Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” în toate sondajele de opinie ale partidelor politice, care și-au înscris candidați în competiția electoralăde la Tetoiu, Emilia Burețea, ocupăprimul loc în topul preferințelor electorilor, lucru foarte deranjant pentru celelalte formațiuni politice, care propun pentru funcția de primar, niște iluștri necunoscuți, fărăprea multe șanse de reușită” de la momentul achiziționării că minului de nefamiliști din Ionești și până în prezent, „americanul” Silviu Popescu nu a investit nici un leu în modernizarea și renovarea acelei clădiri. Reamintim cititorilor noștri că Silviu Popescu a cumpărat că minul de nefamiliști la un preț derizoriu de numai 700 milioane lei vechi, având în vedere că imobilul cuprinde 20 de camere, are o supraFață desfășuratăde peste 500 de metri pătrați, la care se adaugăsuprafața de teren aferentă” în ultima perioadă , tot mai mulți angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, ni se plâng de comportamentul de satrap al șefului instituției mai sus menționate, Ion Nicolăescu. Mai nou, șeful ITM Vâlcea a întocmit un tabel cu numele funcționarilor publici ce lucreazăîn cadrul inspectoratului, tabel în are i-a obligat sădea cu subsemnatul că nu are deranjamente la „mansardă”

 

” De curând, în comuna Tetoiu, a început campania electoralăpentru alegerile locale parțiale la funcția de primar al localității. PSD-ul și-a lansat în această bătălie electoralăpe Emilia Burețea, soția fostului edil-șef al comunei, care a murit, la începutul acestui an, din cauza unei boli necruțătoare. În toate sondajele de opinie ale partidelor politice, care și-au înscris candidați în competiția electorală, Emilia Burețea, ocupăprimul loc în topul preferințelor electorilor, lucru foarte deranjant pentru celelalte formațiuni politice, care propun pentru funcția de primar, niște iluștri necunoscuți, fărăprea multe șanse de reușită. Contracandidații, răutăcioși din fire și cam misogini, au și început săarunce cu săgeți otrăvite în candidatul PSD, despre care spun tot felul de minciuni, sperând că , astfel, vor reuși săzdruncine încrederea electoratului în Emilia Burețea. Așadar, de pe acum, se prefigureazăo campanie electoralămurdarăși agresivă, pe parcursul că reia ne așteptăm la orice. Deja, la bursa zvonurilor se aude că ceilalți candidați la fotoliul de primar al comunei, au cam intrat în panică , conștienți fiind, că au foarte puțini șanse la funcția de edil-șef al comunei. Mai mult, se aude, că ei sunt dispuși săînceapă, de pe acum, sămituiască cetățenii cu tot felul de promisiuni electorale, fanteziste, ba chiar, și cu pungi înțesate cu alimente.       

” Am mai scris că , prin toamna anului trecut, „americanul” – care și-a scos din buzunar trei ziare locale doar cu numele – a decis săcumpere un că min de nefamiliști în comuna Ionești. Dacă nu ați ghicit este vorba de Silviu Popescu, fondatorul publicației care abia i-au dat dinții de lapte – City. Am refuzat invitația lui Silviu Popescu de a ciocni un pahar de vin la aniversarea celor doi ani de când s-a înființat ziarul „City” . Probabil că aceste chefuri se vor ține lanț, având în vedere că „americanul” carăîn spate vreo trei publicații. Revenind însă la clădirea cumpăratăîn comuna Ionești, anunțam tot în toamna anului trecut că Silviu Popescu era decis sărenoveze acel că min de nefamiliști, pentru a-și muta aici redacția de ziar. Era poate o premierănaționalăși planetară: un ziar realizat într-o localitate din mediul rural. Numai că de la momentul achiziționării imobilului și până în prezent, fondatorul Silviu Popescu nu a investit nici un leu în modernizarea și renovarea acelei clădiri. Ba, mai mult, în cele șase luni scurse de atunci, „americanul” nici nu a mai trecut să-și vadăproprietatea . Reamintim cititorilor noștri că Silviu Popescu a cumpărat că minul de nefamiliști (care a aparținut fostului CAP sau IAS) la un preț derizoriu de numai 700 milioane lei vechi (cu acest preț abia poți săachiziționezi o garsonierăconfort III, în cartierul Petrișor), având în vedere că imobilul cuprinde 20 de camere, are o supraFață desfășuratăde peste 500 de metri pătrați, la care se adaugăsuprafața de teren aferentă. Un adevărat „ranch” pe care „cowboy-ul” aterizat forțat din Statele Unite ale Americii îl lasăacum în paragină

