Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

Vă mai amintiți de un ziar narcisist ce a atacat imaginea Oltchim-ului, deplângând soarta micilor acționari? După două articole publicate, băieții de mingi ai presei locale au înțeles că li s-a tras țeapăde că tre cei care le comandaserăatacul (contra a 2.000 euro promiși) și s-au dus spășiți la directorul general dr. ing. Constantin Roibu, jeluindu-se că au fost atrași într-o cursă” și ex-deputatul Nicolae Spiridon spunea că a fost șantajat de aceiași flăcă i, care, văzând că nu li se onoreazăcererea de bani transmisăprin omul lor de la publicitate, au început să-l înjure în ziar, făcându-l pe titratul director de la SC Bere Alutus SA, „agramat și analfabet”. Doamne, cât îi mai suporți pe șantajiștii ăștia?! ” duminică seara, După închiderea ediției, două ziariste de la Vocea Vâlcii au fost agresate verbal de 4 tineri aflați sub influența alcoolului, indivizi care au făcut un scandal de pomină, rușinos pentru oamenii civilizați. Intervenția promptăa polițiștilor râmniceni i-a mai temperat pe nesăbuiții care, până la urmă, s-au ales cu amenzi zdravene.

” Lipsa de caracter a multor indivizi și individe care-și zic „ziariști” și cred că fac presă, începe săse cunoască bine. Definesc genul mercenarilor efemeri. Contra cost, aceștia își vând până și părinții, nu numai conștiința. În ultima perioadă de timp, două cazuri s-au relevat, înjositor. O individăce zgârie și ea paginile unui ziar anost și fărăpersonalitate a primit „sarcina” de a transmite SMS-uri în că suțele electronice ale mobilelor mai multor personalități județene, textul mesajului conceput, sunând astfel: „Uitați-văazi, la OTV, la ora 20:00, pentru a aflănoile isprăvi ale deputatului de Vâlcea – Vlădoiu”. D’aia nu mai plouăși îi pasădeputatului de proști. Se vede și aici cum poate muri calul de drum lung și prostul de grija altuia. Comanda a fost datăde un afacerist vâlcean care nu mai contenește zbaterea de a dovedi că -i curat ca lacrima și cinstit precum luna în eclipsă, dar datoreazăzeci de miliarde lei bugetului de stat. Ziarista supraponderalădespre care vorbim, aceea care a transmis sms-urile, lucrând la două capete, s-a dus apoi la deputatul Vlădoiu, dezvăluindu-i acestuia mârșăvia „comanditarului”, precum și faptul că are remușcă ri pentru ce a făcut, cerându-i indulgență. Nu știm dacă și domnul deputat a „recompensat-o” pe umflată, dar credem că mai nimerit era săo ia de mână, să-i deschidăușa și să-i arate un teren de sport sau o salăde fitness, unde trebuie sămuncească pentru ca să-și menținăcondiția fizică prin sport, nu prin prăduieli și lingușeli. Sportul ipocriziei „la două capete” îl mai practică și alții. Vămai amintiți de un ziar narcisist ce a atacat imaginea Oltchim-ului, deplângând soarta micilor acționari? Ei bine, După două articole publicate, băieții de mingi ai presei locale au înțeles că li s-a tras țeapăde că tre cei care le comandaserăatacul (contra a 2.000 euro promiși) și s-au dus spășiți la directorul general dr. ing. Constantin Roibu, jeluindu-se că au fost atrași într-o cursă, dându-și pumni în teuga lor goală, pentru greșeala ce au făcut-o. Culant, După cum s-a dovedit a fi, directorul Oltchim i-a iertat și le-a reînnoit contractul de publicitate pe anul în curs, crescându-l de la 400 euro, la 500 euro/ lunar. Este și asta ceva, decât nimic, până la sfârșitul anului, nu? Dar tot șantaj se numește Și ex-deputatul Nicolae Spiridon că a fost șantajat de aceiași flăcă i, care, văzând că nu li se onoreazăcererea de bani transmisăprin omul lor de la publicitate, au început să-l înjure în ziar, făcându-l pe titratul director de la SC Bere Alutus SA, „agramat și analfabet”. Doamne, cât îi mai suporți pe șantajiștii ăștia?! Au ei un ziar? Au. N-au ei minte? N-au. Au ei două sloganuri „profi” care încep cu „Noi” („Noi spunem lucrurilor pe nume” și „Noi dăm cu mafioții de pământ”)? Au. Dar de îndrăgostiți ce sunt de propriile lor făpturi oglindite în balta de la marginea drumului, refuzăsăcreadăcă aricii au pedale și garsonierele de la Colibași au uși zăvorâte pe dinafară

