Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Saptămâna vâlceanăpe scurt

” După conferința de presăde la restaurantul Alutus, magnatul Silviu Prigoanăle-a făcut cadou ziariștilor prezenți câte o drăcovenie din aia ce cântăsingurăși poartănumele de MP3 player. Unul din aparatele electronice cu pricina era defect și tocmai ăla a nimerit la „gunoierul” ziarist, Trai-Anus Gumilingus Cunilingus von Lingceapuc ” nu mai departe decât zilele trecute, Daniel Nicolaescu, primarul din Frâncești a fost văzut părăsind sala cazinoului Wetpunkt cu un gol de 300 milioane lei vechi în portofel, de nu mai avea bani nici pentru cafeaua de dimineață. Păi, După ce că se aflăîn mare necaz pe la instanța de judecatăpentru niscai ceva încurcă turi financiare, mai are omul timp și de așa ceva? ” domnul Paul Rogalski, „locuitor parvenit al municipiului Rm. Vâlcea” (După cum se exprimăîntr-o epistolă) ne-a scris că supravegheazăde vreo câțiva ani prietenia dintre deputatul Aurel Vlădoiu, ex-deputatul Anton Mițaru și PS Gherasim Cristea, descoperind – zice dumnealui – „multăipocrizie” ” fericit că l-a îmbrobodit pe „Măndel” Frâncu să-l desemneze candidat la Primăria Râmnicului, Ion Nicolae a început, deja, sătremure de nerăbdare la gândul când va sta pe scaunul Frâncului. Surse sigure din cadrul partidului, ne-au informat, de curând, că burtosul cu mustațăde bulibașă, e dispus săse alieze cu dușmanii politici ai lui Frâncu, pentru a-i lua locul

 

” Marele ziarist cu deprinderi de pervers sexual, Trai-Anus Gumilingus Cunilingus von Lingceapuc de „Ziarul de Vâlcea” era tare supărat, mai zilele trecute, pe oamenii lui Silviu Prigoanădin județul nostru. El, specialist în făcutul curățeniei la locul de muncă al băieților adevărați, săfie tratat ca un „nespecialist” și săi se dea un MP3 Player defect? Păi, cum așa? După cum se știe, După conferința de presăde la restaurantul Alutus, magnatul Silviu Prigoană- Rosal le-a făcut cadou ziariștilor prezenți câte o drăcovenie din aia ce cântăsingurăși poartănumele de MP3 player. Unul din aparatele electronice cu pricina era defect și tocmai ăla a nimerit la „gunoierul” ziarist. Măi, măi, măi Cum le mai potrivește Dumnezeu? Știfturile la știfturi trag! Și ca sănu se mai clevetească pe la colțuri, dorim săafle toată lumea că reprezentanții ziarelor Curierul de Vâlcea, Viața Vâlcii, Monitorul de Vâlcea și Vocea Vâlcii au refuzat cadoul, cu demnitate. Despre restul mai vorbim când ne auzim.

” Năravul din fire n-are lecuire – zice un proverb și, parcă , acesta i se potrivește ca o mănușăprimarului Daniel Nicolăescu, din Frâncești. Are omul o patimămare pe câștigurile nemuncite și, drept urmare, este un client permanent al cazinourilor din Rm. Vâlcea unde pierde sume mari de bani. Nu mai departe decât zilele trecute, Daniel ot Frâncești a fost văzut părăsind sala cazinoului Wetpunkt cu un gol de 300 milioane lei vechi în portofel, de nu mai avea bani nici pentru cafeaua de dimineață. Așa zice lumea, dar noi nu credem. Păi, După ce că se aflăîn mare necaz pe la instanța de judecatăpentru niscai ceva încurcă turi financiare, mai are omul timp și de așa ceva? Îi sfătuim pe colegii de la ziarul local care a nenorocit atâția oameni prin minciunile pe care le tipărește să-l lase pe om în pace și sănu-l mai hărțuiască prin localurile vâlcene cu camera ascunsăde luat vederi. Trebuie săafle acum, dacă nu cumva o și știau, că orice individ are dreptul la imagine și la intimitate. Încă lcarea acestor principii s-ar putea să-i coste libertatea. Aviz amatorilor!

