1

Săptămâna vâlceană pe scurt

 

” noua lege a flagrantului delict conține prevederi cel puțin bizare. Nu mai este voie săse organizeze flagrant la corupții sus puși, ba, mai trebuie săfie și anunțați că li se ascultătelefoanele. Mare dreptate avea madam Macovei când spunea că șmecherii țării vor aproba „la secret” această lege ” strâns uniți în jurul unui singur ideal- cel al lui Al Capone, deputații au votat în unanimitate dreptul la furt ca drept al omului. Idealul pentru care s-au jertfit eroic atâția și atâția hoți, borfași și delapidatori, s-a împlinit

 

” Bunii și dragii noștri parlamentari și guvernanți ne-au băgat mortu-n casăcu noua lege a „flagrantului”. Nu mai este voie săse organizeze flagrant la corupții sus puși, ba, mai trebuie săfie și anunțați că li se ascultătelefoanele. Halal democrație! Astfel, s-a ajuns la vorbele ex-ministresei Monica Macovei, care atenționa mai de mult că șmecherii țării vor aproba „la secret” și în mare grabăaceastă lege, ca sănu se mai pățească „rușini” ca acelea din filmul documentar cu caltaboșii marca „Remeș-Mureșan” și acra Ciorbăa demască rii, prin ieftina șpagăa Guvernului Tăriceanu II. Altfel spus, cei 322 de parlamentari ai rușinii și patricienii guvernanți au desființat Justiția corectăși procedurile ei, ca sănu mai vorbim că lupta împotriva corupției a luat sfârșit odatăcu aprobarea Noului Cod Penal și de ProcedurăPenală. Bravo băieți! Ați introdus pe Față „DICTATURA PARLAMENTARĂ”. Mai aveți un singur pas de făcut și terminați democrația în România. Și pentru cine? Pentru Dinu Patriciu susținut de oligarhia rusă Singurul politician care s-a sesizat și a protestat ca urmare a modifică rii Codului Penal și Codului de procedura penalăși a cerut președintelui Traian Băsescu săretrimităla Parlament legea pentru reexaminare a fost Cozmin Gușă, liderul PIN. Demersul deputatului este susținut prin prezentarea „Top 100 parlamentari expirați”, care demonstrează”interesul parlamentarilor în blocarea demersurilor legitime ale societății românești, de deconspirare a actelor de corupție”. PIN a realizat „Topul 100 parlamentari expirați”, un material conceput „în semn de protest la adresa clasei politice actuale”.

” Votul deputaților – nași a instituit de jure Republica MafiotăRomânia (RMR). Mai rămâne de găsit un capo di tutti capi, pentru a fi înscă unat cu titlul onorific de președinte Corleone. Parlamentul României a ajuns o peșterăde tâlhari! Strâns uniți în jurul unui singur ideal- cel al lui Al Capone, deputații au votat în unanimitate dreptul la furt ca drept al omului. Idealul pentru care s-au jertfit eroic atâția și atâția hoți, borfași și delapidatori, s-a împlinit. Deputații din circumscripția CORLEONE au instituit de jure dreptul de a fura, ca drept sacru și inviolabil al omului. Cinste lor! Trăiască în veci tunul și șpaga! Deputații au legiferat – ÎN UNANIMITATE – dreptul hoților de a nu mai fi deranjați. Urmeazăadoptarea noului imn al Republicii Mafiote. Nașii transpartinici din Parlament au adoptat noul imn: FURAÎI, VOI OROPSIÎI AI SORÎII, VOI OSÂNDIÎI LA GHERLA, SUS! Imnul va fi intonat la începutul și la sfârșitul tuturor ședințelor de judecatăde corul reunit al inculpaților, procurorilor, judecă torilor, asesorilor. În spatele completului de judecatăva fi instalatăstatuia alegorică a noului regim „de drept mafiot”: Chiuariu nud, legat la un singur ochi, deasupra devizei NIHIL SINE ȘPAGA! O specificație de ultimăoră. Modifică rile au fost adoptate marți în unanimitate de Camera Deputaților… Cu alte cuvinte, tot în unanimitate, votanții recunosc că sunt mafioți, lichele, jigodii și adăugați dumneavoastrăce alte nume credeți că merită. Dar s-a comis o mică greșealăcu titlul imnului. Imnul lor este: „Furați pe oropsiții sorții”!