” Încet, încet, După că derea nopții, încep săiasăderbedeii pe străzi, acostând femeile singure, care se întorc, târziu, acasă, de la muncă . Cele mai dese incidente de acest gen se petrec în preajma discotecii din Ostroveni unde, tineri beți și teribiliști, insultăși folosesc expresii triviale împotriva doamnelor și domnișoarelor ce trec prin fața Casei Tineretului. Duminică seara, După închiderea ediției, două ziariste de la Vocea Vâlcii au fost agresate verbal de 4 tineri aflați sub influența alcoolului, indivizi care au făcut un scandal de pomină, rușinos pentru oamenii civilizați. Intervenția promptăa polițiștilor râmniceni i-a mai temperat pe nesăbuiții care, până la urmă, s-au ales cu amenzi zdravene. Din rândul celor patru „curajoși” s-a evidențiat ca fiind obraznic și recalcitrant – Ioan Iulian Băcel, individ ce locuiește în zona Nord a municipiului Rm. Vâlcea.

” Premierul Trădiceanu este foarte interesat de absorbția fondurilor europene… Asta-i singura motivație a ținerii lui de scaun și cu dinții și promovarea oamenilor impuși de Patriciu și Fenechiu, de la Iași, în guvern. La PNL s-a dat drumul la furat, mințit, înșelat și trădat în stil mafiot. Lăcustele sunt pe cale de a mai fura ce a mai rămas bun în țara asta. De aceea, coaliția pentru o Guvernare Curatăși-a exprimat îngrijorarea că șapte membri din actualul Guvern nu corespund criteriilor de integritate agreate în 2004 între Coaliția pentru un Parlament Curat (CPC) și partidele din actuala coaliție guvernamentală, PNL și UDMR. Degeaba. În momentul în care în Față (re)ies doar oameni de tip Remeș, Meleșcanu, etc. nu se mai poate face mare lucru. Oricum, țara trebuie guvernată. Alegerile anticipate (o alta variantăplauzibilă) ar aduce (tot în Față ) alte specimene, care-mai-de-care, în frunte cu badea Gigi și bunele sale oițe. În istoria lumii nu s-a mai pomenit ca un grup etnic minoritar, prin ideologie anti-statalăsăconducă statul. Aberații din astea numai pe malul Dâmboviței se pot vedea. Ne mirăcă oamenii pleacă ? Deloc. că nu se întorc? Nici atât. Am cunoscut români care, plecați fiind, ar fi vrut săse reîntoarcă acasă, săsprijine și ei cu ceva, măcar cu experiențăacumulatăaltundeva. De ce s-au izbit din prima zi? De invidia și ura celor care nu plecaserăpână atunci și care, aidoma fiului cel mare din parabola Fiului Risipitor (apropo, suntem în Săptămâna Mare), i-au renegat. Deci, cum se poate schimba ceva? Nicicum…Și, credeți-ne, nu sunt de vinănici ungurii, nici americanii, nici rușii. De vinăsuntem noi, cei care nu numai că nu înțelegem fenomenul, dar ne și lăudăm cu asta. Avem demnitate? Suntem siguri. Dar nu știm s-o arătăm și nu știm s-o folosim. Avem inteligență? Suntem siguri. Dar nu știm cum să-i înlăturăm pe impostorii politicului. Avem credință? Suntem foarte siguri. Numai că nu știm ce e aia și la ce e bună…. Deci, haideți săînvățăm și săconstruim.

” Dacă s-ar discuta despre artăcu aceeași fervoare cu care se discutădespre politică , mă gândesc ca într-o zi ne-am putea trezi salvați din toata mizeria și superficialitatea care ne înconjoară. Ce ar fi dacă , pe prima paginăa tuturor ziarelor, în loc săvedem poze cu dive media, cu politicieni, cu parlamentari rumeiori, cu indici de inflație, cu Geoană, cu PNL, PSD etc. am citi ample articole despre literatură, pictură, teatru? Dacă în locul pozei lui Tăriceanu ar apărea poza lui Eminescu, Blaga, Arghezi, Walt Withman, Poe, Shopenhauer, Shakespeare, Pavese, Camus, Hugo, Rimbaud, Baudelaire, Van Gogh, Lautrec? Ar face subiectul unor discuții furtunoase, substituind pe Voiculescu, Vosganian, Boc, Băsescu, Voiculescu, Vadim Tudor? Dacă ar exista un sabotaj în masăîmpotriva fariseismului și lipsei de substanțăcare ne inundăcotidianul? Bine’nțeles, așa ceva e irealizabil. Tocmai de aceea ni se pare frumos. Dacă … Dacă intelectualitatea română, ar avea puterea săînțeleagăcă are un rol, o datorie Față de națiune și care îi este datoria, România se putea ridica economic și fără UE.