Acasă Arhiva Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna vâlceană pe scurt

 

” Dinu Patriciu vrea săne bage pe gât capitalismul său, asigurându-ne că așa este bine pentru noi ” zilele acestea știrea că prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu, ar putea fi schimbatădin funcție a pus pe jar peisajul politic al județului ” ce-ai făcut, că line? De ce n-ai vrut alegeri anticipate, așa cum ți-a spus Marinelu? ” liberalii nu s-au săturat de înșelăciuni pentru a-și burduși buzunarele ” în cadrul Ședinței Operative a Consiliului Județean Vâlcea, președintele Dumitru Bușe s-a arătat extrem de indignat de faptul că , într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, a apărut informația că Muzeul de Istorie al județului nu mai are nici un act de înființare

 

” Dinu Patriciu vrea săne bage pe gât capitalismul său, asigurându-ne că așa este bine pentru noi. Ne întrebăm, unde o fi stat ascuns acest geniu al capitalismului și politicii românești înainte de îmbibarea sa în hidrocarburi? Dacă PNL se va lăsa târât în ceea ce vrea acest ins perfid, atunci își va merita denumirea de P(NL)SD și, paranteza, cu timpul, va putea dispare, fără săi se simtă lipsa, După (ne)semnificația pe care a început săo aibă.
Dar s-ar putea ca aceste calcule ale hidrocarburii nesaturate cu dubla legăturăDinu Patriciu, săfie greșite. Fiindcă la ora actualăcel mai puternic partid în România este PD (și nu DP!). Și s-ar putea ca oligarhul săse trezească cu ceva mai puține valențe de-a se combina decât vor mușchii săi.

” Zilele acestea știrea că prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu, ar putea fi schimbatădin funcție a pus pe jar peisajul politic al județului. Decizia nu ar mira prea tare, având în vedere că liberalii sunt hotărâți să”execute” toți prefecții care au provenit din rândurile Partidului Democrat. Din informațiile pe care le deținem propunerea de înlocuire din funcție a fost scoasăde pe ordine de zi a ședinței de Guvern, în ultimul moment, de premierul că lin Popescu Tăriceanu.

Gurile rele spun că în locul său, pe fotoliul de prefect, va sta Radu Renga, fost liberal de marcă al județului.

Anuța Handolescu nu a vrut sădea prea multe declarații pe marginea acestui subiect, rezumându-se săspunăcă nu știe mare lucru despre această situație. În orice caz, este foarte probabil, ca propunerea de schimbare să fie reinseratăpe ordinea de zi a ședințelor viitoare de Guvern, având în vedere că Anuța Handolescu este printre singurii prefecți, foști PD, care au rămas pe posturi. Rămâne de văzut ce se va întâmpla

” Ce-ai făcut, că line? De ce n-ai vrut alegeri anticipate, așa cum ți-a spus Marinelu? Vrei să-l duci în cârcă și pe Dan Voiculescu? În politică , așa ceva se cheamăsimplu: „prostie”. Dacă Traian Băsescu s-ar conduce După principiul „dă-i și fugi!”, studentul de la Crescent este maestru în altămaieutică : „Ia și fugi!”. Nu așa că trecutul sunăaltfel? El sperăcă președintele nu va divulga numele escrocilor de teamăcă s-ar… antepronunța.

Reamintim că studentul de la Crescent tuna și fulgera contra securiștilor din politică . I s-a comunicat că se vor cerceta mai adânc dosarele de cadre ale politicienilor și a tăcut mâlc. Mai deunăzi, tot el a mai venit cu o „soluție imorală”: a cerut public verificarea averilor ilicite. Aliații lui, la fel de pezevenghi, au transmis că s-a primit de la Comisia Europeană o recomandare privind verificarea averilor ilicite ale politicienilor. Imediat, studentul de la Crescent și foștii lui miniștri au cerut săvadăcu ochii lor comunicatul oficial de la Comisia Europeană , După care n-au mai ciripit nimic despre controlul averilor. „Ciocu mic!”, a spus nemuritorul Miki șpagă.

