Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

Consilierii liberali demonstreazăcu fiecare ședințăde Consiliu Local, că sunt rupți de realitate și, mai grav, nu pricep care le este menirea ca aleși. Au devenit absolut penibili și, din păcate, această lipsăși neputințăde implicare în problemele comunității, se răsfrânge direct asupra interesului cetățeanului ” alegerile desfășurate zilele trecute la Colegiul Farmaciștilor Vâlcea pentru funcția de președinte, s-au încheiat, însă scandalul rămâne în urmă. La alegeri s-au înscris mai mulți tineri, care se pare că nu-l mai vroiau ca președinte pe democratul Samoil Vâlcu

„Consilierii liberali demonstreazăcu fiecare ședințăde Consiliu Local, că sunt rupți de realitate și, mai grav, nu pricep care le este menirea ca aleși. Au devenit absolut penibili și, din păcate, această lipsăși neputințăde implicare în problemele comunității, se răsfrânge direct asupra interesului cetățeanului. Aleșii liberalii nu numai că sfidează la maximul râmniceanul de rând, însă , îl dezamăgesc cu fiecare apariție publică , una mai jenantădecât alta. Nu are sens săfacem referire (cel puțin acum) la obtuzitățile pe care le susțin ședințăde ședință. Sunt prea multe și enervante pentru cititor. Vorbeam însă despre stilul zeflemitor pe care-l folosesc atunci când interacționeazăcu ceilalți colegi din consiliu, și felul de multe ori tâmpesc în care înțeleg săexpunăo situație. De pildă, liberalul Eduard Vârlan este un personaj cunoscut pentru faptul că vorbește, în ședințe, puțin și prost și că înțelege proiectele de hotărâre, la două zile După ce au fost discutate. A scrie prea mult despre acest individ, înseamnă pierdere de timp și sâcâire inutilăa cititorului. Și cum Vârlan mai mult tace decât vorbește, nici nu sunt prea multe de spus despre el. Problema este atunci când își ia inima-n dinți și emite, crede el, judecă ți de valoare În ultima ședințăde Consiliu Local, liberalul a trăncă nit ceva despre o licitație trucată, zicea el, și cum, vezi Doamne, a descoperit el marea ilegalitate. Prostii… Vârlan habar nu avea despre ce vorbește, și nici nu a înțeles o iotădin ce a citit. Asta pentru că , pe foaie, erau mai multe cifre, iar alesului i s-o fi părut că s-ar putea săscrie în altălimbă. Pe parcursul minutelor cât a vorbit, liberalul a molfăit de zor gumăde mestecat, mișcându-și, dizgrațios, mandibulele în fața camerelor de luat vederi. fără pic de bun simț. Nu este prima datăcând l-am văzut pe alesul cu alurăde maimuțoi, mestecând gumăcu sârg În curând, are toate șansele ca din cauza acestui unic „sport” care-i scote conștientul din starea de latențăîn care se află, sădescoperim că prin mestecarea gumei, fizionomia lui Vârlan, a suferit serioase modifică ri ale articulației mandibulare. Atunci, doamne păzește, s-ar putea ca singurele camere în care vorbește, săfie cele de la Animal Planet. Săauzim de bine!

” Poate ați uitat, cumva: Patriciu, conducă torul din umbrăal liberalilor, a ajuns Ministrul Lucrărilor Publice numit de Iliescu în iulie 1990, imediat După Mineriada din 13 iunie 1990, când Iliescu a chemat minerii la București să-i sprijine ca „nu ne lasăsălucrăm”. De acolo își trage Patriciu și PNL seva, din banul PUBLIC, lucrând cu spor la devalizarea Bugetului Public. De acolo vin legăturile cu Iliescu, o cârdășie a devalizatorilor. În rest au fost doar fumigene. Patriciu După terminarea facultății a lucrat în Ministerul de Externe, ca și Năstase. Unde este dosarul de Securitate al lui Patriciu? Nu ați observat la ei o practică securistăconsacratăde a acuza pe alții de ce fac și gândesc ei? Hoțul strigă, prindeți hoțul! O întâlniți la toți apropriații lui Patriciu. Momentele puterii: ” 1978. Este admis ca asistent universitar la Institutul de Arhitecturădin București de unde, împreunăcu câțiva colegi, câștigă un concurs internațional de arhitecturăpentru construirea unui palat la Abu-Dhabi pentru fiul șeicului Reza. Acest lucru îi faciliteazădeplasări anuale în Emiratele Arabe Unite ” 1990. Membru fondator al PNL, se rupe de seniori și înființeazăPNL-Aripa Tânărăîmpreunăcu că lin Popescu-Tăriceanu și Viorel Cataramă, producând o primărupturăîn rândul liberalilor ” 1991. Partidul pe care-l conduce semnează, alături de FSN, Carta pentru Reformă și Democrație, intrând în guvernul Roman remaniat. Dinu Patriciu devine ministrul lucrărilor publice și amenajării teritoriului ” 1992. Este ales deputat în Parlamentul României, de unde afirmăcă „va lupta pentru interesele întreprinzătorilor privați” ” 1993. Transformă PNL-AT în PL-’93 ” 1996. Candideazăla funcția de primar general al Bucureștiului și este pentru prima datăinclus într-un top al „noilor îmbogățiți” de că tre agenția de presă Reuters.

