Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Saptămâna vâlceanăpe scurt

” în una din intervențiile telefonice de la OTV s-au putut auzi informații despre promovarea politică a unui miner în funcția de șef al Inspectoratului de Construcții Vâlcea, fiind vizat neprofesionalismul liberalului Ion Nicolae, ajuns într-o funcție în care „că ciula îi este mult prea mare”. Cea care a intervenit în spațiul emisiunii a fost purtătoarea de cuvânt a organizației PIN Vâlcea, Diana Popa ” printr-o scrisoare plină de amănunte, am fost rugați sătransmitem oamenilor legii că sumele de bani primite de Episcopia Râmnicului pentru construcții, renovări, recondiționări sau refaceri de picturi în biserici, trebuie săurmeze aceleași reguli ca și la instituțiile bugetare, adică luptăîntre oferte ” După publicarea unor informații „de culise” din BCR – sucursala Vâlcea, ne-am așteptat la o cât de mică reacție oficialădin partea conducerii ei, dar, până acum, nimic nu s-a întâmplat

 

” La mijlocul săptămânii trecute, la postul de televiziune OTV a fost prezentădeputata Lavinia Șandru, de la PIN. Tema prezentării sale a fost „mafia liberalo-pedistă” și promovarea pe principii clientelare a unor neprofesioniști în funcții de conducere în cadrul instituțiilor statului. În emisiunea la care facem referire s-au putut auzi informații despre promovarea politică a unui miner în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Construcții Vâlcea, fiind vizat neprofesionalismul liberalului Ion Nicolae, ajuns într-o funcție în care „că ciula îi este mult prea mare”. Cea care a făcut aceste afirnații în spațiul emisiunii a fost purtătoarea de cuvânt a organizației PIN – Vâlcea, Diana Popa, care a dovedit astfel un curaj deosebit, mai ales că intervenția sa era pentru prima datăîn public. Tânăra râmniceancă a amintit și faptul că gratuit era acuzat PSD-ul că a „pesedizat” toate instituțiile statului, pentru că actualii guvernanți i-au schimbat pe toți managerii profesioniști ce au susținut concursuri serioase pentru ocuparea funcțiilor, promovându-și oamenii ce au lipit afișe în afara criteriului competenței și valorii. Pentru tânăra domnișoarăpolitician, ca urmare a curajului arătat, au urmat clipe de spaimă, pentru că cei pe care i-a deranjat cu astfel de afirmații au sunat-o pe mobil, amenințând-o. Nu este de mirare că se procedeazăașa, pentru că indivizii ăștia sunt chiar mafioți politici, că rora ursul PIN-ului le va veni de hac. Mai trebuie doar răbdare!

” Nici în acest număr de ziar nu putem sănu abordăm subiectele ce ne sunt transmise de cititori în legăturăcu faptele unor preoți din Episcopia Râmnicului. Printr-o scrisoare plină de amănunte, am fost rugați sătransmitem oamenilor legii că sumele de bani primite de Episcopia Râmnicului pentru construcții, renovări, recondiționări sau refaceri de picturi în biserici, trebuie săurmeze aceleași reguli ca și la instituțiile bugetare, adică luptăîntre oferte. Pentru cheltuirea banilor în scopurile mai sus menționate, trebuie organizate licitații, constructorii acceptați la sfârșitul licitației fiind aceia care fac cea mai mică ofertă. Numai că nu se întâmplăașa și aceeași firmăvâlceană(agreatăde vicarul Emilian Groșenoiu – spune semnatarul scrisorii) se ocupătot timpul de lucrările amintite. De ce oare? Mai apoi, o altăscrisoare îl vizeazăpe consilierul episcopal Constantin Matei, preot paroh în Govora-Băi. Suntem sfătuiți săfacem verifică ri și săaflăm cu ce bani își face acesta o vilăîn Govora și de unde are miile de euro necesare să-și petreacă – an de an – concediile, cu familia, în Elveția. Sigur, este posibil ca atât vicarul Groșenoiu, cât și consilierul Matei (membri ai „Permanentei” Episcopiei și „oamenii de tainăai PS Gherasim) săcâștige – legal – bani ca să-și poatăpermite orice. Dar, oare, ce zice sărmanul de la ușa bisericilor lor, care vine la slujba unor preoți bogați ce-i amăgesc că Dumnezeu le va da și lor ce le-a dat acestora? Opulența și grandomania multor preoți vâlceni contrasteazăzdravăn cu sărăcia enoriașilor parohiei lor. Un episcop exigent, corect și cu adevărat supus voturilor monahale – cum ar trebui săfie PS Gherasim, provenit din rândul că lugărilor – s-ar întreba de unde atâta bănet și averi la unii preoți tineri?!