” Liberalii nu s-au săturat de înșelăciuni pentru a-și burduși buzunarele. Mai nou, încearcă săfure energie electrică . În urmăcu ceva timp, câțiva reprezentanți ai Federației Sindicale Hidroelectrica SA, au venit la Vâlcea pentru a informa opinia publică despre situația actualăa societății. Se punea problema desființării unei importante secții a societății. Astfel că , președintele Federației a venit la Vâlcea pentru a cere ajutorul presei și repeta obsesiv ideea că liberalii, în frunte cu Tăriceanu, încearcă săfure energia electrică , desființând acea secție și apoi vânzând cu totul Hidroelectrica. Și toate acestea pentru ca grupuri de interese apropiate guvernatorilor actuali și celor de mâine săpoatăcumpăra la prețuri derizorii hidrocentrale de putere medie, recuperarea urmând săse facă pe spinarea necă jitului de român. Ne-am săturat săauzim despre societăți importante ale statului care sunt vândute la prețuri de nimic. Oare, oamenii ăștia nu s-au săturat săfure? Nu le-a ajuns de atâția ani? Nu li s-au mai umplut buzunarele până acum? Minele ne-au fost luate, siderurgia la fel, energia electrică – foarte importantăpentru siguranța economică și naționalăa unei țări așișderea, acum vor săprivatizeze și centralele nucleare. Este de-a dreptul rușinos! Ne vindem bogățiile țării și asta nu e tot, le vindem sub prețul pieței.

” Se apropie iarna cu frigul ei proverbial. Vin vremuri friguroase. Avem gaz, n-avem gaz. Traian Băsescu a avertizat că este o prostie sădai resursele proprii de gaze că tre străini de interesele statului: „Privatizarea imediatăa Romgaz nu este oportună, având în vedere actuala conjuncturăde pe piața internaționalăa energiei. România trebuie săanuleze într-un timp rezonabil dependența energetică pe timp de iarnă”. A vorbit Marinelu ca Moise în pustie, ca să-l acuze Șereș de tăinuire. Economistul Ilie Șerbănescu a subliniat foarte pitoresc o situație dramatică pentru noi toți: „Privatizarea Romgaz este o prostie, o inconștiență, un act sinucigaș. Am și eu o pârghie ca sănu depind de gazul rusesc și o dau altora? Trebuie săfii diliu ca săfaci așa ceva!” Nu, domnilor, politicienii noștri nu erau dilii când au înstrăinat Petrom, Romgaz, Insula Șerpilor, nordul Bucovinei, sudul Basarabiei, Sidex, Reșița, Slatina, BCR… Erau corupți până în măduva oaselor. Sădai străinilor până și rezervele strategice, iar oamenii tăi sădârdâie de frig, cu mâna întinsăspre ruși, este cea mai evidentădovadăde trădare națională.

” Zilele trecute, în cadrul Ședinței Operative a Consiliului Județean Vâlcea, președintele Dumitru Bușe s-a arătat extrem de indignat de faptul că , într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, a apărut informația că Muzeul Județean de Istorie nu mai are nici un act de înființare. El l-a luat la bani mărunți pe directorul muzeului, Claudiu Tulugea, întrebându-l cum a ajuns această informație în presă . Ete na ! Păi domnule Bușe, în cazul în care nu știați, rolul presei este săafle. Dacă dvs. ca președinte al Consiliului Județean nu v-ați dat interesul în a afla că atât Muzeul de Istorie, cât și Biblioteca județeană nu mai au de foarte mult timp actele de înființare, este treaba dumneavoastră. Oricum, din câte știm, ați fost informat de nenumărate ori despre aceste probleme și v-a durut în cot. Doar După ce a apărut în presă , ați reacționat. Rușinică !

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.