. Drept pentru care, învinșii de la Tetoiu le fac cadou manechinilor de la PSD o perie de pantofi și o cutie cu cremă. Ca să-și șteargăcolbul comunei luat de pe asfaltul drumului național. că dacă mergeau și dumnealor pe ulițe, așa cum au făcut-o liberalii, le trebuia o perie de sârmăca sădea noroiul jos de pe pantofii de searăcu care au venit încă lțați. Dacă stăm și analizăm cazul, uite și pentru asta trebuiau săpiardăPSD-iștii primăria. La țară nu au loc domnii care și-au uitat originea.

” S-a rupt ața Alianței DA și s-a dus liniștea noastră. Cred că singura scă pare din situația asta mizerabilă, ar fi că Băsescu să-l facă „scă pat” pe Patriciu. Dinu Patriciu e un om sensibil și cel mai bine ar fi săse îmbrace în salopeta de petrolist și când se duce la procuraturăși când mutăbanii cu stivuitorul. După aia, Monica Macovei, că de la ea a început toată hărmălaia asta, trebuie băgatăla pușcă rie. Eventual, înlocuităcu Rodica Stănoiu, că aia era femeie cinstită. Știu toți chestiile astea. Președinta CSM, trebuie pusăGabriela Ștefan. Ea știe totul despre justiție. Uninominalul e inutil, pentru că pe oricine am alege am afla ulterior că a fost securist. Băsescu trebuie băgat la pușcă rie. toată țara știe că se îmbatăla Cotroceni și se culcă cu nevasta lu’ Cocoș. Iar președintele ar trebui săfie numit și/sau destituit numai de CTP – președintele Clubului Român de Presă. Partidul Democrat riscă săfie dat afarăde la guvernare pentru că nu e solidar cu primul ministru. În ce condiții trebuie săfie solidar? Și atunci când premierul nu respectălegea sau intervine în actul de justiție sau când face o găinărie? Deci solidaritate înseamnă miniștrii săînchidăochii la cum guverneazăpremierul, la ordinul lui Patriciu și a lătrăilor Norica, Orban și Antonescu. Ar fi interesant săafle lumea ce scrie în cartea lor de muncă și pe unde au lucrat înainte de a deveni miniștri. Toate astea îi vor determina pe majoritatea românilor să-l voteze pe Băsescu cu două mâini.

” Hait! Ne apucă grija de cei câteva sute de militari români, plecați „de bunăvoie și nesiliți de nimeni” în Irak, dar uităm o problemăgravă, anume milioanele de români plecați săslugărească pe la porțile occidentului! De ce nu se propune o soluție prin care săfie atrași acești oameni înapoi, în țara lor? Chiar nu le pasăguvernanților și politicienilor de soarta poporului român, lăsat fărăseva necesară existenței noastre ca neam? că ci au plecat doar tineri cu putere de muncă , cu copii sau fără, au făcut acolo copii și nici nu se gândesc acum săse mai întoarcă acasăla ei. Vom rămâne un popor îmbătrânit, fărăvlagăși predestinat la dispariție? Chiar suntem buni doar săslugărim la alții sau săîntinerim rasa altor popoare? Asta este adevărata problemăla care ar trebui săne gândim serios până nu va fi prea târziu, nu doar la acei câteva sute de militari aflați în misiuni prin alte țări.