” Iatăcă a trecut ziua de 1 Decembrie și, pe lângă manifestațiile minunate care au avut loc în mai toate orașele din țară , am avut neplăcuta surprizăde a afla că foarte mulți români, fie ei tineri sau mai puțin tineri, au uitat sau poate că n-au știut niciodată, care este însemnătatea acestei zile. În nenumăratele reportaje televizate am putut vedea cu toții dezinteresul românilor cu privire la istoria noastră. Lumea a devenit indiferentă nimănui nu-i mai pasăcă Ion Nicolae își pune maldărul de nisip în fața casei, că Emilian Frâncu minte cu nerușinare până își epuizeazătot discursul bine închegat pentru cei care n-au ochi săvadăsau pentru cei care n-au minte să-nțeleagă, că Dumitru Bușe își cumpărăjeep cu banii publici, că delatorul Crinu Popescu primește avize ilegale, că Dumitru Becșenescu cere bani de chirie deși a intrat în top 300, fiind unul dintre cei mai bogați nimănui nu-i mai pasăde nimeni. Cui îi mai pasăde afeturi de tun ornate cu cârnați, fanfare militare cântând manele sub Arcul de Triumf și urne de vot umplute cu iluzii? Ne-a fost lehamite sămergem și la vot și cu toate acestea de 1 Decembrie ne considerăm patrioți cu acte în regulă. Ne mândrim cu ceea ce nu avem. De fapt, ce mai conteazăun șantajist în plus, ce mai conteazăun mincinos în plus, când lumea oricum este plină de mizerie, mizeria în care singuri ne-am băgat și în care vom continua sătrăim pentru că nu ne pasă. Cu toate astea, ne place săspunem că suntem români și ne manifestăm în fel și chip de 1 Decembrie. Este o rușine! Comportamentul nostru este o rușine! Pentru românii cei mai dârji, bravi, drepți, verzi, viteji ca nimeni alții, de o solemnitate bățos-imbecilăexistăun mesaj pe care vi-l transmitem și pe care oricum îl știți: „Nu mai suntem ce am fost Unirea este doar o utopie!”. Dacă am fi fost uniți am fi mers în număr mare la vot, indiferent pe cine am fi pus ștampila, eram împăcați cu noi înșine că am mers și ne-am exprimat opțiunea. Nu i-am fi lăsat pe unguri săne ia locul. Cert este că nu ne mai iubim țara și nu ne mai intereseazăcă o vindem pe 2 lei.

” Alegerile desfășurate zilele trecute la Colegiul Farmaciștilor Vâlcea pentru funcția de președinte, s-au încheiat, însă scandalul rămâne în urmă. La alegeri s-au înscris mai mulți tineri, care se pare că nu-l mai vroiau ca președinte pe democratul Samoil Vâlcu. Înainte de alegeri, ei au declarat, în cercuri restrânse, că majoritatea farmaciștilor din județ s-au mobilizat pentru a-l îndepărta pe Vâlcu și pentru a alege pe cineva care săse implice și sălupte mai mult pentru drepturile lor. De asemenea, câțiva patroni de farmacii i-au sprijinit pe tinerii farmaciști, ei fiind convinși că Samoil Vâlcu nu va mai câștiga alegerile. Ba mai mult, ei au afirmat că dacă iese iar președinte „înseamnă că a făcut ceva manevre”. Ei bine, iatăcă Samoil Vâlcu a fost reales în fruntea farmaciștilor vâlceni și spune că anul viitor are planuri mai mari, de a concura pentru a obține un post în structurile superioare ale Colegiului Farmaciștilor din România.

• Pataliputra