” Se pare că au înnebunit unii vâlceni. De curând, în concepția unora, prieteniile nu mai au strălucirea și curățenia moralăde altădatăși văd în orice apropiere spiritualăsau sufletească numai interese. Domnul Paul Rogalski, „locuitor parvenit al municipiului Rm. Vâlcea” (După cum se exprimăîntr-o epistolă) ne-a scris că supravegheazăde vreo câțiva ani prietenia dintre deputatul Aurel Vlădoiu, ex-deputatul Anton Mițaru și PS Gherasim Cristea, descoperind – zice dumnealui – „multăipocrizie”. Iatăce ni se spune: „Vlădoiu și Mițaru – corifeii ortodoxiei vâlcene stau lângă Prea Sfințitul Râmnicului și nici măcar crucea nu știu săși-o facă . Știu ei, oare, rugăciunile începătoare (Împărate Ceresc, Prea Sfânta Treime, Sfinte Dumnezeule și Tatăl nostru) ca săpoatăprimi binecuvântarea superiorului Bisericii? Ce au cu domnia Sa de nu-l lasăsă-și vadăsingur de treburile Episcopiei? Ocupându-i timpul Arhiereului de Râmnic și Olt, acesta nu vede că sunt preoți în Eparhie ce nu știu Rugăciunile Epiclezei, nu le-au învățat pe dinafarăpână acum și le citesc continuu la slujbe? Prea Cucernicii, nu mai trăiesc ceea ce fac și ceea ce fac este formă fărăfond. Încercați dumneavoastrăsăredați mai marele episcop din mrejele politicienilor ăștia, că Biserica are nevoie de o mânăde fier ca săse reinstaureze disciplina. Iar dacă veți avea fericirea sădialogați cu PS Gherasim, întrebați-l dacă știe pe la mănăstirile Episcopiei vreo starețăcare a avut dosar penal pentru provocare de avort, pe vremea lui Ceaușescu. Veți vedea că nu știe și sub oblăduirea dumisale se încalcă toate legiuirile și rânduielile bisericești. În cazul stareței (care aud că mai este și zbir), PS Gherasim ori nu știe, ori îi are dosarul de la Săvinești și îl ține în sertar, pentru scopuri numai de dumnealui știute”. Citând acest fragment din scrisoare, gândul ni se duce la o mănăstire unde un suflet de că lugăr pătimește multe. Ea săfie sau sănu fie?! Pentru că sunt două forme ale existenței: „a fi” sau „a avea”. În Eparhia Râmnicului și Oltului, mulți preoți au uitat de „a fi” și dezvoltăcalitatea diavolească de „a avea”, spunându-și în barbă: „Celui ce are, i se va da, iar celui ce n-are și, ceea ce crede că are, i se va lua”. Totuși, omul simplu, ca și noi, nu crede!

” Iatăcă a trecut și ziua de 31 ianuarie, data limităpromisăpublic de PS Gherasim pentru reînnoirea contractului de tipărire a slovei bisericești la Tipografia Episcopiei. A avut loc și Adunarea Eparhialăși amnezia venerabilului Prea Sfințit se vede că s-a instalat. Încă de la împăcarea cu PC Nicolae State Burluș, făcutăla sfârșitul anului trecut, am spus că nu credem în promisiunea făcutăși că , odatăcu scurgerea timpului, scandalul se estompeazăiar șmecheria se evidențiază. Ne-am fi dorit săse poatăține de cuvânt Vlădica și săse redeschidătipografia, drept pentru care ne puteam și noi reconsidera criticile. Dar cum onoarea cuvântului dat a fost încă lcată, nu vom înceta săfim porta-vocea nemulțumirii preoților ortodocși și a enoriașilor Eparhiei, asumându-ne întreaga răspundere pentru adevărurile publicate. Suntem aproape de finalizarea investigațiilor făcute privind vânzarea unor terenuri primite ca titlu de donație la Episcopie, donație însoțităde clauza „fărăa se înstrăina în vecii vecilor”.

” Liberalul cu danturăaurită, Ion Nicolae a apărut, zilele trecute, pe un post local de televiziune, umflat în pene ca o gâscă împăiată, măcă nind plictisitor despre cum a reușit el săaducă noi membrii în PNL. Și ce membrii! Nicolae a reușit săconvingă28 de locuitori ai cartierului Colonia Nuci sădevinăpeneliști. Și pentru că nu se putea duce cu mâna goală, le-a duc câteva din celebrele că ni kitsch, inscripționate cu numele său, pline cu vin. Pregătește omul „muniția” cu care săse lupte împotriva contracandidatului său la președinția organizației municipale a PNL Rm. Vâlcea, tânărul Bogdan Pistol. Nicolae a lansat zvonul printre cetățenii din Colonia Nuci că de-l vor vota vor primi, din partea sa, un ajutor și mai mare pe viitor, atunci când se va înscă una președintele PNL Vâlcea. „Dintele Aurit” vorbește prin oraș că nu va dormi liniștit până când nu va reuși sădevinășeful liberalilor vâlceni. Și pentru acest țel, a început să-l „sape” de la „rădăcină” pe liberalul Emilian Frâncu, despre care spune că -i mănâncă din palmă. Fericit că l-a îmbrobodit pe „Măndel” să-l desemneze candidat la Primăria Râmnicului, Nicolae a început, deja, sătremure de nerăbdare la gândul când va sta pe scaunul Frâncului. Surse sigure din cadrul partidului, ne-au informat, de curând, că burtosul cu mustațăde bulibașă, e dispus săse alieze cu dușmanii politici ai lui Frâncu, pentru a-i lua locul.

” Pataliputra