” În ultima perioadă , tot mai mulți angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, ni se plâng de comportamentul de satrap al șefului instituției mai sus menționate, Ion Nicolăescu. Mai nou, șeful ITM Vâlcea a întocmit un tabel cu numele funcționarilor publici ce lucreazăîn cadrul inspectoratului, tabel în are i-a obligat sădea cu subsemnatul că nu are deranjamente la „mansardă”. În rândurile următoare, văprezentăm punctul de vedere al câtorva angajați ai ITM, în legăturăcu modul în care înțelege Nicolăescu săconducă instituția: „Suntem un grup de salariați de la ITM Vâlcea. Vămulțumim pentru anchetele pe care ați început săle faceți. Tot ceea ce ați scris, până acum,  este adevărat și vărugăm săcontinuați. Azi, 28.02.2007, domnul inspector șef Nicolăescu Ion a întocmit un nou tabel cu toți salariații și ne-a pus săsemnăm că nu este bolnav psihic, că nu are ieșiri necontrolate Față de noi, că suntem mulțumiți de stimulentele pe care le primim acum, în comparație cu cele acordate de vechea conducere, de orele suplimentare și, mai mult, că are un comportament adecvat Față de salariați. De acest tabel s-a ocupat inspectorul șef adjunct, Tănăsoiu Ion, secretara Dumitrașcu Amelia și Mareș Tudorița, inspector protecția muncii. Am fost băgați unul câte unul în secretariat săsemnăm Totuși, existăși persoane care nu au semnat și se așteaptăca Nicolaescu săle desfacă contractul individual de muncă , așa cum i l-a desfăcut și lui Cârstoi Lavinia. Vărugăm săvăadresați doamnei prefect, conducerii PD, unde are susținere domnul Nicolăescu Ion, și la Ministerul Muncii deoarece ziarul dumneavoastrăare credibilitate mare prin seriozitatea conducerii lui. E bine săafle toate organele cine este de fapt Nicolăescu Ion. Este bolnav psihic și probabil, este înregistrat la Spitalul de Psihiatrie, iar cineva încearcă să-l acopere. până acum susținea că existădiscuții între el și conducerea anterioară, dar Gherghina Aurora lipsește de aproximativ o lună, iar el Continuă săcreeze în instituție tensiuni între salariați, dovedind că este incompetent și nu are abilități de manager. Înțelegeți-ne că nu ne putem semna deoarece ne este frică că ne va desface contractul de muncă , așa cu i l-a desfăcut și colegei noastre Cârstoi Lavinia.  Când aflăde o sesizare, pe diferite că i, cu Tănăsoiu Ion ne duce încolonați sădăm declarații în prezența lui (am fost duși la Parchet în fața domnului Coameșu și am dat declarații de Față cu Nicolăescu Ion)”.

” La câtva ore După „taifunul” numit Mona Muscă , liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, a declarat că va urma gestul Monei Muscă de a demisiona din Parlament, dacă instanța se va pronunța definitiv și irevocabil în privința colaborării sale cu Securitatea ca poliție politică . „Definitiv și obligatoriu”, a afirmat Voiculescu întrebat dacă va urma gestul Monei Muscă de a demisiona din Parlament. Pe de altăparte, însă , avocatul lui Dan Voiculescu, deputatul Sergiu Andon, spune că liderul său de partid are șanse săcâștige în justiție contestarea verdictului Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității pentru că nu existămateriale probatorii împotriva acestuia. Dan Voiculescu a fost declarat de CNSAS colaborator al Securității ca poliție politică sub numele de cod Felix, în virtutea unor note informative în care își turna rude care voiau săfugădin țară , colegi de studenție și, mai apoi, colegi de serviciu. La momentul deconspirării sale, Voiculescu a spus că verdictul CNSAS confirmăfaptul că nu a fost ofițer de Securitate implicat în dispariția banilor familiei Ceaușescu.

” Preoții nu vor fi cercetați de Agenția Naționalăde Integritate și nici nu vor fi obligați sădepunădeclarații de avere. Decizia a fost luată, zilele trecute, de Comisia juridică a Senatului, care a votat în favoarea unui amendament propus de senatorul PSD ªerban Nicolae. Potrivit noii modifică ri a legii ANI, toate categoriile de persoane numite de Parlament, Președinție, Guvern sau premier trebuie sădepunădeclarații de avere și de interese și vor fi verificate de inspectorii de integritate. Excepție fac doar conducă torii cultelor religioase. Decizia vine la câteva luni După ce Patriarhul Teoctist a trimis o scrisoare conducerii Senatului, în care cerea ca înalții ierarhi săfie exceptați de la obligația de a completa declarațiile de avere și interese. Patriarhul aprecia că legea Agenției de Integritate este anticonstituționalăși afecteazăgrav autonomia Bisericii Ortodoxe. În prima variantăa actului normativ, propusăde Ministerul Justiției, înalții ierarhi erau asimilați demnitarilor și obligați astfel săcompleteze declarațiile de avere și de interese.

” Pataliputra