” După publicarea unor informații „de culise” din BCR – sucursala Vâlcea, ne-am așteptat la o cât de mică reacție oficialădin partea conducerii ei, dar, până acum, nimic nu s-a întâmplat. Și știm și de ce! Ca sănu se creadăcă suntem total lipsiți de informații, știm că directorul Horia Neamu s-a sesizat și de fiecare datăcând am scris noi despre dumnealui, a dat adunarea celor pe care-i bănuiește ca fiind informatorii noștri și i-a certat zdravăn. Ba, i-a și amenințat, pe sărmanii oropsiți, nevinovați. Acum suntem în posesia unor noi informații care pleacă de la faptul că deputatului Dumitru Becșenescu – patronul firmelor ANTARES i se fac toate poftele financiare la BCR, iar, nu de mult, patru foști salariați de-ai săi au fost angajați la această bancă . Ciudatăprimenire de personal. Ceea ce surprinde cel mai mult este că două dintre firmele deputatului – ANTARES LOGISTICS SRL și ANTARES MANAGEMENT SRL – se aflăpe „lista clienților corporate care înregistreazăcredite problemăși care urmeazăa fi analizați de reprezentanții Serviciului „Urmărire și rambursare credite problemăbilanțiere””. Cifre reale spun că „Antares Logistics SRL” are o datorie de 5.441,8 mii lei vechi (principal – 5,34 miliarde lei vechi și dobândă- 61,6 milioane lei vechi), iar „Antares Management SRL” are o datorie de 7.391 mii lei vechi (principal 7,39 miliarde lei vechi și dobândă163,2 milioane lei vechi) cu slabe perspective imediate de recuperare. O informație ciudatăne-a fost transmisăla redacție, ca justificare a marelui sprijin pe care-l primește Dumitru Becșenescu de la directorul BCR Horia Neamu. Se spune că directorul băncii are o firmăcare a colaborat cu firmele deputatului Becșenescu. două mașini de 7,5 to ale firmei NHV Trans (Neamu Horia și Victorița – soția sa) au lucrat la ANTARES, încă de pe vremea când pentru acest client al băncii s-au constituit provizionare de aproximativ 3 milioane euro. În urma folosirii mașinilor, a fost nevoie de reparații capitale care s-au făcut GRATIS la firma AS TRANS (director Florin Șoavă), pentru care directorul Neamu a făcut un act adițional la contractul de credit al acestei firme, fiindu-i redusădobânda cu 2%. A urmat o tranzacție nouăîn favoarea familiei directorului BCR, mașinile fiind vândute – la un preț mare – firmei Boromir Ind și, ca urmare, s-au făcut presiuni la ofițerul de credit Claudia Sârbu și la evaluatorul Cristi Oltei (pentru supraevaluare) în vederea preluării societății (cu mari probleme bancare) de la BRD la BCR. Nu știm cât este de adevărat ceea ce ni s-a transmis, dar așteptăm, optimiști, un drept la replică . Altfel, vom considera informațiile ca fiind reale. Celelalte date ne-au fost asigurate de un document emis de Direcția Politici de Credite Monitorizare Portofoliu și Recuperări Creanțe – Serviciul urmărire și rambursare credite problemăbilanțiere, iar informațiile generale ne-au fost asigurate de o firmăspecializatăîn culegerea lor.

                                                                                                                                          ” Pataliputra