” La cinstita adunare a PSD ce a avut loc la Romexpo a descins și președintele României, Traian Băsescu. În discursul său surpriză, primul om al țării a vorbit despre reformarea PSD și l-a atacat subtil pe Ion Iliescu, spunând că în sala în care avea loc întrunirea activului PSD de lansarea candidaților la europarlamentare, în anul 1990, „bătrânul stalinist” le-a mulțumit minerilor pentru că au plantat flori cu ciocanele și toporașele în capitala țării. Ceea ce a făcut Băsescu nu este de lăudat. Mitocă nia nu este printre reperele unei educații înalte. Indiferent de cum se manifestăunii și alții, oamenii cu educație și cu mintea rămasăacasănu vor lăuda gestul lui Băsescu și nici vor mai plusa în favoarea acestuia. O parte a social-democraților au început săse întrebe dacă nu cumva Mircea Geoanăl-a chemat pe șeful statului la ședința partidului în mod premeditat. Cei care îl suspecteazăpe „Traian” Geoanăde blat cu Traian Băsescu, sunt eleganți. Vor săîi dea lui Geoanășansa de a se disculpa Față de membrii PSD mai puțin știutori cu privire la dorințele și ambițiile „prostănacului”. Geoanăjoacă la fel ca Băsescu, pe baza principiului „După mine potopul”. Astfel, omul politic din el are puține șanse de supraviețuire. Gafa, monumentală, va avea consecințe. Lumea și cei din PSD, desigur, își vor aminti că Geoanăeste cel care a dat lui Băsescu șansa de a se evidenția cu acel 75% din 35% la referendum. până acum, Geoanăa făcut toți pașii greșiți care se puteau face din punctul de vedere al conducă torului unui partid. L-a ridicat pe Băsescu pe noi culmi de popularitate, iar consecința se vede și la PD. În loc săaducă voturi pentru PSD a favorizat voturile pentru PD. Dacă prostia ar durea, Geoanăar plânge mereu. În concluzie, invitarea lui Băsescu de că tre Geoanăla lansarea eurocandidaților a fost o gafăa „prostănacului”, dar a fost și un lucru bun. PSD are șansa săse strângăși sădevinăun adversar credibil al PD. Acum suntem curioși dacă mai este vreun partid care are boașe să-l invite pe Băsescu la lansare

” Noi diversiuni din ograda lui Dan Voiculescu sunt livrate sistematic pe piață. toată presa aservită”mogulului” conservator a dat publicității un așa zis sondaj de opinie în care este incriminatăDirecția NaționalăAnticorupție (DNA). Astfel, potrivit unei „antene”, aproape jumătate dintre români cred că Direcția NaționalăAnticorupție este o instituție „influențatăpolitic” și tot atâția se declarănemulțumiți de rezultatele DNA. Așa aratăun sondaj realizat de Centrul de Analize și Investigații Sociologie (oare cine a auzit de acest institut de sondare a opiniei publice?). Același sondaj aratăcă o treime dintre repondenți cred, dimpotrivă, că DNA este „o instituție independentă”, în timp ce 20% nu și-au exprimat o părere. Și mai mulți sunt cei nemulțumiți de activitatea DNA în lupta anticorupție, 47% sunt „puțin” satisfăcuți, iar 23% „foarte puțin sau deloc”. Numai 23 de procente dintre repondenți se declarămulțumiți de progresele procurorilor anticorupție, în timp ce 7% nu și-au conturat o părere. Aproape jumătate dintre cei chestionați spun că DNA a avut motivații politice în începerea urmăririi penale a unor miniștri, în timp ce 28% au spus că „doar motivații juridice”. Totuși, cei mai mulți dintre repondenți considerăcă miniștrii vizați de DNA se fac vinovați de anumite fapte, în timp ce 17% le dau credit acuzaților. Întrebați ce duratăar trebui săaibămandatul de interceptare a telefoanelor, aproape 50% dintre cei chestionați au apreciat că ar fi suficiente 3 luni, la fel ca în celelalte state europene. Ni se mai spune că sondajul a fost efectuat de Centrului de Analize și Investigații Sociologie, în perioada 12-18 octombrie, pe un eșantion de 1.131 de populație urbanăși rurală. Oare așa săfi fost?

” Pataliputra